Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
BSOD
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
-
- Návštěvník
Re: BSOD
dobrý den, tak se po 14 dnech hlásím, jak jsem slíbil. za tu dobu asi 4 pády, ale už ani jednou bsod, prostě počítač vytuhne a vzápětí začnou zuřivě pracovat disky s raidem. skončí to teprve po restartu, při výpisu z biosu raidu. 3 pády během asi dvou dní cca před týdnem, poslední před chvílí. pády většinou v době, kdy je počítač v klidu, ale bez ohledu na to, v jakým stavu je obrazovka (šetřič, provoz...).
jinak bios desky i raidu aktualizovaný, žádnej novej výpis ve složce minidump. vypnul jsem ten zonealarm, uvidím, co to udělá.
zapomněl jsem vám minule napsat jakou mám desku, ptal jste se, nuže: gigabyte GA-EG41MF-US2H rev. 1.1
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=3280#sp
jestli to k něčemu bude...
děkuju
jinak bios desky i raidu aktualizovaný, žádnej novej výpis ve složce minidump. vypnul jsem ten zonealarm, uvidím, co to udělá.
zapomněl jsem vám minule napsat jakou mám desku, ptal jste se, nuže: gigabyte GA-EG41MF-US2H rev. 1.1
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=3280#sp
jestli to k něčemu bude...
děkuju
To je největší pakárna, zjišťovat kde zůstává systém viset
Asi nejčastěji to způsobují ovladače grafické karty. Zkuste je updatnout.
Já zatím zkusím vymyslet nějaký způsob jak zjistit, co se tam děje.
A zkuste nouzový režim, zda k tomu problému dochází i tam.
Taky bych byl rád, kdybyste v Ovládací panely->Nástroje pro správu->Prohlížeč událostí
vyexportoval protokol "Systém" do souboru .evtx a upnul ho na http://www.leteckaposta.cz

Asi nejčastěji to způsobují ovladače grafické karty. Zkuste je updatnout.
Já zatím zkusím vymyslet nějaký způsob jak zjistit, co se tam děje.
A zkuste nouzový režim, zda k tomu problému dochází i tam.
Taky bych byl rád, kdybyste v Ovládací panely->Nástroje pro správu->Prohlížeč událostí
vyexportoval protokol "Systém" do souboru .evtx a upnul ho na http://www.leteckaposta.cz
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde
-
- Návštěvník
tak za poslední dva dny další dva pády. mezitím jsem zkusil vypnout zonealarm, ale asi to nepomohlo. přitom jsem zjistil, že jsem měl zároveň zapnutej windows firewall, což nechápu, protože jsem ho určitě vypínal. na tu grafiku se podívám.
tady je ten soubor .evtx
http://leteckaposta.cz/877089129
tady je ten soubor .evtx
http://leteckaposta.cz/877089129
V protokolu událostí nic moc. Za zmínku stojí, že bylo zablokováno spuštění Quintessential Media Player z důvodu nekompatibility. Chvilku po přihlášení do účtu se snaží zavést a spustit vlastní ovladač cdrpdacc.sys. Systém toto ale z důvodu nekompatibility přeruší. Dejte to pryč.
Dále se systém při startu snaží zavést tyto dva ovladače:
DMX3191.SYS
AEC671X.SYS
Měly by to být ovladače řadiče SCSI disku a z důvodu nekompatibility systém také jejich zavádění zastaví.
Chtělo by se jich to zbavit.
Zkuste ještě jednou spustit Verifier, jestli na něco nenarazí.
Dále se systém při startu snaží zavést tyto dva ovladače:
DMX3191.SYS
AEC671X.SYS
Měly by to být ovladače řadiče SCSI disku a z důvodu nekompatibility systém také jejich zavádění zastaví.
Chtělo by se jich to zbavit.
Zkuste ještě jednou spustit Verifier, jestli na něco nenarazí.
