Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
strašně důležité prosím o pomoc
Moderátor: Moderátoři
Re: strašně důležité prosím o pomoc
Dobrý večer, co je to konkrétně za chybu?
Nabootujte z Hirens BCD a spusťte (Start->Run) chkdsk x: /r (x = písmeno svazku se systémem)
Nabootujte z Hirens BCD a spusťte (Start->Run) chkdsk x: /r (x = písmeno svazku se systémem)
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde
Hlásí tam cannot copy software: Data error (cyclic redundancy check).
Když je vadný disk, tak už nic nepomůže? Mohlo to být způsobeno tou kontrolou trojan removerem a přejmenováním souboru?
To vám teď neřeknu. Souborový systém může samozřejmě poškodit i software.
Pokud je to vadný disk, nepomůže nic jiného než výměna.
Jak běží chkdsk?
Pokud je to vadný disk, nepomůže nic jiného než výměna.
Jak běží chkdsk?
Jak zjistím, že je vadný disk? Doufám, že to tím není. Je ještě možnost, že se windows nahodí nebo půjde, když se přeinstaluje windows? CHkdsk pořád běží, já se v tom nevyznám, občas tam píše windows replaced bad clusters in file xxxxx. To asi není dobře, co?
To znamená, že chkdsk naráží na vadné clustery (obsahující vadný diskový sektor), vyřazuje je z používání a nahrazuje jinými. Bude to nepochybně vadný disk. Vy jste mu jen nechtěně trochu pomohl dosáhnout nirvány.
Pokud by se vám podařilo spustit systém a CrystalDiskInfo, řekl bych vám to přesněji.
Pokud se potvrdí závada disku, můžete rovnou zastavit záchranné operace. Bylo by to plýtvání časem.
Nevíte od jakého výrobce ten disk je?
Pokud by se vám podařilo spustit systém a CrystalDiskInfo, řekl bych vám to přesněji.
Pokud se potvrdí závada disku, můžete rovnou zastavit záchranné operace. Bylo by to plýtvání časem.
Nevíte od jakého výrobce ten disk je?
Netuším jaký je výrobce. Vím jenom značku notebooku - Acer Aspire 5315. Takže je ještě šance spustit systém? Když je vadyný disk, to znamená že ani přeinstalace nepůjde?
Může se vám povést operační systém přeinstalovat, nebude ale trvat dlouho, kdy znovu zkolabuje.
Pokud se na disku objevují chybné sektory, dochází ke ztrátě částí souborových informací, které se v takovém místě nachází.
Opravit se to nedá.
Pokud máte po ruce volnou flešku, nakopírujte tam rozbalený CrystalDiskInfo, nabootujte z Hirens Boot CD a pak Crystal spusťte.
V nabídce Úpravy zvolte Kopírovat, data ze schránky pak vložte do notepadu pomocí Ctrl+V a uložte ho na flešku. Pak mi to sem hoďte.
Nechte ale nejprve dojet chkdsk, možná se vám po opravách podaří i spustit OS.
Pokud se na disku objevují chybné sektory, dochází ke ztrátě částí souborových informací, které se v takovém místě nachází.
Opravit se to nedá.
Pokud máte po ruce volnou flešku, nakopírujte tam rozbalený CrystalDiskInfo, nabootujte z Hirens Boot CD a pak Crystal spusťte.
V nabídce Úpravy zvolte Kopírovat, data ze schránky pak vložte do notepadu pomocí Ctrl+V a uložte ho na flešku. Pak mi to sem hoďte.
Nechte ale nejprve dojet chkdsk, možná se vám po opravách podaří i spustit OS.
Naposledy upravil(a) MiliNess dne 06 úno 2011 00:42, celkem upraveno 1 x.
Ale ta kontrola chkdsk stále probíhá. Může se nějak zrušit nebo musím počkat do konce?
Počkejte do konce.
Pokud se vám ten Crystal nepodaří spustit, můžete zkusit SeaTools For DOS od Seagate.
Toto ISO vypálíte na CD, nabootujete z něho a spustíte test.
Toto ISO vypálíte na CD, nabootujete z něho a spustíte test.
Ten Crystal spustit nejde, tak jdu zkusit ten druhý program.
To Cd se nabootovalo. Napsalo to názov hardisku Hitachi HTS 542516K9SA00. Mám kliknout na tests nahoře? Když ho vypnu, mám tam dát zase Hirens?
Zkuste ten test.
Jinak jsem ještě našel přímo testovací utilitu od Hitachi http://www.hitachigst.com/hdd/support/d ... 16_b00.iso
Je to také obraz bootovatelného CD.
Jinak jsem ještě našel přímo testovací utilitu od Hitachi http://www.hitachigst.com/hdd/support/d ... 16_b00.iso
Je to také obraz bootovatelného CD.
Dal jsem short test, je tam log, nejde zkopírovat, co chcete z toho vědět?