Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Prosím o preventivku, počítač blbne a je pomalý

Nemáte v tuto chvíli žádný problém s pc a chcete se jen ujistit, že je vše v pořádku?
Vložte log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zpráva
Autor
Kotynos
Návštěvník
Návštěvník

Re: Prosím o preventivku, počítač blbne a je pomalý

#46 Příspěvek od Kotynos »

Jop tak nakonec je přece jenom o 120 mb větší než předešlá. :-) Jinak vše je Ok? ať to mužeme definitivně uzavřít... no vlastně ještě maličkost, ale to až mi odpovíte :D

vyosek
VIP
VIP

#47 Příspěvek od vyosek »

Jinak by melo byt vse OK :D Tak povidejte, copak mate jeste na srdci :)
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."
Člen Obrázek od 1. února 2011.

Kotynos
Návštěvník
Návštěvník

#48 Příspěvek od Kotynos »

Tak především jsem vám chtěl za všechno poděkovat, myslím že jste to vyrešili senzačně. Od té doby mi to ani jednou nespadlo, takže musím zaklepat :-D . Jinak vážně Děkuji a pošlu vám i měnší výpomoc, protože opravdu, stálo to zato.

vyosek
VIP
VIP

#49 Příspěvek od vyosek »

I za kolegu nemate zac, radi jsme pomohli :) A za podporu fora za cely tym viry.cz dekuji :worship:
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."
Člen Obrázek od 1. února 2011.

Kotynos
Návštěvník
Návštěvník

#50 Příspěvek od Kotynos »

Tak jsem tu zas...

Určitě vás nepotěším, ale jaksik se to vrátilo, nicméně, všiml jsem si jedné věci v údálostech, Kritické chyby. Sice jí rozumím, ale nevím jak jí vyřešit... http://leteckaposta.cz/131021201 , toto je odkaz událostí, čas 22:54:17. a ten samý problém v 13:39:24 , dnešního dne. Co stím udělat?

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#51 Příspěvek od MiliNess »

Ta původní chyba v power managementu CPU se už neprojevuje. To je v pohodě.
Teď tam máme problém s diskovým subsystémem a zřejmě ještě s některým ovladačem.
Mrkněte se, zda se vám nevytvořila složka Windows\Minidump a zda tam nejsou nějaké soubory.
Pokud ano upněte je na http://www.leteckaposta.cz.
Aby došlo k vygenerování výpisu paměti, je nutno mít povolený stránkovací soubor.
Zkontrolujte také Počítač->Vlastnosti->Upřesnit nastavení systému->Spouštění a zotavení systému->Nastavení->
zda máte nastaveno "Zkrácený výpis stavu paměti", eventuelně zrušte i zatržítko u "Automaticky restartovat"

Jinak občas dochází k zásekům v ovladači grafické karty. To může také shazovat systém, pokud se to opakuje příliš často.
Zřejmě to začalo až s výměnou GK, dříve tam tato událost nebyla.
Zatím stáhněte a nainstalujte toto: iata96cd.exe
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

Kotynos
Návštěvník
Návštěvník

#52 Příspěvek od Kotynos »

Takže složku Minidump, tam jsem vůbec nenašel... asi tam vůbec není, zkoušel jsem i vyhledávat, a taky nic...

ten "Zkracený vypis paměti" jsem teda nastavil podle vaší rady.

Ale začlo to až teď, asi po týdný používání, to je mi divný, že to spíše mělo začít o něco dříve... Jinak soubor už mám stažený a nainstalovaný.

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#53 Příspěvek od MiliNess »

Stránkovací soubor používáte?
Objeví se modrá smrt nebo se počítač bez varování restartuje?

Kotynos
Návštěvník
Návštěvník

#54 Příspěvek od Kotynos »

No těžko říct jestli ho používám, asik ne, jinak bych věděl co to znamená... Leda že by se to nějak samo spouštělo, ale otom nic nevím.
Jinak právě že prostě bez jakého koliv upozornění, ale teď je to zase delší dobu ok, tak nevím jestli nebylo třeba zapotřebí se pohrabat jen v tom nastavení...

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#55 Příspěvek od MiliNess »

1)Podívejte se, zda máte ten stránkovací soubor povolen:
Počítač->Vlastnosti->Upřesnit nastavení systému->Výkon->Nastavení->záložka "Upřesnit"->Virtuální paměť->podívejte se, zda je stránkovací soubor povolen.

2)Jestli jste nedělal ten test paměti (GoldMemory), tak ho udělejte (12 hodin)

3) stáhněte HW Monitor a nějaký zátěžový test počítače (např. HeavyLoad a pořádně ho okuřte. Pomocí HW monitoru sledujte teploty komponent. Je tu možnost, že se některá komponenta přehřívá.

Pokud jste nastavil systém tak, že se nemá v případě kritické chyby restartovat a přece to udělá, spíše to bude nějaká hardwarová závada (může se jednat např. o závadu napájecího zdroje)
V případě ztráty napajení pak nemá systém šanci udělat určité kroky, aby mohl po restartu vytvořit výpis paměti.

Kotynos
Návštěvník
Návštěvník

#56 Příspěvek od Kotynos »

Stránkovací soubor mám povolený, sice jsem se nato chvíli díval ale ano mám.

Dělal jsem si test HeavyLoadem, a taky v pohodě, teploty jádra +/- kolem 55 stupňů při plném výkonu, grafika +/- 60 stupňů. A nespadlo mi to při tom testu takže je dost možný že to doopravdy bude někde v napájení. Jenže jsem pak zasedl ke hře, a dvakrát zasebou spadla, tím myslím celý počítač, hned po pár sekundách... ( jinak ten HeavyLoad jsem dělal až potom co mi to spadlo.) ... takže se mi zase nechce věřit že by to bylo někde v napájení. Podívám se ještě do vnitř jestli tam není něco uvolněného nebo tak a uvidí se...

Jinak na ten 12 hodinovej test, tak to opravdu nevím kdy, tolik času vážně nemůžu využít, rodiče by asi šťastní nebyli... neexistuje něco kratšího?

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#57 Příspěvek od MiliNess »

Tak to spusťte alespoň na 6 hodin přes noc

Odpovědět