Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Generic Host Process for Win32 a následně nefunkční zvuk

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zpráva
Autor
mIZZYchal
Návštěvník
Návštěvník

Re: Generic Host Process for Win32 a následně nefunkční zvuk

#31 Příspěvek od mIZZYchal »

1) Služba Zvuk systému Windows byla nastavená na automatické zapnutí, jenže byla vyplá, šla bez problémů zapnout a poté šel i ovladač zvuku (po druhém spuštění byla služba už zaplá a chyba "Generic Host Process for Win32" již nenaskočila, vícekrát jsem PC nerestartoval).

2) Základní desku mám ASRock K7NF2-RAID a ano, používám ovladače z originálního CD, které jsem dostal při koupi základní desky (prozatím nikdy nebyly problémy).

3) Složka Minidump sice existuje, jenže je prázdná (v možnostech složky mám zaplé zobrazování i skrytých a systémových souborů, čili je opravdu prázdná a má 0 bajtů).

4) Provedl jsem, soubor je zde: http://leteckaposta.cz/845484973

A pro motji: Ono to nezačne dělat hned, pár spuštění jede PC bez problémů, jenže po pár restartech zase to samé.

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#32 Příspěvek od MiliNess »

S vámi je radost spolupracovat :) Mrknu na to a dám vědět, zda jsem na něco přišel.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#33 Příspěvek od MiliNess »

Ty chyby budou souviset s pádem svchost po startu počítače. Ten proces hostí více služeb a spadne to už při spouštění druhé služby "Šifrování" v dynamické knihovně esent.dll. Tím pádem se nedostane na spuštění ostatních služeb. Proč, to zatím nevím.
Mrkněte do services.msc, zda vám po startu běží např. služba Šifrování. A napište mi, zda se po restartu opět objeví ta chyba svchost.
Bylo by docela dobré, kdybyste v SystemExploreru vygeneroval systémovou zprávu a upnul ji.
A mrkněte se do Windows\System32 na Esent.dll, co je to za verzi.

mIZZYchal
Návštěvník
Návštěvník

#34 Příspěvek od mIZZYchal »

Službu Šifrování nemohu najít, leda že by byla pod nějakým jiným názvem, jsou zde například Služba rozpoznávání a další, ale Šifrování ne.
Zvuk systému Windows byla i při dalším spuštění aktivní a chyba Generic Host Process for Win32 zatím nenaskočila.
Ve Windows\System32 je Esent.dll a Esent97.dll, ovšem nevím jak zjistit verzi.
A program SystemExplorer se snažím použít z totoho linku http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... -explorer/ ovšem hlásí, že se nevejde do paměti, přitom se jedná teprve o instalaci a na druhém PC mi bez problémů jde.

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#35 Příspěvek od MiliNess »

Je to celé nějaké začarované.
Spusťte tedy Regedit, najděte klíč HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services
klikněte na něj pravým myšítkem a zvolte Export. Výsledný soubor zabalte třeba v RARu a upněte.

Hledal jsem nějaké novější ovladače, vzhledem ke stáří desky jsem nepochodil.

Doporučil bych vám udělat test paměti. Ten provedete tak, že stáhnete GoldMemory http://www.slunecnice.cz/sw/goldmemory/
a rozbalíte archiv. Uvnitř najdete soubor CDROM.ISO, který vypálíte jako obraz disku na CD.
Z něho je pak nutno nastartovat PC. (zřejmě budete muset v nastavení BIOSu změnit bootovací sekvenci)
Poté spustíte několika hodinový test.
Také stáhněte CrystalDiskInfo http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... ]=Portable
a udělejte z něj screen nebo sem zkopírujte hodnoty

Teď konkrétně vás ještě trápí jaké problémy?

mIZZYchal
Návštěvník
Návštěvník

#36 Příspěvek od mIZZYchal »

Momentálně jsem se po víkendu vrátil domů a PC v pohodě, dokonce i internet a zvuk fungují bez problému (zatím) a Generic Host Process for Win32 nenaskakuje.

Mám tedy provést to co jste poradil, nebo zatím vyčkat, jestli PC půjde bez problémů i dál ?

