Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Hlučnej PC

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
crapper
Návštěvník
Návštěvník

Hlučnej PC

#1 Příspěvek od crapper »

Zdravim, před rokem jsem si koupil novej PC byl tichej LCD ukazovalo teplotu CPU kolem 35°C bez zatížení, teď po roce teplota 48°C bez zatížení a větrák je dost hlučnej. Samozdřejmě jsem ho čistil teplota kdesne na pár týdnu o pár stupnů, ale už neni jako dřív tichej. Čím to je?

EDIT: Ještě dodám že větrák má přes 3000rpm to dřív rozhodně neměl.

sudanec
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

Re: Hlučnej PC

#2 Příspěvek od sudanec »

Zdravim,
vycistit zvnutra (ak neviete ako, v servise) a preinstalovat.
Obrázek

crapper
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od crapper »

Čistil jsem ho ve vnitř a OS je téměř nově nainstalovanej.

Alfajk
4. Stupeň Varování

#4 Příspěvek od Alfajk »

otevri bocnici a poslouchej,kterej vetrak ten zvuk vydava,pravdepodobne mu odeslo lozisko,proto uz nema tak vysokou ucinnost chlazeni a snazi se to dohnat otackama

crapper
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od crapper »

Dělá to na procesoru, mam ho tedy zkusit vyměnit? vypada v pohodě "nehučí" jako by snim něco bylo, ale tichej neni :D

Alfajk
4. Stupeň Varování

#6 Příspěvek od Alfajk »

typ chladice,vyrobce,typ procesoru ?

crapper
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od crapper »

AMD Athlon 64 X2 7750+ chladic original co k tmu dávali

Alfajk
4. Stupeň Varování

#8 Příspěvek od Alfajk »

trosku "starej" procik,ale udajne ma otevrenej nasobic a tim padem je vhodnej k pretaktovani,takze kdybys z nej chtel dostat nejakej vykon navic,nemel by to bejt problem...urcite by se dal najit i levnejsi chladic,ale treba http://www.alza.cz/coolermaster-hyper-tx3-d127036.htm by urcite na uchlazeni taktnutyho prociku stacil(patici AM2 udajne podporuje)

crapper
Návštěvník
Návštěvník

#9 Příspěvek od crapper »

Jo, ale mě v pohodě stačí, hry na PC nehraju a nic naročnýho taky nedělam, takže pretaktovat nemam potřebu a ani jsem to nikdy nedělal. To je potřeba koupit celej chladič? Myslel jsem že jen ten větráček :D Ale kdyby byl vážně tišší tak si ho klikdně koupim

Alfajk
4. Stupeň Varování

#10 Příspěvek od Alfajk »

pokud vubec nemas zajem o taktovani tak je takova velka mrcha zbytecna(ale neni to nic tezkyho,v podstate zmenis v biosu 2-3 hodnoty a hotovo),nejaka levnejsi alternativa treba http://www.alza.cz/arctic-alpine-64-pro-d126968.htm ,pisou ze je to jako nahrada boxovyho chladice,nevim jestli jde koupit samotnej vetrak,ale i kdyby jo,tak by byl problem s uchycenim,takze je lepsi koupit takle celej

crapper
Návštěvník
Návštěvník

#11 Příspěvek od crapper »

No zkusit bych to mohl :) už jsem na to koukal ale nevim co vše změnit našel jsem tam něco frekvence ale výš to nešlo.

Alfajk
4. Stupeň Varování

#12 Příspěvek od Alfajk »

pravdepodobne tam nekde bude BCKL frequency a CPU Ration settings,coz je nasobic,vysledny frekvence je "BCKL frequency * CPU Ration settings" (to ratio bude tak od 10 do 25 max) ale nevim jak je to presne u amd,ja mel vzdy intel

crapper
Návštěvník
Návštěvník

#13 Příspěvek od crapper »

Je tam Processor freqvency multiplier x13.5 2700Ghz což je maximum víc tam nejde dát pak je tam něco CPU overclocking. Necham to asi být tady tomu nerozumim.

Alfajk
4. Stupeň Varování

#14 Příspěvek od Alfajk »

pravdepodobnost zniceni cpu bez zmeny napeti je hodne mala,ale kdyz vubec nevis co a jak,je zbytecny to ladit,kdyz ani ten vykon nepotrebujes,to CPU overclocking bude pravdepodobne nejakej prednastavenej profil,to kdyz das tak se to nataktuje "samo",ale nevim co presne to udela...

a to "x13.5" ...bude tam jeste nejaka jina hodnota,to 13,5 bude nasobic a potom jeste nekde bude nasobena frekvence,ted jsem se po necem koukal a pravdepodobne jsem se spletl,otevrenej nasobic ma jen edice "black edition" ,kdybys chtel vedet vic tak se zeptej na http://forum.pctuning.cz/viewforum.php? ... fd20371e2b

Odpovědět