Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
prosim o kontr. logu-rozliseni obr
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Re: prosim o kontr. logu-rozliseni obr
vo viste taku kartu tykajucu sa nast.dig. podpisov ovladacov nevidim. stale si myslim, ze to moze byt aj infekcia, ktoru sa zatial nepodarilo identifikovat. alebo to bude nast. ovladacov? Diky
-------------------------------
tu je chyb. hlasenie:
Popis
Software ovladače zařízení byl úspěšně nainstalován, ale software ovladače zjistil problém při pokusu o spuštění zařízení. Kód problému je 43.
Podpis problému
Název události problému: PnPDeviceProblemCode
Architektura: x86
ID hardwaru: PCI\VEN_10DE&DEV_0427&SUBSYS_30CF103C&REV_A1
Identifikátor GUID třídy instalace: {4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
Kód problému PnP: 0000002B
Název ovladače: nvlddmkm.sys
Verze ovladače: 7.15.11.7713
Datum ovladače: 12-03-2008
Verze operačního systému: 6.0.6002.2.2.0.768.3
ID národního prostředí: 1051
Další informace o tomto problému
ID sady: 420762884
-------------------------------
tu je chyb. hlasenie:
Popis
Software ovladače zařízení byl úspěšně nainstalován, ale software ovladače zjistil problém při pokusu o spuštění zařízení. Kód problému je 43.
Podpis problému
Název události problému: PnPDeviceProblemCode
Architektura: x86
ID hardwaru: PCI\VEN_10DE&DEV_0427&SUBSYS_30CF103C&REV_A1
Identifikátor GUID třídy instalace: {4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
Kód problému PnP: 0000002B
Název ovladače: nvlddmkm.sys
Verze ovladače: 7.15.11.7713
Datum ovladače: 12-03-2008
Verze operačního systému: 6.0.6002.2.2.0.768.3
ID národního prostředí: 1051
Další informace o tomto problému
ID sady: 420762884
Podívejte se a pořečtěte zde http://earchiv.chip.cz/cs/earchiv/vydan ... 01-08.html
Je to nepodepsaným ovladačem
http://windows.microsoft.com/cs-CZ/wind ... ned-driver
Stahnšte si tohle PDF a pročtěte http://knihy.cpress.cz/DataFiles/Book/0 ... ap%205.pdf
Je to nepodepsaným ovladačem
http://windows.microsoft.com/cs-CZ/wind ... ned-driver
Stahnšte si tohle PDF a pročtěte http://knihy.cpress.cz/DataFiles/Book/0 ... ap%205.pdf
Nikdo není dobrý náhodně,ctnosti je třeba se učit.
SENECA
SENECA
vo viste taku kartu tykajucu sa nast.dig. podpisov ovladacov nevidim, mozete mi teda poradit, ako povolim ovladace aj dig. nepodpisane? pripadne navrhnut dalsi krok? Diky
Aby jsme vyloučili tu infekci, tak ještě použijte AVPtool
Stahněte z mého podpisu AVPTOOl http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?f=29&t=58179
-Podle návodu nainstalujte a proveďte sken
-co najde nechejte léčit, mazat
-sken může trvat několik hodin
-vložte zde log z výsledky

-Podle návodu nainstalujte a proveďte sken
-co najde nechejte léčit, mazat
-sken může trvat několik hodin
-vložte zde log z výsledky
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.
avp tool mi bezal 9 hodin v nudz. mode vcera.
nula kritickych udalosti.
niekolko dolezitych udalosti (zranitelnosti?)odkazujucich na advisory viruslist.com
to som videl v priebehu scanu
dnes ked to otvaram nevidim ziadny log...asi sa neulozil nikde
nula kritickych udalosti.
niekolko dolezitych udalosti (zranitelnosti?)odkazujucich na advisory viruslist.com
to som videl v priebehu scanu
dnes ked to otvaram nevidim ziadny log...asi sa neulozil nikde
řekla bych že infekcí to nebude 

