Zdravím a pěkný den přeji,
mám tady takový problém, nevím jestli je možno s tím ještě něco udělat, ale za zeptání nic nedám.
Známý mi přinesl notebooka (Lenovo), prej mu zamrzl, nefungoval, po restartech na NĚCO ??? klikal, a výsledek je ten, že má nainstalovanej novej systém z obnovovací části disku. Je nějaká možnost jak z něj ještě vydolovat zpátky data a emaily, které tam měl původně? Nebo je po všem?...
Předem děkuju za pomoc.

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Obnova dat
Moderátor: Moderátoři
Re: Obnova dat
Záleží jak byl dělen HDD v def. nastavení. Pokud jen recovery partition + C: tak jsou data přepsaná. Teď záleží jakým algoritmem... Tady uživatel popisuje stav, kdy mu GetDataBack obnovil data po formátu...
V nekomerční zóně prosím TYKAT...
Re: Obnova dat
Pokud jde o emaily, tak záleží jakým protokolem se připojoval ke svému poštovnímu serveru. Pokud je to pomocí protokolu IMAP, tak má všechno hezky na serveru poskytovatele jeho emailu. Po nainstalování emailového klienta a spojení se se serverem se mu objeví vše jak měl. Pokud používal protokol POP3, tak bohužel platí to co pro data. Na získání takto ztracených dat se specializují firmy, ale je to prý extrémně drahé, takže záleží co tam měl za data. Poraďte mu ať se vytvoří další partition D: na kterou si ukládá data, C: ať nechá jen pro systém. To má význam právě pro ty případy, kdy je nutný reinstal windows... při tom reinstalu se naformátuje jenom ten systemový C: a D: se ponechá bez povšimnutí instaláčního procesu ( tzn. se neformátuje!!! ). Výsledkem jsou zachovaná data i po havárii systémugugacka píše:zpátky data a emaily, které tam měl původně? Nebo je po všem?...

edit: co to bylo za windows? Ptám se proto, že předpokládám, že koupil ten ntb s předinstalovaným operačním systémem a pokud to byly 7ky, tak ty už mají defaultně D: a myslím, že Dokumenty ukládají tam. Ale nevím, windows už nepoužívám. Ale jen jsem si všimnul, když jsem teď dával na ntb jiný operační systém a připravoval disk, tak že tam bylo to D: