Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Propojení PC s TV (CRT)

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Daru
Návštěvník
Návštěvník

Propojení PC s TV (CRT)

#1 Příspěvek od Daru »

Dovolím si požádat o radu, chtěl bych propojit PC s TV CRT Philips. Zkoušel jsem to kabelem VGA - scart, ale nejede mi to. Zkoušel jsem to i s PC přes DVD, ale také mi to nejelo. může mi někdo poradit, kde je chyba nebo jak postupovat, případně někdo kdo má osobní zkušeinost. Děkuji

j3šť3r
Přítel fóra
Přítel fóra

Re: Propojení PC s TV (CRT)

#2 Příspěvek od j3šť3r »

Dobry den
Muzete upresnit, jakou mate grafickou kartu? TV podporuje graficke mody a frekvence PC (jestli je tam vstup jen pres scart nebo cinch, pak pravdepodobne ne)? Pokud ma graficka karta s-video vystup, zkuste to propojit pres nej.

Jinak co se tyka pripojeni pres scart, nektere TV tam potrebuji mit vyvedeno na pin 16 nejake to slabe napeti (tusim, ze 1-3v), jinak se do modu videa neprepnou - coz muze byt problem pri zapojeni pres levnou redukci cinch-scart. (tohle si pamatuju z dob, kdy jsem pripojoval amigu -pocitac z prelomu 80/90-tych let, absolutne nekompatibilni s PC- k TV, s gfx mody problem nebyl, amiga v zakladu pouzivala pal/ntsc)

Daru
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od Daru »

Dobrý den,

děkuji za reakci, je tam integrovaná grafická karta Intel Graphics Media Accelerator Driver. Výstupy jsou jen VGA a DVI-D.
Nemůže být ještě chaby v tom, že jsem odpojil monitor, který je u PC normálně a do výstupu VGA jsem zapojil kabel na jedné straně VGA na druhé scart, aniž by se v PC nastavil druhá monitor - televize. Musel bych mít zapojeny oba současně (monitor i TV), abych to mohl nastavit, nevím jestli to má vliv nebo ne.
Děkuji

j3šť3r
Přítel fóra
Přítel fóra

#4 Příspěvek od j3šť3r »

Bohuzel nemam zkusenosti s pripojenim Intel GMA na scart.
Ale podpora TV by mela byt nastavena (pres ovladace primo od intelu), jinak ji windows videt nebude a zkusi tam posilat klasicke VGA, kterou normalni (= bez podpory VGA modu, jsou to prakticky vsechny bez toho konektoru) TV nema sanci zobrazit.

Malik023
5. stupeň - BAN

#5 Příspěvek od Malik023 »

Bohužel s integrovanými grafickými kartami je problém tohle provozovat.
Musíte si v nastavení nastavit druhý monitor, aby vám to jelo.

Odpovědět