Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Prosím o kontrolu logu

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zpráva
Autor
vyosek
VIP
VIP

Re: Prosím o kontrolu logu

#16 Příspěvek od vyosek »

Jak se chova PC :???:
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."
Člen Obrázek od 1. února 2011.

yvonne_K
Návštěvník
Návštěvník

#17 Příspěvek od yvonne_K »

Jako normálně, řekla bych. Trošku mi de šejdrem myš, ale to bude spíš tím, že je bezdrátová, s tím mám problémy pořád. Že všechno nejede fofrem je u tohohle starouška taky klasika... Jediný co mně poslední dobou leze na nervy je, že nechodijou některý maily, nebo dojdou opožděně ale to bude spíš problém seznamu a zrovna dnes to nedělá. Měla bych něco pozorovat?

vyosek
VIP
VIP

#18 Příspěvek od vyosek »

:arrow: Odinstalujte Combofix
  • Start - Spustit (nebo pouzijte klavesobou zkratku Win+R)
  • Napiste ComboFix /Uninstall
  • Stisknete Enter
  • Tohle smaze Combofix a jeho slozky
:arrow: T-Cleaner http://vyosek.ic.cz/pro_usery/T-Cleaner.exe
  • Stahnete a spustte
  • Pro potvrzeni volby mackejte A, Enter
  • Po pouziti utilitu smazte
  • Antiviry touhou utilitu chybne oznacit jako vir - jedna se o falesny poplach - takze v pohode stahnete (pripadne vypnete pri stahovani antivir)
:arrow: OTC http://oldtimer.geekstogo.com/OTC.exe
  • Stahnete a spustte
  • Kliknete na CleanUp a potvrdte YES
  • Program uklidi a restartuje PC

:arrow: TFC http://oldtimer.geekstogo.com/TFC.exe
  • Stahnete a spustte
  • Kliknete na Start a potvrdte OK
  • Program uklidi a restartuje pc
  • Po pouziti utilitu smazte
:arrow: Stahnete Ccleaner (viz muj podpis)
Panel čistič
  • Vse nechte jak je, jen dejte Analyzovat a pote Spustit CCleaner
Panel registry
  • dejte Hledej problémy
  • nasledne Opravit problémy - zalohu registru doporucuji udelat, opravte vsechny problemy
  • postup opakujte dokud nebude bez problemu - vetsinou cca 3x
Panel nástroje
  • Zde muzete odinstalovat nepotrebne programy
CCleaner doporucuji pouzivat cca jednou za 14 dni

:arrow: Doporucuji provest defragmentaci disku
  • Nejjednodussi (ale nejmene ucinny) zpusob je pomoci utility ve windowsech
    • Kliknete na Tento pocitac, dale na disk kliknete pravym tlacitkem, vyberte Vlastnosti
    • prepnete se do zalozky Nastroje
    • Nyni vidite pomucky Defragmentace - spustte ji kliknutim na Defragmentovat
    • Toto provedte se vsemi disky
  • Dalsi moznosti (a mnou doporucenou) je pres programek Defraggler http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... efraggler/
    • Program stahnete, nainstalujte (dejte fajfku pryc u yahoo toolbaru) a spustte
    • Kliknete na Analyzovat
    • Pokud je ve sloupci Fragmentováno vice jak 5%, doporucuji provest defragmentaci (klik na Defragmentovat)
    • Postup provedte se vsemi disky
  • Posledni moznost je pres jednoduchy programek JKDefrag http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... /jkdefrag/
    • Vyhodou programku je, ze se neinstaluje
    • Staci tedy jen stahnout dle verze vaseho OS a rozbalit
    • Nasledne spustit pomoci souboru JKDefrag pripadne JKDefrag64
    • Probehne analyza disku a nasledne i defragmentace
:arrow: Maily budou zrejme vina seznamu :o

:arrow: Dejte novy log z RSIT
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."

yvonne_K
Návštěvník
Návštěvník

#19 Příspěvek od yvonne_K »

Děkuju za instrukce, zítra se na to vrhnu!

vyosek
VIP
VIP

#20 Příspěvek od vyosek »

Ok, budu vyhlizet novy RSIT a hodnoceni chovani PC

yvonne_K
Návštěvník
Návštěvník

#21 Příspěvek od yvonne_K »

Tak jelikož PC furt hrozně šrotil a trochu se sekal při provozu, tak sem ho zrestartovala, všechno znova najelo a najednou se zrestartoval sám bez jakékoliv hlášky :o Hlásil pak nějakou chybu... Teď jede víceméně bez problému i když občas furt trošku šrotí...možná sem ho namohla tou péčí co mu poslední dny věnuju...

vyosek
VIP
VIP

#22 Příspěvek od vyosek »

