Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Nelze nainstalovat ani spustit windows XP

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
vitouchpat
Návštěvník
Návštěvník

Nelze nainstalovat ani spustit windows XP

#1 Příspěvek od vitouchpat »

Prvně mi nešli spustit exe soubory, tak jsem stáhnul win xp manager (portable verzi, protože jeho setup taky nešel spustit)
Nešel ovšem spustit ani portable :lol: :lol:, tak jsem si řekl, restartem nic nezkazím :P
a světe div se, zkazil jsem. Systém nenabootoval a říkal, že chybí hal.dll.
Bootuju live cd linuxu, ale tam jsem se nedostal na ntfs disk, abych soubor zkopčil.
Pořád pohoda, stavím si na kafe, reinstal windowsů.
Teď sem se poprvé vyděsil, když se mi na obrazovce objevilo BSOD s tímhle STOP: c0000221 Unknown Hard Error
System root\system 32\ntdll.dll

Tak jsem googlil, ale žádný řešení na internetu nepomohlo, tak se nakonec obracím na zkušenější, protože jediné, co se mi zatím podařilo nabootovat bylo live cd linuxu.
(myslíte, že by šli nainstalovat windows 7???) když xp nejdou.
Stejně se už dlouho chystám na upgrade.
Už jsem vyhrabal i starý disk install windows 98, ale ty také instalovat nejdou.
Díky za odpověď.
Do konce tohodle víkendu budu jenom na notebooku, takže se k PC nedostanu.

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

Re: Nelze nainstalovat ani spustit windows XP

#2 Příspěvek od MiliNess »

Chyba c0000221 znamená, že nesouhlasí CRC součet dynamické knihovny ntdll.dll.
Buď je chybně zkopírovaná, je zkopírovaná v části disku, kde jsou vadné sektory nebo je upravena nějakým malwarem.
Windows si při startu přepočítávají kontrolní součet většiny systémových modulů a ovladačů.
CRC součet je uložen v hlavičce PE souboru a pokud nesouhlasí s CRC součtem který vypočítá Windows, skončí to touto chybou.

Pokud se vám ta chybová zpráva objevila po dokončení instalace Windows, tak máte buď vadné instalační medium, poškozený pevný disk nebo alespoň poškozený souborový systém spouštěcího svazku. Vzhledem k předcházejícím problémům, spíše ten disk nebo FS. (Pokud jste před instalací oddíl formátoval, bude to chyba disku)

Nějaké nástroje ke kontrole disku najdete např. na LiveCD Hirens Boot CD. (obsahuje i live Mini Windows XP, kde můžete spustit chkdsk /r)
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

Odpovědět