-
- Návštěvník
dobrý večer.
konečně jsem se dostal k tomu zkusit ten verifier. jede mi to teď s ním cca hodinu a zatím žádný pád. v posledním týdnu ale tuším 2 nebo 3 vytuhnutí. jednou při přehrávání filmu, to je ale asi bezpodstatný, protože zatím mi to při filmu kleklo právě jen jednou. po přehrávání filmů v kmplayeru se nechce program vypnout a ukazuje hlášku: Exception EinvalidPointer in module KMpPlayer.exe at 0000DD06. Invalid pointer operation.
quintessential media player odstraněn. tuhnutí to ale nezabránilo. ovladače SCSI disku nevím jak dát pryč.
konečně jsem se dostal k tomu zkusit ten verifier. jede mi to teď s ním cca hodinu a zatím žádný pád. v posledním týdnu ale tuším 2 nebo 3 vytuhnutí. jednou při přehrávání filmu, to je ale asi bezpodstatný, protože zatím mi to při filmu kleklo právě jen jednou. po přehrávání filmů v kmplayeru se nechce program vypnout a ukazuje hlášku: Exception EinvalidPointer in module KMpPlayer.exe at 0000DD06. Invalid pointer operation.
quintessential media player odstraněn. tuhnutí to ale nezabránilo. ovladače SCSI disku nevím jak dát pryč.
Zatím to nechte pár dní běžet s tím Verifierem. Pokud to při zatuhnutí neskončí v BSOD, bude pravděpodobně příčina někde mimo jádro. Pak uvidíme. (něco bychom vyzkoušeli, musím to ale testnout)
Co se týká problémů s KMpPlayer, bude to zřejmě chyba přímo v něm nebo nějaké knihovně s kodeky, kterou používá.
Zkoušel jste instalovat jinou verzi ovladače grafické karty?
(pokud je to starší karta, doporučuji starší ovladač z archivu)
Co se týká problémů s KMpPlayer, bude to zřejmě chyba přímo v něm nebo nějaké knihovně s kodeky, kterou používá.
Zkoušel jste instalovat jinou verzi ovladače grafické karty?
(pokud je to starší karta, doporučuji starší ovladač z archivu)
-
- Návštěvník
právěže jsem pro grafickou kartu nainstaloval poslední ovladače pro win7 64. myslel jsem, že to třeba pomůže s tím tuhnutím. ale je to stejný.
s verifierem se tedy za pár dní ozvu. zatím děkuju.
s verifierem se tedy za pár dní ozvu. zatím děkuju.
-
- Návštěvník
tak to nakonec spadlo. minudump zde http://leteckaposta.cz/742651865
posléze ještě dvě vytuhnutí. už mě to začíná... což asi znamená zvýšený obavy o hw (: je možný ho těma častýma pádama poškodit?
s tou grafikou to zkusím.
posléze ještě dvě vytuhnutí. už mě to začíná... což asi znamená zvýšený obavy o hw (: je možný ho těma častýma pádama poškodit?
s tou grafikou to zkusím.
-
- Návštěvník
dobrý den,
během noci další pády, začíná se to stupňovat, navíc jsem koukal do logu raidmanageru a tam se během rebuildu objevuje tohle varování: Group 0 "legacy" status: REDUCED. sem tam je napsáno ONLINE, ale během prosince čím dál míň. když jsem se díval do manuálu pro silicon image si3132 raid, píše se tam toto "Reduced: For RAID levels that provide data protection, one or more disks have failed but the data is still available via the RAID algorithms. The failed disk should be replaced as soon as possible to avoid loss of data." rebuild probíhá pomalu, disky jedou hrozně nahlas, "task summary" tvrdí, že zbývá třeba 20, někdy 60 hodin. to se upraví až někde na 20% po 3-4 hodinách. pak už jede rebuild rychle. dřív probíhal cca 4,5 hodiny celkem.
čili po novém roce to vypadá opravdu na ten servis.
během noci další pády, začíná se to stupňovat, navíc jsem koukal do logu raidmanageru a tam se během rebuildu objevuje tohle varování: Group 0 "legacy" status: REDUCED. sem tam je napsáno ONLINE, ale během prosince čím dál míň. když jsem se díval do manuálu pro silicon image si3132 raid, píše se tam toto "Reduced: For RAID levels that provide data protection, one or more disks have failed but the data is still available via the RAID algorithms. The failed disk should be replaced as soon as possible to avoid loss of data." rebuild probíhá pomalu, disky jedou hrozně nahlas, "task summary" tvrdí, že zbývá třeba 20, někdy 60 hodin. to se upraví až někde na 20% po 3-4 hodinách. pak už jede rebuild rychle. dřív probíhal cca 4,5 hodiny celkem.
čili po novém roce to vypadá opravdu na ten servis.
V tom případě vás čeká výměna jednoho z disků v poli RAID.
Jestli je to zrcadlo, není to až tak strašné, nicméně bych s tou výměnou disku moc neotálel.
Je tu i pravděpodobnost, že by to mohla být závada toho řadiče RAID, který jste dokupoval.
Mrkněte se, zda přímo v BIOSu adaptéru není utilita ke kontrole disků.
Eventuelně disky odpojte od adaptéru a připojte je jako samostatné diky. Pak je můžete zkontrolovat utilitou od výrobce disku a vytáhnou SMART atributy pomocí CrystalDiskInfo.
BSOD by ale jeden vadný disk v poli RAID1 způsobovat určitě neměl.
To by taky byla blbost, když se zrcadlení používá právě kvůli stabilitě systému a ochraně dat v případě havarie jednoho disku.
Jinak když už pole RAID, tak jsem zastáncem "plnotučných" RAID adaptérů.
Jestli je to zrcadlo, není to až tak strašné, nicméně bych s tou výměnou disku moc neotálel.
Je tu i pravděpodobnost, že by to mohla být závada toho řadiče RAID, který jste dokupoval.
Mrkněte se, zda přímo v BIOSu adaptéru není utilita ke kontrole disků.
Eventuelně disky odpojte od adaptéru a připojte je jako samostatné diky. Pak je můžete zkontrolovat utilitou od výrobce disku a vytáhnou SMART atributy pomocí CrystalDiskInfo.
BSOD by ale jeden vadný disk v poli RAID1 způsobovat určitě neměl.
To by taky byla blbost, když se zrcadlení používá právě kvůli stabilitě systému a ochraně dat v případě havarie jednoho disku.
Jinak když už pole RAID, tak jsem zastáncem "plnotučných" RAID adaptérů.
-
- Návštěvník
že je chyba v řadiči mě taky napadlo. disky každopádně testnu. díky. stejně ale bude servis. kondenzátory + kdo ví jak je provozuschopnej řadič + kdo ví co ještě.
jo, úplně jsem zapomněl zmínit, co jsem měl říct na začátku, při přechodu z prvního uspání po obnovení raidu mi manažer raidu hodí tuhle hlášku: exchange error. error was reported from the transport layer: software caused connection abort: recv failed.
jinak souhlasim s vami, taky jsem pro hw raid. ale tech 10.000 nebo vic nebo kolik to stoji ted fakt nemam (:
jo, úplně jsem zapomněl zmínit, co jsem měl říct na začátku, při přechodu z prvního uspání po obnovení raidu mi manažer raidu hodí tuhle hlášku: exchange error. error was reported from the transport layer: software caused connection abort: recv failed.
jinak souhlasim s vami, taky jsem pro hw raid. ale tech 10.000 nebo vic nebo kolik to stoji ted fakt nemam (:
-
- Návštěvník
ještě jedna věc mě napadla. je možný, aby se raid pole rozpadlo i tehdy, když při vypnutým počítači odpojím kabely a zase je zapojím? protože k tomu došlo tuším dvakrát hned po zakoupení a zapojení. a bez bsod, samozřejmě...