Ja som len preto uviedol podozrenie na infekciu, pretoze pred 3 tyzdnami som mal podobny problem s rozlisenim a kaspersky tam nasiel trojana. Po dezinfekcii bolo vsetko v poriadku. Asi 2 tyzdne ok. Potom som vyhladaval nejaky strateny dokument pomocou recuva. Problem s rozlisenim sa vratil, avsak ani obnova systemu ani ziaden antivir ani avp tool teraz nenachadza infekciu.(mbam, iobit360, mse, avira, avast, combofix..vsetko negativ)
takze k rieseniu:
1.je este nejaky spolahlivy nastroj k idnetifikovaniu infekcie?
2.ako vo viste nastavit toto, co mi odporucate:
"Zkuste jít do ovládací panely vlastnosti systému
Zřejmě není ovladač digitálně podepsán a nastavte jako mám já na XP
Dle obr.
http://www.imagebanana.com/view/u826zyhs/Acjo.png
Pak zkuste reinstalovat ovladač a povolit nepodepsaný ovladač"
3.pripadne nejaky iny napad, ako odstranit tento problem
Diky
takze k rieseniu:
Dle obr.
Diky
airplane píše:Ja som len preto uviedol podozrenie na infekciu, pretoze pred 3 tyzdnami som mal podobny problem s rozlisenim a kaspersky tam nasiel trojana. Po dezinfekcii bolo vsetko v poriadku. Asi 2 tyzdne ok. Potom som vyhladaval nejaky strateny dokument pomocou recuva. Problem s rozlisenim sa vratil, avsak ani obnova systemu ani ziaden antivir ani avp tool teraz nenachadza infekciu.(mbam, iobit360, mse, avira, avast, combofix..vsetko negativ)
takze k rieseniu:
Dle obr.
Diky
Já žádný virový problém nevidím

S tím dotazem Vám pomůže kolega Čarls

Diky, počkám na Čarlse.
Takže vyštarl jsem toto
Podívejte se ještě do vlastností zda je ovladač digitálně podepsaný pokud ano zkusíme najít jiný postup
Ještě zajímavé je zde (nemám momentálně jak ověřit) http://blog.vyvojar.cz/michalowo/archiv ... ada-e.aspx
Zkuste jít na Windows Update přes IE zda vám nenabídne ovladače ke stažení a nainstalování
Pak zkuste přeinstalovat ovladač nezapomenout spustit jako správceV OS Vista lze vypnout požadavek na certifikované ovladače takto:
cmd (run as admin nebo Ctrl + Shift + Enter)
bcdedit /set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS
Podívejte se ještě do vlastností zda je ovladač digitálně podepsaný pokud ano zkusíme najít jiný postup
Ještě zajímavé je zde (nemám momentálně jak ověřit) http://blog.vyvojar.cz/michalowo/archiv ... ada-e.aspx
Zkuste jít na Windows Update přes IE zda vám nenabídne ovladače ke stažení a nainstalování

