Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

BSOD

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zpráva
Autor
jakob kovařík
Návštěvník
Návštěvník

Re: BSOD

#31 Příspěvek od jakob kovařík »

tak jsem zkusil znova ten goldmemory. 14 hodin jel thorough test. 1 celý a jednou cca 3/4. neobjevila se ani jedna chyba, tak jsem to stopnul. akorát jsem myslel, že se někde objeví ten gm.gpt soubor a nebo jiný, kde by bylo možné prohlédnout průběh testu.

zkusil jsem zapojit disky přímo do desky a přefotil hodnoty, které ukazoval crystaldiskinfo. http://leteckaposta.cz/788457700 podle něj to vypadá, že oba western digital disky jsou v pořádku a odchází ten samsung. mohl by způsobovat pády on? systém na něm není.

druhý wd disk byl offline - ve správě disků se ukazovalo "disk se nachází v offline režimu z důvodu kolize podpisů s jiným diskem, který je v online režimu". když jsem disky znovu zapojil do raidu (dal jsem si pozor, abych je zapojil stejně, jak byly předtím), raid normálně naběhl (čekal jsem, že se zase rozpadne), ale při startu windows se spustil chkdisk kvůli "kontrole konzistence" systému souborů, následoval restart. po spuštění win disky pořád pracovaly a zonealarm mi tvrdil, že se na net nově přihlašují programy, které ovšem normálně používám. nechtěl se spustit skype, hlásil nějakou chybu. tak jsem to restartl, znovu chkdisk, tentokrát kontroloval c: (restart) a potom f: pak jsem pc ještě jednou restartoval, ale už jelo všechno zase v pořádku.

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#32 Příspěvek od MiliNess »

Ten Samsung není nic moc, nicméně za rozpadání pole nemůže.
Bude to spíš problém s tím řadičem. Jako poslední možnost, můžete zkusit vyměnit datové kabely k diskům v poli.
Koukal jsem, že u obou disků došlo k pár chybám kontrolního součtu DMA (při přenosu dat). Mohl by to dělat třeba kabel nebo bude chyba v tom adaptéru.
Pak bych vyhodil ten adaptér ven a sestavil pole pomocí integrovaného řadiče na desce.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

jakob kovařík
Návštěvník
Návštěvník

#33 Příspěvek od jakob kovařík »

no, jenže ta deska nemá integrovaný sw řadič pro raid. :shock: kéž by měla, to bych tuhle anabázi nemusel podstupovat.
deska mi byla doporučena, že je v pořádku, ještě jsem se radil na nějakým fóru. kouknout se na raid nikoho nenapadlo. myslel jsem, že je to samozřejmost.
kabely zkusím nebo koupím jinej řadič. (jen na okraj: když pořídím jiný řadič, bude třeba znovu instalovat systém, rozdělovat disky atd.?)

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#34 Příspěvek od MiliNess »

Záleží na tom, zda Win 7 budou mít pro ten řadič integrovaný ovladač.
Asi by to šlo udělat i tak, že byste připojil pouze jeden z disků (půlku zrcadla), nainstaloval nový řadič (bez disků) spustil OS a nainstaloval pro řadič ovladače.
Pak teprve k řadiči připojil oba disky. S RAID 1 by neměly být problémy. I když do pole připojíte jeden prázdný disk, řadič se musí postarat o doplnění druhé půlky zrcadla.
Jestli pole půjde znovu sestavit i po výměně řadiče za jiný typ nevím, s RAID poli se zase tak často nesetkávám.
U některých řadičů (například integrovaný Intel) lze zrcadlo vytvořit dodatečně speciální utilitou.

jakob kovařík
Návštěvník
Návštěvník

#35 Příspěvek od jakob kovařík »

dnes znova pád, tentokrát zase BSOD. po restartu znovu chkdisk a kontrola konzistence. v minidumpu nový výpis http://leteckaposta.cz/811181783
můžete se prosím podívat, jestli tam není tentokrát něco vidět? ještě zkusím ty kabely...

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#36 Příspěvek od MiliNess »

Opět dvojitá vyjímka. K tomu často dochází třeba při přetečení zásobníku nějakého ovladače. Verifier by to ale podle mě měl zachytit, proto se spíše příkláním k závadě hardwaru.
Ty ovladače k RAID adaptéru máte stejně nějaké divoké. Časová razítka u uvladačů které jsem teď stáhl mi nesouhlasí s těmi, co máte zavedené. (předpokládám, že vlastníte adaptér SiI3132 - PCI Express (1x) to 2 Port SATA300 )
1) spusťte příkazový řádek jako správce, napište tam příkazy:
chcp 1250 a enter
driverquery /v /fo list > c:\before_drv.txt a enter
2) Nainstalujte toto
3)spusťte příkazový řádek jako správce, napište tam příkazy:
chcp 1250 a enter
driverquery /v /fo list > c:\after_drv.txt a enter
pak mi upněte soubory c:\before_drv.txt a c:\after_drv.txt
K tomu abych se mohl pokusit zjistit, který modul vyvolal tu první vyjímku, bych potřeboval kompletní výpis paměti jádra.
V závislosti na velikosti nainstalované paměti se mění i velikost toho výpisu (jsou to desítky či stovky MB)
Jestli se vám to chce uploadovat, tak sem s tím. Nastavení se mění v Počítač->Vlastnosti->Upřesnit nastavení systému->Spouštění a zotavení systému->Zapsat ladící informace - nastavit na Výpis stavu paměti jádra.
Po BSOD se ve složce Windows vytvoří soubor MEMORY.DMP

Dále abyste se nenudil :) můžete stáhnout DeviceTree spustit, rozklikat všechna + ve stromu na levo a pak to vytisknout do souboru. Ten soubor pak upnout na http://www.leteckaposta.cz

I nadále budu předpokládat, že se jedná o závadu softwarovou. Jestliže to bude závada hardwaru, budeme tu nejspíše dále honit ducha.

jakob kovařík
Návštěvník
Návštěvník

#37 Příspěvek od jakob kovařík »

dobrý večer,
s těmi ovladači je to tedy zvláštní, protože ty, co jste mi poslal, jsou ty stejné, co jsem instaloval. zkusím je ještě jednou, ale stejně je to divný. výpis stavu paměti jádra tam byl nastaven, takže memory.dmp uploaduju. zbytek až to vyzkouším.

mockrát děkuju, že se mi ještě věnujete (: když to teď neodstraníme nebo na nic nepřijdem, asi už se opravdu odkážu do rukou servisu, aby mi prověřili hardware.

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#38 Příspěvek od MiliNess »

Tak to s těmi ovladači je divné. Např. SiRemFil.sys mám z roku 2008, časové razítko v minidumpu bylo tuším 2004 nebo 6

jakob kovařík
Návštěvník
Návštěvník

#39 Příspěvek od jakob kovařík »

ano, siremfil.sys mám s časovým razítkem z 9. října 2008

když se teď dívám do složky system32, tak tam je zrovna tenhle soubor celkem 4x. jednou přímo v system32\drivers, z roku 2008. správce zařízení mi ale tvrdí, že používá verzi z roku 2006.
jednou je potom v system32\driverstore\filerepository\si3132r5.inf_amd64_neutral_2816f6412ea17489 z roku 2008
jednou v system32\driverstore\filerepository\si3132r5.inf_amd64_neutral_1caabb221dcbd3ba z roku 2007
a jednou v system32\driverstore\filerepository\si3132r5.inf_amd64_neutral_d2279aa8887db024 z roku 2006

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#40 Příspěvek od MiliNess »

Pokud je v adresáři system32\drivers ovladač z roku 2008, měla by se použít tato verze.
Uvidíme

jakob kovařík
Návštěvník
Návštěvník

#41 Příspěvek od jakob kovařík »

tady je ten memory.dmp
http://www.uloz.to/7269448/memory-dmp

tady jsou ty řadiče "before"
http://leteckaposta.cz/616204189

tady je soubor z devicetree
http://leteckaposta.cz/177748984

jinak nevím, jak zkusit přeinstalovat ten ovladač. systém hlásí, že ovladač je aktuální. nerad bych to pos... nějakým amatérským pokusem. nemůže být problém s tím razítkem někde v registrech? že by předchozí aktualizace ovladače neproběhla korektně?

ještě jsem si vzpomněl (achjo, teprv teď) na jednu věc. během podzimu se čas od času stávalo, že počítač nešel hibernovat. vypnul se a vzápětí se zase rozjel. musel jsem ho vždycky rovnou vypnout. před cca 14 dny si to najednou zopakoval. může to souviset?

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#42 Příspěvek od MiliNess »

Tak jak to s tím počítačem vypadá? Nějaký nový pád po odstranění Zone Alarmu?

jakob kovařík
Návštěvník
Návštěvník

#43 Příspěvek od jakob kovařík »

zatím je všecko v pořádku, bez pádu 8 dní... ale už to párkrát vydrželo i dýl, tak uvidíme. třeba za to fakt mohl ten ZA :worship: co si mám případně nainstalovat místo něj?

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#44 Příspěvek od MiliNess »

Věřím, že to bude opravdu tím ovladačem ZA. Předtím jsem myslel, že jste ho úplně vyhodil ze systému, proto jsem hledal někde úplně jinde. No uvidíme.
Já mám nejraději produkty, které obsahují antivir + firewall. (různé internet security balíky)
Nějaký náhradní firewall vám tu určitě někdo doporučí.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Rudy »

MiliNess píše:Nějaký náhradní firewall vám tu určitě někdo doporučí.
Mžete si vybrat zde: http://www.viry.cz/forum/viewforum.php?f=41 .
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Odpovědět