Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Pomoc ULi SATA Controller M5287

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pepatu
Návštěvník
Návštěvník

Pomoc ULi SATA Controller M5287

#1 Příspěvek od Pepatu »

Dobrý den, tohle se netýká zavirovaného počítače. Přesto se zeptám jestli by někdo mohl pomoc. Vytvořil jsem si image systému z IDE disku. Teď bych ho chtěl nahrát na disk SATA , ale bohužel počítač ACER POWER F5 sata disky nezná. Je potřeba dohrát během instalace XP ovladače ULi SATA Controller M5287 . http://download.cnet.com/ULi-SATA-Contr ... 48790.html mám ho vyzkoušený funguje.
Daly by se ty ovladače dostat na SATA disk bez toho, abych systém instaloval od začátku a mohl použít image ?

JaRon
Moderátor
Moderátor

Re: Pomoc ULi SATA Controller M5287

#2 Příspěvek od JaRon »

ahoj
pokial Ti umoznuje BIOS nastavit SATA disk ako IDE kompatibilny tak to pojde, inac to vidim ako problem ,,,
FRST |ADWCleaner |MBAM |CCleaner |AVPTool

V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum
https://platba.viry.cz/payment/

Pepatu
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od Pepatu »

Bios u tohoto modelu nastavení sata disku nepodporuje, ověřil jsem si přímo v servisu ACER . Řekli během instalace systému doinstalovat ovladač

JaRon
Moderátor
Moderátor

#4 Příspěvek od JaRon »

Pepatu píše: Řekli během instalace systému doinstalovat ovladač
to je pravda - ALE tie ovladace nedostanes do image systému z IDE disku
FRST |ADWCleaner |MBAM |CCleaner |AVPTool

V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum
https://platba.viry.cz/payment/

Pepatu
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od Pepatu »

ha... jsem se špatně vyjadřil , ACER POWER F5 SATA disk najde, ale neumí z něj bootovat . Image rozbalím na SATA disk a tam teprve dodatečně dohrát M5287

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#6 Příspěvek od MiliNess »

Dobrý den, mrkneme se na to.
Potřebuji vědět, v jakém formátu máte image disku/oddílu (je to klasické ISO nebo WIM ?)
Dále mi napiště, zda je momentálně ten počítač funkční. Vytáhl bych si nějaká data týkající se ovladače řadiče disku z registru, což by mi usnadnilo práci.

Jinak můžete v nastavení BIOSu (pokud to tedy umožňuje) přepnou mód řadiče na emulaci IDE, pak bude systém k disku přistupovat jako k zařízení s ATA rozhraním, prostřednictvím standardního ovladače portu atapi.sys a ovladače miniportu pciide.sys (které Windows XP obsahují) a další ovladač už nemusíte do image dodávat.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

Pepatu
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od Pepatu »

Dobrý den, už jsem to vyřešil. Požil jsem tento program http://driver.wareseeker.com/Network-Ca ... 3b39d1ea18 . Nainstaloval jsem z něj ovladače na systém ještě na IDE disku, teprve potom udělal image a systém už bootuje ze sata disku. Díky za ochotu s nad to tu někomu v budoucnu pomůže :-)

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#8 Příspěvek od MiliNess »

OK :)
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

Odpovědět