Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

nákup nooteboku

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
PetaB
Návštěvník
Návštěvník

nákup nooteboku

#1 Příspěvek od PetaB »

Dobrý den, vím že asi máte na práci důležitější věci, ale měla bych dotaz. Chci si k narozeninám koupit nový nootebok a potřebovala bych poradit, který typ je podle Vás nejlepší. Potřebuju počítač pouze na normální používání, internet, fotky, film a občas word a tak.. Mohli byste mi prosím nějaký doporučit? Třeba s kterým máme nejlepší zkušenosti a tak. :)

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: nákup nooteboku

#2 Příspěvek od Rudy »

Nas tohle je těžká odpověď, neboť každy prferuje jinou značku. Napíši vám vlastní názor.

Značka: Dell, Asus, Compaq.
Procesor: Intel (alespoň) Core2
HDD: 320GB a výše
RAM: min 3GB
Displej: 15"
pokud možno nesdílená gr. karta
WiFi, čtečka karet, USB, DVD-RW je smaozřejmostí.

Zkuste se podívat sem: http://www.alza.cz/ .
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

sudanec
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od sudanec »

Osobne by som k znackam pridal HP.. posledne modely su celkom pouzitelne.
A odporucam 7200-otackovy disk.
Obrázek

L.M.
1. Stupeň Varování

#4 Příspěvek od L.M. »

HP ProBook 6550b
procesorem Intel Core i5 450M (2,4 GHz), paměť DDR3 (4 GB), 15,6" displej s rozlišením 1600 x 900 a LED podsvícením, grafická karta ATI Mobility Radeon HD 540v, pevný disk s kapacitou 500 GB (7200 RPM), RJ-45, webkamera, 3x USB + 1x USB/e-SATA, firewire, bluetooth, čtečka karet, OS Windows 7 Professional 64bit.

rousini
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#5 Příspěvek od rousini »

Nevšiml jsem si kolik jsi ochoten investovat, jak důležitá je pro tebe mobilita (výdrž, pevnost, hmotnost) a jestli chceš multimediální "nudli" (1366x768) nebo něco na pohodlnou práci s dokumenty (je třeba výrazně finančně přitlačit nebo využít ext. monitor).
Podle značek to dost dobře nejde, protože třeba i nejlevnější Dell je horší než mainstream Acer...(za stejný prachy).
Pak je okruh lidí, kteří chtějí business model > 25000kč (top kvalita/nižší výkon) nebo spíš vybírají nejlepší poměr cena/výkon/kvalita s vědomím, že vývoj letí napřed a po skončení záruky to bude "zastaralé" a oni zase za svých ~ 15000Kč vyberou ze stejné kategorie...
V nekomerční zóně prosím TYKAT...

sudanec
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od sudanec »

L.M., nedokazem si predstavit, ze by som takyto stroj kupil cloveku, ktory ho chce na internet a word ;) vyhodene peniaze
Obrázek

Vao02
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#7 Příspěvek od Vao02 »

to PetaB: já jen doplním... jde také o to, jaký na tom ntb chcete používat operační systém!! Pokud windows, potom je můj post non valid a koupíte si ntb již s předinstalovaným win a no problém co se týká provozu. Pokud ovšem by jste chtěla mít na tom ntb např. GNU/Linux, tak to chce mnohem pečlivěji vybírat vzhledem k hw toho ntb! Kouknout na speciální stránky o kompatibilitě linuxu s hw ( jsou i přímo takové, kde je napsáno daný tip ntb ano/ne... evetn. popsaný problém ). :wink: Pokud budete kupovat v kameném obchodě, můžete ale mít toto vyřešeno tím, že vám tam technik obchodu ten linux nainstaluje a také no problém. Je pravda, že se může zdát, že těch dnes už pár stovek za wokna, které se tím ušetří nejsou podstatné při takové investici, ale není to míněno kvůli této úspoře.... to už je ale o ničem jiném a :offtopic: Až si vyberete konkrétní ntb, tak je dobré se také na něj někam zajít podívat = jak vám sedne "do ruky"... nějaký show room ( zejména pokud budete kupovat na netu - což já teda dnes považuji už za samozřejmost ) Dá se samozřejmě poslat zpátky, když "se nelíbí", ale jsou to starosti a poštovné atd. lépe ten show room, nebo kamarád/ka atd. Jinak za mě značka Toshiba, ale já jsem jen norm. uživatel a stran značky ve srovnáním s Rudym či Sudancem je můj názor pro vás nedůležitý. Já jsem preferoval, aby se vizuálně líbil, nebyl to fórový bakelit a něco vydržel ( to že nebudu za dva roky "hardwarově in" mě ani nějak netrápilo, ale šlo mě o to, abych si na něm mohl ty foky prohlížet a filmy pouštět třeba i za pět let .... tomu se teď lidi od fochu asi zasmějou :lol: ).
ObrázekObrázekObrázek

