Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Spamující počítač v síti

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Sladak
Návštěvník
Návštěvník

Spamující počítač v síti

#1 Příspěvek od Sladak »

Zdravím,
potřeboval bych radu. V síti o cca 50-ti PC běžící na platformě Microsoft SBS 2003 mi spamuje jeden z počítačů. Můžete, prosím, někdo poradit, jak se dozvědět, který počítač mi spamy rozesílá? Používám MS Exchange, který byl implementován přímo do SBS 2003, antivir NOD32.
Už jsem musel dvakrát blokovat otevřené předávání pošty protokolem SMTP na Exchange serveru, ale od té doby se mi to nestalo a spamy chodí dál. Dále jsem nechal nejvíce podezřelé počítače zkontrolovat programy MalwareBytes a SpyBoot, ale kromě pár cookies mi nenašly nic.

Díky za rady.

sudanec
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

Re: Spamující počítač v síti

#2 Příspěvek od sudanec »

Dobry den,
predpokladam, ze 50clennu siet nemate u vas doma.. tak, prosim, kontaktujte spravcu vasej siete (ak ste spravcom vy, tak niekoho ineho) a nie bezplatne forum, ktore poskytuje rady ludom, ktori si odbornika nemozu dovolit :) Myslim, ze je dost zjavne, ze vasa poziadavka je tak trochu nemoralna.

Dakujeme za pochopenie.
Obrázek

Sladak
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od Sladak »

Je to síť na jedné základní škole. A ano dělám tam správce sítě a zadarmo, proto se ptám.

Ale díky za odpověď.

sudanec
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od sudanec »

To sa u vas da? U nas nemozte robit na skole zadarmo, a uz vobec nie spravcu siete.. musi na to byt zamestnanec.
Anyway, necham to na posudenie kolegov.. ale je to vec, ktora je tak ci tak tak nejak diskutabilna.
Obrázek

Sladak
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od Sladak »

Ne, díky, zkusím to jinde a když bude nejhůř, tak to svěřím odborníkům. Holt si to budou muset zaplatit. Jen jsem jim chtěl ušetřit peníze.

Odpovědět