Pro shrnutí: Wifina tam má signál slabší, nicméně dvěma mobilními telefony se podařilo připojit normálně a rychlost je víc než slušná. Notebook wifinu najde s násl. údaji: Název: WLAN 1, Síla signálu: žádný signál, Zabezpečení: WPA2-PSK, Radiové rozhraní 802.11g, SSID: WLAN 1. Když jsem v noťasu zadal úmyslně špatné heslo, tak to poznalo a chtělo správné. Když jsem zadal správné, tak to spojovalo a pak napsalo error.
Takže tam jsou 2 záhady: 1.)proč to píše žádný signál, když na wifi např v česku doma to signál normálně ukazovalo. Tady jsem chodil po pokojích i venku kolem baráku a pořád stejné - žádný signál. 2.) když jsem dal diagnostiku, tak to ihned přestalo diagnostikovat a napsalo, že "V síti windows se nelze připojit k síti WLAN 1. Bezdrátové ověřování se nepodařilo, protože vypršel časový limit."
Wifi v noťasu je Fujitsu Siemens Computers WLAN 802.11 b/g (SiS163u). Ovladač jsem dal na webu (připojeného mobilem na drahý datový tarif) vyhledat a napsalo, že je aktuální (verze 6.0.1039.1094).
Díky za nápady a postřehy