Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

nefunkční USB porty

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Čarls
Přítel fóra
Přítel fóra

Re: nefunkční USB porty

#16 Příspěvek od Čarls »

Zkuste vyresetovat Bios do zakladního nastavení Vyndej na nějakou chvíli baterku na ZD (Nezapomeň vypnout PC z elektřiny).
Pak nabootuj do systemu
Jinak
Jak psal kolega stahněte http://www.root.cz/clanky/slax-neobycej ... istribuce/
Vypalte připojte OSB zařízení a vyrestartujte PC nabootujte z CD slaxu a zkuste se dostat na usb disk pokud se nedostanete
Je zařízení vadné nebo jedno a to samé zkuste s jiným usb diskem který jste odzkoušel na jiném Pc .
Pokud se nedostanete do USB zařízení je vadná ZD toto jde řešit Výměnou ZD nebo tímto přídavným řadičem http://www.alza.cz/kouwell-2580n4-d159533.htm
Nikdo není dobrý náhodně,ctnosti je třeba se učit.
SENECA

wickin
Návštěvník
Návštěvník

#17 Příspěvek od wickin »

Bohužel jsem se překlepl a systém jsem přeinstaloval úplně....zkusím to tedy ještě tou opravou

wickin
Návštěvník
Návštěvník

#18 Příspěvek od wickin »

Tak jsem nakonec koupil PCI kartu a USB porty na kartě jsou funkční.Moc díky všem za rady a ochotu mi pomoci.Mám ještě jednu prosbu.Psal jsem,že jsem přeinstaloval Xpéčka. Před přeinstalací mi naběhl windows automaticky a po přeinstalaci se mi před naběhnutím windows objeví na černé obrazovce dva příkazy...1.spustit windows a za 2. recovery....(dál nevím přesně). U příkazu spustit Windows se objeví čas asi 26 sekund a odpočítává se do nuly.Samozřejmě entrem můžu ten čas přeskočit a spustit windows,ale nevíte prosím jak to nastavit, aby se tam ta hláška neobjevovala?

Čarls
Přítel fóra
Přítel fóra

#19 Příspěvek od Čarls »

Je potřeba upravit Boot ini pročtěte http://support.microsoft.com/kb/289022/cs
a dle obr. snížit čas na minimum

http://img837.imageshack.us/img837/6061/acjo.png

Zkopírujte sem váš boot ini a ja vam jej upravím tak aby aby nabootoval Windows a ne recovery( Pokud je na prvním Recovery)
čas zobrazení si musíte nastavit sám

Duležité
Uložení záložní kopie souboru Boot.ini

1. Pravým tlačítkem myši klikněte na položku Tento počítač a potom na příkaz Vlastnosti.
–nebo–
Klikněte na tlačítko Start, potom na příkaz Spustit, zadejte příkaz sysdm.cpl a klikněte na tlačítko OK.
2. Na kartě Upřesnit klikněte na tlačítko Nastavení ve skupinovém rámečku Spuštění a zotavení systému.
3. Ve skupinovém rámečku Spuštění systému klikněte na tlačítko Upravit. Soubor se otevře v programu Poznámkový blok, kde jej můžete upravit.
4. V programu Poznámkový blok klikněte na panelu nabídek na nabídku Soubor a klikněte na příkaz Uložit jako.
5. Pravým tlačítkem myši klikněte do prázdné oblasti dialogového okna Uložit jako, v místní nabídce přejděte na příkaz Nový a klikněte na položku Složka.
6. Zadejte název nové složky, například temp, a pak stisknutím klávesy ENTER vytvořte tuto složku.
7. Poklepejte na novou složku Temp a kliknutím na tlačítko Uložit uložte záložní kopii souboru Boot.ini.
Úprava souboru Boot.ini
Zobrazení a úprava souboru Boot.ini

1. Pravým tlačítkem myši klikněte na položku Tento počítač a potom na příkaz Vlastnosti.
–nebo–
Klikněte na tlačítko Start, potom na příkaz Spustit, zadejte příkaz sysdm.cpl a klikněte na tlačítko OK.
2. Na kartě Upřesnit klikněte na tlačítko Nastavení ve skupinovém rámečku Spuštění a zotavení systému.
3. Ve skupinovém rámečku Spuštění systému klikněte na tlačítko Upravit.

Zpět nahoru
Ukázkový soubor Boot.ini
Jedná se o ukázku výchozího souboru Boot.ini v počítači se systémem Windows XP Professional.
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
Zde je uvedena ukázka výše uvedeného souboru Boot.ini po přidání dalšího oddílu se systémem Windows 2000.
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP Professional" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINNT="Windows 2000 Professional" /fastdetect
SENECA

wickin
Návštěvník
Návštěvník

#20 Příspěvek od wickin »

Děkuji moc za radu.Snížil jsem to na 1 sekundu,takže hned Wndows naběhne.

Čarls
Přítel fóra
Přítel fóra

#21 Příspěvek od Čarls »

Není zač rado se stalo :)
SENECA

Odpovědět