Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Málokdy se načtou ovladače grafiky - Win 7

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
manfred
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Málokdy se načtou ovladače grafiky - Win 7

#1 Příspěvek od manfred »

Zdravím.

Před půl rokem jsem pořídil nový NTB Asus bez OS - K50IN. Nainstaloval jsem Win 7 (x86) a cca před týdnem začal problém.
Asi z 2/3 pokusů se nenačtou při spuštění NTB ovladače grafiky. Zkouším je odinstalovat a nainstalovat jak nové z oficiální stránky výrobce tak přes Win Update...
Už mě nenapadá čím to může být. Reinstaloval jsem i všechny programy od Asusu.
Dokonce jsem došel k tomu, že projedu NTB Spybotem a Esetem, taky bez úspěchu.
Když se podívám do správce zařízení, tak (pokud se ovladač zrovna nenačte) se ukazuje vykřičník u grafiky, že prý mám NTB restartovat. [To mi teda MS pomohl...]

Grafika: Nvidia G 102M

Nemáte nějaké nápady? :(
Za případné odpovědi děkuji.
Před chřipkou mě chrání Eset Smart Security :)

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Málokdy se načtou ovladače grafiky - Win 7

#2 Příspěvek od Rudy »

Zkuste nainstalovat nejnovější ovladač stažený z webu výrobce. Je ovšem možné, že se jedná o hw chybu. Pokud by problém pokračoval, bylo by nutné otestovat hardware některým testovacím programem (Everest)
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

manfred
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od manfred »

Ano to už jsem udělal a bez úspěchu :-(
Zapoměl jsem uvést, že když se ovladač nenačte, tak mám jen základní rozlišení (bez Aera atd.)

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

No to je jasné, když není ovladač, běží na nějaký základní od MS. Zkuste ještě obnovu systému k datu, kdy korektně fungoval.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

rousini
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#5 Příspěvek od rousini »

Tohle mi taky dlouho zlobilo (jen kdybych si vzpoměl...). Určitě to nebylo nic s ovladači VGA. Takřka vždy PC nastartovalo s funkčním 3D. Pokud něco vyžádalo restart, PC naběhlo bez Aera, drivery nešly nainstalovat, protože správce neviděl VGA HW... Vypnout, počkat a zase fungovalo. Kdybych si jen vzpomněl. Dokonce ani reinstal W7_x64 nepomohl.
Určitě to nebylo VGA (zkoušel jsem druhou), virem, drv VGA, rozhraním DX. Zkoušel jsem relativně nesouvisející věci, dnes už problém není a bohužel ani řešení. BTW jaký máš FW?
V nekomerční zóně prosím TYKAT...

manfred
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od manfred »

Díky za reakce :-)
Včera jsem nahrál BIOS 213 -> 222 a zatím to funguje. Ve verzi 220 je hodně změn a asi to souvisí i s lepší podporou pro Win 7.

rousini
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#7 Příspěvek od rousini »

jsem slepý, ESS...
V nekomerční zóně prosím TYKAT...

Odpovědět