:arrow: Zkontrolujte zda-li nejsou vetraky zaneseny prachem

:arrow: Otestujte HD pomoci HD Tune http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... g/hd-tune/
  • Udelejte testy Benchmark a Error Scan - dejte screeny
  • Dejte screen ze zalozky Health
  • Scree udelate kdyz klilknete na tu modrou disketku a pak jej sem dejte dle tohoto navdou http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?f=15&t=14114 - zajima Vas jen cast "zaslani na forum" samozrejme :)

yvonne_K
Návštěvník
Návštěvník

#23 Příspěvek od yvonne_K »

Kolik má mít teplotu HD? Mi to tu začalo hlásit, že má 65-66°C a já ani nevím, jestli ju to nemá běžně. Asi to hlásí ten HD Tune... (Po stupínku klesá - a já tu mrznu...) Větráky sice nedávno vrčely hnusně, ale já to vysávala a nebylo tam ani moc prachu a vypadaly, že jedou...možná už dojely...

yvonne_K
Návštěvník
Návštěvník

#24 Příspěvek od yvonne_K »

[IMG=http://img819.imageshack.us/img819/672/hdtunebenchmarkwdcwd250e.th.png][/IMG]

[IMG=http://img171.imageshack.us/img171/5183/hdtunehealthwdcwd2500ks.th.png][/IMG]

Mám jen tohle, při Error scan mi začne vybíhat teplota hrozně nahoru a já nevím, jestli to tak mám nechat...Jinak se mi daří srazit na 60.

vyosek
VIP
VIP

#25 Příspěvek od vyosek »

No ten Error neni ani treba, Healt ukazal ze disk Vam odesel do kyticek - zazalohujte dulezita data a uvazujte o koupi noveho disku...Teplota disku by mela byt cca 55°C, Vy mate 64...
Disk je po smrti a je jen otazkou casu kdy Vam nenajede PC vubec...

yvonne_K
Návštěvník
Návštěvník

#26 Příspěvek od yvonne_K »

Včera už byla pořád ta teplota 60 a teď při rozjezdu je 52...asi nějakej multirozehřívací.
Takže předpokládám nemám dělat ty procesy na čistění?
A asi trochu blbej dotaz, ale stačí pořídit jen HD?

vyosek
VIP
VIP

#27 Příspěvek od vyosek »

:arrow: Vycistit jej muzete, ten disk muze fungovat mesic, ale taky tejden nebo dva dny :o

:arrow: na rozjezdu je chladny, ale prubehem se zahriva, jelikoz je poskozen, poprosim kolegu co se v tom lepe orientuje o vysvetleni

:arrow: Mozna by byla vhodnejsi navsteva servisu at se podivaji co tam mate za chlazeni a jak jsou usporadana, jestli neni treba chladic otocen primo na disk a tak jej zahriva...

:arrow: Kazdopadne tenhle disk je uz po smrti

yvonne_K
Návštěvník
Návštěvník

#28 Příspěvek od yvonne_K »

Jestli podivný hlasitý klapání byl HD tak tak funguje už...měsíce...takže bych se nedivila, kdyby skolaboval hned.

Chápu :) Teplota stoupá, jen mě zarazilo, že už od rozjezdu je tak vysoká. Na internetu se píše o teplotách pod třicet...a to má kolem sebe prostor a nemám tu ani přetopený. Zřejmě je to tím poškozením.

Do servisu pude určitě, sama si HD nevyměním, spíš sem chtěla vědět co vše se s HD mění (grafické karty?), abych se podívala na orientační cenu na netu.

vyosek
VIP
VIP

#29 Příspěvek od vyosek »

:arrow: Nekdy staci vymenit i jen samotny HDD (disk), urcite neni treba menit grafickou kartu a vetsinou ani zdanou z dalsich komponent...

:arrow: Poprosil jsem kolegu aby na to mrknul co presne se s diskem stalo

:arrow: Co jsem nasel tak teploty by mely byt asi takoveto
pod 40 stupňů - vhodná teplota, ale málokdy dosažitelná bez aktivního chlazení

nad 40 stupňů - snesitelné, pokud disk není používán nepřetržitě nebo na ukládání cenných dat

nad 45 stupňů - již znatelné riziko

nad 50 stupňů - velké riziko poškození disku

nad 60 stupňů - často nastává chyba čtení / zápisu, selhává elektronika, neodpovídá provozním specifikacím drtivé většiny
Disk byl poskozen (prehrival se) a tim se poskodila i jeho funkce a PC nefungovalo tak jak melo...

yvonne_K
Návštěvník
Návštěvník

#30 Příspěvek od yvonne_K »

Budu tedy doufat..a zálohovat... Jak všechno poukládám, vrhnu se na to čištění. Asi nebude od věci pobavit se v servisu o systému větrání a jeho funkčnosti. Děkuji!

Odpovědět