Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Grafická karta pci-e x16 / běží v x8

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Alfajk
4. Stupeň Varování

Grafická karta pci-e x16 / běží v x8

#1 Příspěvek od Alfajk »

mam takovej zvlastni problem s gtx 470... je zapojena normalne do slotu pcie x16,jenze ve windows se zobrazuje jako x8 => http://img819.imageshack.us/img819/5528/sbernice.jpg (zkousel jsem to zobrazit v gpu-z i v everestu)

desku mam http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=9i872VNaAILRp8bS

nevi nekdo jak ji dostat do pcie x16 "zapojeni" ?

branda
Přítel fóra
Přítel fóra

Re: Grafická karta pci-e x16 / běží v x8

#2 Příspěvek od branda »

Zdravím, v této diskusi se píše:
V BIOSu se nastaví položka IO levelUP ​(lze to i hardwarově tlačítkem na MB​), kde si zvolíte, jestli chcete používat buď SATA III nebo USB 3.0, pokud něco z toho zapnete, PCIe sníží rychlost na x8.

Alfajk
4. Stupeň Varování

#3 Příspěvek od Alfajk »

branda píše:Zdravím, v této diskusi se píše:
V BIOSu se nastaví položka IO levelUP ​(lze to i hardwarově tlačítkem na MB​), kde si zvolíte, jestli chcete používat buď SATA III nebo USB 3.0, pokud něco z toho zapnete, PCIe sníží rychlost na x8.
diky moc,to bys neveril co vsechno uz jsem zkusil...napsal jsem na 4 fora,volal na 2 technicky podpory,psal 4 maily a jeste chatoval na live supportu primo s nvidii,nikde nikdo nic nevedel,na nvidii me odkazali na asus ze prej je asi rozbita zakladni deska,at to dam na reklamaci

pochopitelne mam zaply usb 3.0 i sata 3 - disky jsou sata 3

co ale bude pro herni pc vyhodnejsi ? nechat rychlejsi disky(usb ozelim) a nebo rychlejsi sbernici graficky karty ? jak moc velkej rozdil je mezi x8 a x16 ? (matematicky vzato dvojnasobnej :) )

pripadne jde nastavit aby slo sata 3 + pci-e x16 ?

branda
Přítel fóra
Přítel fóra

#4 Příspěvek od branda »

Alfajk píše:jde nastavit aby slo sata 3 + pci-e x16 ?
Zkus kouknout do manuálu k zákl. desce.
Alfajk píše: co ale bude pro herni pc vyhodnejsi ? nechat rychlejsi disky(usb ozelim) a nebo rychlejsi sbernici graficky karty ? jak moc velkej rozdil je mezi x8 a x16 ? (matematicky vzato dvojnasobnej :) )
Dvojnásobný rozdíl určítě nebude... Tohle by bylo vhodnější řešit na nějakém herním popř. hw fóru, vlastně jsem si všiml že už to řešíš :wink:

Alfajk
4. Stupeň Varování

#5 Příspěvek od Alfajk »

tak zaply muze bejt jen jedno,bohuzel ...tak to necham na pcie-e x16

Odpovědět