Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
NTLDR chyba + další
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
NTLDR chyba + další
zdarec, mám chybu s NTLDR souborem, který nebyl nalezen, tak jsem si našel návod a nakopíroval ho tam z originálního CD (vše v recovery konzoli pro win) poté jsem chtěl zadat bootcfg /rebuild ovšem objevila se chyba hledání instalací systému Windows na discích se nezdařilo a nemohu pokračovat dále, nikdy jsem nanašel jak tento problém vyřešit, pouze nakopírováním souboru hal, ale ten mi napíše, že přístup mám odepřen, ač mám v konzoli práva admina. Nevíte někdo co s tím? Už opravdu nevím kudy kam a co s tím ... potřebuji ty data z notebooku zachránit
jsou tam WIN XP HOME - originální
S pozdravem - WirruZ
PS: je to můj první příspěvek zde, takže se omlouvám jestli jsem někde udělal chybu
jsou tam WIN XP HOME - originální
S pozdravem - WirruZ
PS: je to můj první příspěvek zde, takže se omlouvám jestli jsem někde udělal chybu
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: NTLDR chyba + další
Pokud je kromě ntldr "nabořeno" i jádro win, nakopírování nepomůže. Většinou se problém dá vyřešit kompletní opravou z instal CD (přepsání instalace). Data i nastavení by měla zůstat zachována. Problém ale může mít i hw, např. disk.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Navštivte:

Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
zkoušel jsem nainstalovat win na druhý oddíl disku, tedy na D: ,ale při kontrole před instalací mi to hodilo chybu, že disk C: je nenávratně poškozenRudy píše:Pokud je kromě ntldr "nabořeno" i jádro win, nakopírování nepomůže. Většinou se problém dá vyřešit kompletní opravou z instal CD (přepsání instalace). Data i nastavení by měla zůstat zachována. Problém ale může mít i hw, např. disk.
Rudy - omluva za vstup
Zkuste ještě z konzoli zotavení zadat příkaz FIXBOOT
Pokud to nezabere, můžete se ještě pokusit zachránit data. Buď zkuste vložit disk do jiného počítače, jestli se pak k datům dostanete, nebo přes nějaké Live cd, třeba Hirentsbootcd
První bych vyzkoušela, jestli se k datům dostanete, pokud ne, v podstatě bud můžete disk odnést někde do servisu, ať Vám data vydolují, nebo zkusit použít nástroje z Hirents boot cd, ale to už je na vlastní riziko, že se k datům nedostanete vůbec.
Takže pokud jsou pro Vás důležité, tak najděte servis, který Vám data zachrání
Zkuste ještě z konzoli zotavení zadat příkaz FIXBOOT
Pokud to nezabere, můžete se ještě pokusit zachránit data. Buď zkuste vložit disk do jiného počítače, jestli se pak k datům dostanete, nebo přes nějaké Live cd, třeba Hirentsbootcd
Podle toho co jste psal, to vypadá na poškozený disk. Můžete zkusit z konzole zotavení, která je na inst. cd, zadat příkaz na kontrolu disku - chkdsk, nebo i hirents boot cd má nějaké nástroje na kontrolu, ale nevím, nakolik disk opraví.Stáhněte Hirensbootcd
http://www.hirensbootcd.net/ (aktivni odkaz download)
- po stažení rozbalte a najděte ISO soubor
- v Neru nebo jiném vypalovacím programu vypalte Image obrazu
- vypálené cd vložte do pc, restartujte a nechte z něj nabootovat
(možná budete muset v Biose změnit, aby se z cd romky bootovalo jako první)
- zvolte start miniXP
-zkuste se dostat na disk C na data
První bych vyzkoušela, jestli se k datům dostanete, pokud ne, v podstatě bud můžete disk odnést někde do servisu, ať Vám data vydolují, nebo zkusit použít nástroje z Hirents boot cd, ale to už je na vlastní riziko, že se k datům nedostanete vůbec.
Takže pokud jsou pro Vás důležité, tak najděte servis, který Vám data zachrání

Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.
/chkdsk jsem zkoušel, ten mi našel jednu nebo více neopravitelných chyb, stejně tak /fixboot a /fixmbr
na hirensboot budu muset dnes ve městě koupit CD, protože doma žádné nemám, ovšem program už mám stažený a připravený, disk zatím vytahovat nechci, chci to ještě zkusit cestou softwaru
stejně tak budu muset zkusit i to LiveCD Ubuntu, ovšem s tím nemám žádné zkušenosti
na hirensboot budu muset dnes ve městě koupit CD, protože doma žádné nemám, ovšem program už mám stažený a připravený, disk zatím vytahovat nechci, chci to ještě zkusit cestou softwaru

Zkuste se prostě z nějakého cd dostat k datům, ale pokud je disk poškozený, asi to nepůjde.
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!

tak jsem zkusil Hirens Boot - diagnostiku a spusti mini xp, u obou se mi objevila tato hláška:motji píše:Zkuste se prostě z nějakého cd dostat k datům, ale pokud je disk poškozený, asi to nepůjde.
Warnung! Invalid first FAT entry(=0x252)!
má vůbec cenu ještě zkoušet LiveCD ubuntu?
mirákl
liveCD ubuntu jsem rozběhl a jsem u dat, takže si je zkopíruji a poté zkusím disk naformátovat, i tak děkuji za radu a za podporu
na vašem foru už jsem se v minulosti dost rad dozvěděl! Téma můžete lock a delete.
S pozdravem - WirruZ
liveCD ubuntu jsem rozběhl a jsem u dat, takže si je zkopíruji a poté zkusím disk naformátovat, i tak děkuji za radu a za podporu
na vašem foru už jsem se v minulosti dost rad dozvěděl! Téma můžete lock a delete.
S pozdravem - WirruZ
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
I za motji: Nemáte zač! Zamykám.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Navštivte:
Navštivte: