Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Dva operační systémy na počítači

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
honzikuh
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

Dva operační systémy na počítači

#1 Příspěvek od honzikuh »

Dobrý den všem, mám prosbů. Mám v počítači Wim XP a W7. Každý na jiném disku . Včera po čištění za pomocí Wise Disk Cleaner Professional ve Win 7 se mi přihodila taková věc, že mi nejde spustit Win XP. Při restartu počítače se objeví tabulka, která mi dává na výběr starší systém a Win 7 ale když dám vybrat možnost XP objeví se druhá tabulka pustit ve stavu nouze, nebo dřívější známá konfigurace nebo spustit běžným způsobem .
Když dám spustit poslední známá konfigurace, začne to načítat,objeví se logo Windows načítá a jak zmizí logo , kdy by mělo dojít k přepnití na plochu tak to zůstane černé . a XP nenabotuje. Prosím o radu , kdo víte co s tím :(

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Dva operační systémy na počítači

#2 Příspěvek od Rudy »

Pravděpodobně vám WiseDisk vymetl něco potřebného ze systému WinXP. Budete muset zkusit opravu z instal. CD WinXP.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

honzikuh
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#3 Příspěvek od honzikuh »

Děkuji, tedy nová instalace ?? Nikdy se mi nevím proč, nepovedla oprava pomocí písmene R .
Vždy to jen čekalo a chtělo to tam něco napsat . Mám Win XP Home

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

R-opravit zadejte, až se objeví podruhé. Poprvé je to vstup do konzoly pro zotavení a ta vám v této situaci nepomůže, neboť nevíte, co se poškodilo. Při druhém zobrazení pokynu pro opravu systém provede přepsání instalátorem. Dopručuji si zazálohovat soubor boot ini, pokud by se nějak poškodil, nedostanete se do obou systémů.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

honzikuh
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#5 Příspěvek od honzikuh »

Děkuji , jdu do boje :)))

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Rudy »

Nemáte zač!

Varování:

honzikuh
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#7 Příspěvek od honzikuh »

Tak jsem jaksi ukončil reinstalaci XP . Ztratil jsem uvodní obrazovku výběru systémů, a do XP lze vstoupit jen v nouzovém režimu . Protože Win 7 teprve začínám , rozhodl jsem se pro novou instalaci W7 . Obrazovka výběru systému existuje , ale problém s XP přetrvává . Možný vstup pouze nozouvý režim . Co s tím lze udělat ?? Nová instalace ??

honzikuh
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#8 Příspěvek od honzikuh »

Musel jsem provést v nouzovém režimu přeinstalaci ,tzv inovaci xp. XP funguje, ale opět jsem bez menu výběru operačních systémů . Takže asi udělám znovu instalaci W7 a pak uvidím, ale až zase v sobotu :(

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Rudy »

rudy píše:Dopručuji si zazálohovat soubor boot ini, pokud by se nějak poškodil, nedostanete se do obou systémů.
Pokud jste toto neudělal, nedivte se. Instalátor přepsal soubor boot.ini a tím nedostanete výběr systému. Win7 bude stačit opravit.

Varování:

Čarls
Přítel fóra
Přítel fóra

#10 Příspěvek od Čarls »

Omluva za vstup
Zkuste to takto
Zdroj http://extrawindows.cnews.cz/windows-7- ... -spousteni
ak opravit MBR a zprovoznit dualboot Windows 7 a XP

Windows 7 i Winows Vista dovedou rozpoznat přítomnost starší verze operačního systému Windows v počítači. Pokud je nainstalujete spolu s Windows XP, například na jiný diskový oddíl, pak se v souborech řídících spouštění systému vytvoří záznamy a nastavení umožňující vám při spuštění počítače zvolit, který operační systém má nastartovat.

Bohužel se tak neděje v případě, kdy Windows XP nainstalujete jako druhé v řadě. Windows XP přepíšou spouštěcí záznam a počítač přizpůsobí tak, jako by byly jediné v systému. Přestože situace, kdy budete Windows XP instalovat jako druhé v řadě po instalaci Windows 7, asi není zrovna typická, bude se vám hodit následující tip, jak Windows XP domluvit a znovu tak zprovoznit dual boot. Bez nutnosti přeinstalovávat Windows 7.

Pro následující příkaz budete potřebovat instalační DVD Windows 7. Vložte jej do mechaniky, pomocí Win+R spusťte ve Windows XP příkazový řádek cmd a zadejte do něj následující příkaz:

E:\boot\ bootsect.exe /nt60 all

Předpokladem je, že E: je označení jednotky s instalačním DVD Windows 7. Má-li vaše mechanika jiné písmeno, pak příkaz samozřejmě upravte. Restartujte počítač - nyní by měly nabootovat Windows 7. Nyní zbývá spouštěcí záznam upravit tak, aby se do něj přidala informace o přítomnosti Windows XP a při startu počítače jste si mohli vybrat. Spusťte příkazový řádek cmd a zadejte do něj následující příkaz:

bcdedit /create {ntldr} -d "Popisek v nabídce"

Poté opět restartujte počítač. Měla by se objevit spouštěcí nabídka.
Nikdo není dobrý náhodně,ctnosti je třeba se učit.
SENECA

honzikuh
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#11 Příspěvek od honzikuh »

Moc děkuji za radu , vyzkouším a dám vědět :D

Odpovědět