L.M.
1. Stupeň Varování

#8 Příspěvek od L.M. »

Nebo ještě koukni na tenhle
Pokud to chceš teda jenom na to jak píšeš a nic víc :idea:

Kód: Vybrat vše

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=77370
Ale když kupuješ notebooka tak už pořadně kvalitní dělo jak sem vam psal v horním postu :James008:

Hulkee
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Hulkee »

Takhle:

O jaké se bavíme cenové kategorii?

- předpokládám že ne o bussines modelech a vlajkových lodích známých značek, to by tě přišlo hodně draho (30 tisíc a výše, 70 tisíc není zas tak velký problém)

- průměrná cena průměrného mainstreamu, jak už tu bylo psáno se pohybuje okolo 15 000 - 20 000 Kč. Minimum,které potřebuješ je 13 000 abychom se udrželi v kategorii střední

( Pro znalejší - Modely GIGABYTE a pak jsem našel ale třeba i Acer s Core I5, 4GM RAM a 320 Diskem 7200 RPM + ATI 54XX (512 MB takt si fakt nepamatuju - kupoval si to před necelým měsícem brácha)) - EDIT//pardon přepis nikolv Compaq, ale GIGABYTE - jsem něják schyzofrenní poslední dobou

Primární použití

- To už jsi nastínila - Internet,Fotky,Video - prakticky jako většina dnešních teenagerů,kteří nejsou zarytí pařani MASS EFFECT, CRYSIS či jiného stroj ždímajícího produktu herního průmyslu (že ano L.M.?)

- Tím pádem už zůstává jenom to,kolik na to máš a jak moc dobrou kvalitu filmů máš doma - pokud vlastníš sbírku Blu Ray Disků a rád se koukáš na 3D, bavíme se o kategorii nad 20(25) tisíc, pokud si chceš spustit nejnovější hry alespoň na nízké detaily, vystačíme i s 15 tisíci a modelem značek jako ASUS, ACER nebo CompaQ - některé věci z czechcomputer nebo alza.cz se dají pořídit i o 10% levněji jinde (zvlášť věci z czc.cz - píšu ze skušenosti, opravdu se vyplatí hledat)
Naposledy upravil(a) Hulkee dne 18 srp 2010 19:13, celkem upraveno 2 x.
Per aspera ad astra! In æternum et ultra!
RSIT - - AVP Tool - - HijackThis - - OTM - - Avenger - - Gmer - - MBR - - SystemLook - - OTL
CCleaner - - Defraggler - - Filehippo Update Checker
Obrázek POSLOUCHEJTE RÁDCE (ví co dělá) a VŠECHNO PEČLIVĚ ČTĚTE!!!Obrázek
“Všichni lidé jsou blázni. Ty, kterým se podaří své bludy vydat knižně, nazýváme filozofy.”

sudanec
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od sudanec »

P.S. ad post predo mnou; Kto chce odporucat Acer, nech mi napise sukromnu spravu. Poslem mu 1234 dovodov, preco to nerobit.
Obrázek

rousini
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#11 Příspěvek od rousini »

Sudanec: Neviděl jsem jednu negativní recenzi třeba na nejprodávanější řadu Timeline. Samosebou staré Acery nebo současný eMachines jsou asi kategorie o které hovoříš, ale je to o tom, že nelze globálně doporučit výrobce. Každý vč. Dell, Lenovo, HP vyrobil model, který dobrému jménu značky zrovna nepřidal.

Jinak to vypadá, že peta.b pozdravila jen jednou a zároveň i naposled... :roll:
V nekomerční zóně prosím TYKAT...

PetaB
Návštěvník
Návštěvník

#12 Příspěvek od PetaB »

Bohužel jsem teď byla 3 týdny na dovolené bez internetu. Děkuji moc za odpovědi. Cenová kategorie je tak kolem 20 tis. s tim že nepotřebuji až tak technicky dokonalý, ale spíš odolný a vzhledově hezký :D Ještě jednou dík za tipy :)

Odpovědět