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#37 Příspěvek od MiliNess »

Raději to udělejte. Sichr je sichr a samotné spuštění té služby to nemohlo jen tak vyřešit.

mIZZYchal
Návštěvník
Návštěvník

#38 Příspěvek od mIZZYchal »

Pár dní jsem se kvůli jiným záležitostem nemohl věnovat PC, ale po pár restartech se chyba Generic Host objevuje znovu, po zapnustí služby Zvuk systému Windows sice zvuk jde, ale objevuje se také "chyba programu, svchost.exe generoval chybu ...", v počítači opět začíná naskakovat skin z Win98 a po nějaké chvíli se vždy restartuje, takže nejsem schopný provést věci co jste mi poradil. Jediná věc co mě napadla, je zkusit opět přeinstalovat Windows, jelikož mám ještě jinou verzi než jsem používal doposud.

Co by jste poradil vy ?

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#39 Příspěvek od MiliNess »

Ten test paměti se provádí mimo OS Windows. Vypálené CD je bootovatelné a již obsahuje malý operační systém. Zkuste alespoň to. Mohla by to způsobovat právě závada paměti a to by vám reinstalace OS stejně nepomohla.
CD si můžete připravit na jiném počítači.
V nouzovém režimu je to stejné?

mIZZYchal
Návštěvník
Návštěvník

#40 Příspěvek od mIZZYchal »

Tak jsem tedy provedl test paměti, do 99ti procent proběhl v klidu, ale jak naběhlo 99% a Current test: 368/369, tak Status se změnil na FAILED a Errors naskočily na (zatím) 18000 (a stále to pokračuje, jak to zkončí tak napíšu konečné číslo, ale zatím to stále a stále pokračuje).
Ten test je i s opravou chyb, nebo pouze informativní, zda je vše v pořádku ?
No a hlavně, co s tím nyní udělat ?

JaRon
Moderátor
Moderátor

#41 Příspěvek od JaRon »

to bola od kolegu rana do cierneho :thumbsup:
obcas pomoze pozlatene kontakty pamate "pregumovat" - obycajnou skolskou gumou
ale zvacsa treba nahradit novou dobrou pamatou - najlepsie povodnu zobrat do predajne, aby Vam predali ten spravny typ :idea:
FRST |ADWCleaner |MBAM |CCleaner |AVPTool

V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum
https://platba.viry.cz/payment/

mIZZYchal
Návštěvník
Návštěvník

#42 Příspěvek od mIZZYchal »

Dobrá, takže test můžu už vypnout ?
A jedná se tedy definitivně o HW chybu ?

JaRon
Moderátor
Moderátor

#43 Příspěvek od JaRon »

ano test mozes ukoncit
skus vybrat pamate a pregumovat ich, zopakovat test - ak bude aj nadalej memtest vykazovat chyby - kupit novu pamat
ide o problem HW
FRST |ADWCleaner |MBAM |CCleaner |AVPTool

V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum
https://platba.viry.cz/payment/

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#44 Příspěvek od MiliNess »

Jak píše JaRon, hardwarová chyba.
Sice jsem neviděl ten výsledek testu, ale pokud se chyby začaly projevovat až ke konci testu, bude to zřejmě problém s paměťovým modulem v banku s nejvyšším číslem. Pokud máte např. 2 moduly, bude to modul v banku č.2. (nebo 3, pokud máte druhý slot volný např. kvůli dual channelu)
Taky se může jednat o nějakou chybu řadiče paměti, tím pádem byste musel vyměnit základní desku.
Nejdříve bych vytáhl ten poslední modul a zopakovat test paměti. Pokud to bude OK, budete vědět, že je chyba v tom modulu.
Potom bych zkusil vyčistit ty kontakty, zvýšit latenci pamětí, eventuelně mírně zvýšit napájecí napětí pamětí.
Raději bych ale sehnal nový modul.
Také např. pomocí HardwareMonitoru http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html mrkněte, zda se vám po čase nepřehřívá northbridge čipovky (tam je integrován řadič paměti)

Odpovědět