SENECA
SENECA
Zde máte vše podrobně v pdf jak postupovat
Stahněte si tohle PDF a pročtěte http://knihy.cpress.cz/DataFiles/Book/0 ... ap%205.pdf
Stahněte si tohle PDF a pročtěte http://knihy.cpress.cz/DataFiles/Book/0 ... ap%205.pdf
SENECA
SENECA
Diky za ponukanu literaturu, rad si to precitam...a teraz k doterajsim odporucaniam:
teraz tam mam odporucany ovl. stiahnuty z hp ako samostatny subor, ulozeny v pc a nainstalovany. je z r. 2008. instaloval som ho po tom, co som s pomocou driver sweeper v safe mode vymazal vsetky predchadzajuce ovladace.
v spravcovi zar. v podrobnostiach o suboroch ovladaca je 143 suborov - vacsina digitalne podpisanych mwhc, 4 nepodpisane
stav je teraz taky, ze v spr. zar. je zlty trojuholnik a sprava, ze nelze nacist soft ovl., na zar. doslo k potizim
jedno z moznych rieseni by bolo v safe mode povolit nepodpisane ovladace a otestovat, ci to systemu pomohlo v moznosti upravy rozlisenia
co vy na to?
---------------------------------------------------
dalsie riesenie mi ponuka teraz w update - ako volitelnu aktualizaciu - nvidia display software released oct 2009 (teda o rok novsi)
ako to zariadit, aby sa nepriaznivo neovplyvnovali? najradsej by som prvy uplne vymazal a druhy potom nainstaloval. ked v safe mode s driver sweeper vsetko vymazem, dokazem nejakym sposobom dostat ten z w update do pc? ako? tiez v safe mode, alebo? pretoze ked vsetky vymazem, tak po restarte sa zacina automaticky instalovat nejaky ovl. ja tam ale chcem ten z w update.
diky
teraz tam mam odporucany ovl. stiahnuty z hp ako samostatny subor, ulozeny v pc a nainstalovany. je z r. 2008. instaloval som ho po tom, co som s pomocou driver sweeper v safe mode vymazal vsetky predchadzajuce ovladace.
v spravcovi zar. v podrobnostiach o suboroch ovladaca je 143 suborov - vacsina digitalne podpisanych mwhc, 4 nepodpisane
stav je teraz taky, ze v spr. zar. je zlty trojuholnik a sprava, ze nelze nacist soft ovl., na zar. doslo k potizim
jedno z moznych rieseni by bolo v safe mode povolit nepodpisane ovladace a otestovat, ci to systemu pomohlo v moznosti upravy rozlisenia
co vy na to?
---------------------------------------------------
dalsie riesenie mi ponuka teraz w update - ako volitelnu aktualizaciu - nvidia display software released oct 2009 (teda o rok novsi)
ako to zariadit, aby sa nepriaznivo neovplyvnovali? najradsej by som prvy uplne vymazal a druhy potom nainstaloval. ked v safe mode s driver sweeper vsetko vymazem, dokazem nejakym sposobom dostat ten z w update do pc? ako? tiez v safe mode, alebo? pretoze ked vsetky vymazem, tak po restarte sa zacina automaticky instalovat nejaky ovl. ja tam ale chcem ten z w update.
diky
Pokud ji Windows Update nabízí zkusil bych ji nainstalovat a uvidíme
Ovladač ale bude na 90 % v angličtině pokud to nevadí a měl by fungovat
Ovladač ale bude na 90 % v angličtině pokud to nevadí a měl by fungovat
SENECA
SENECA
ok, tak nainstalujem tu aktualizaciu.
ja som vsak chcel instrukciu, ako to nainstalovat tak, aby v mojom pc nezostalo nic z toho posledneho ovladaca(kedze po vymazani v safe mode driver sweeperom po restarte, moj pc automaticky hned instaluje ovladac)
proste chcem tam len ten najnovsi a nic ine
lebo sa mi zda, ze tam doteraz boli konflikty medzi starymi a novymi ovladacmi
diky
ja som vsak chcel instrukciu, ako to nainstalovat tak, aby v mojom pc nezostalo nic z toho posledneho ovladaca(kedze po vymazani v safe mode driver sweeperom po restarte, moj pc automaticky hned instaluje ovladac)
proste chcem tam len ten najnovsi a nic ine
lebo sa mi zda, ze tam doteraz boli konflikty medzi starymi a novymi ovladacmi
diky
Klikněte na instalaci a storno
pak Hned na update a stahnout a nainstalovat
Konflikt by neměl nastat ani při instalaci neboť ovladač si starý odinstaluje
pak Hned na update a stahnout a nainstalovat
Konflikt by neměl nastat ani při instalaci neboť ovladač si starý odinstaluje
SENECA
SENECA