problém s formátem win xp home

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz

Vážení uživaterlé!
Ve dnech 4. - 6-9.2026 budou někteříí naši členové na každoročním srazu fóra. Žádáme vás, abyste měli strpení, nemusí se na na řešení vašeho problému dostat hned. Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
sssecure
2. Stupeň Varování

problém s formátem win xp home

#1 Příspěvek od sssecure »

ahoj
povim vam story, od zacatku :D
moje maminka pracuje jako ucitelka na stredni a ma dva pracovni notebooky, jeden hp a druhy fujitsu siemens.
primarni je hp, ale jelikoz u nej dvakrat vyhorela grafika, mela zalozni fujitsu.
ten nyni potrebuje vratit ale jelikoz se ji lepe pracuje s ubuntu, mela ho tam nainstalovany po dobu uzivani.
musi ho ale vratit s win xp home. diky bohu instalacni cd mam, jelikoz muj domaci mel driv taky xp home. problem vsak nastal pri "pokus" o instalaci - nenalezen hardisk. vygooglil jsem, ze se jedna o problem se sata disky, a jelikoz jsem se s tim setkal poprve [ nedivte se mi .) ], nemel jsem s tim zkusenosti.
uz asi 5 hodin jsem tady googlil a hledal sata drivery, ze je teda pomoci nlite predelam na vlastni cd.
no, nakonec po asi 4 cdckach jsem je nasel, presne na fujitsu amilo pi 1536.
po narvani cd do mechaniky notebooku a pokusu o instalaci se ukazalo, ze to "funguje"
bohuzel pri kopirovani souboru se jich par nepodarilo zkopirovat, tak jsem tam vlozil puvodni cd na par souboru a pak zase zpatky.
bohuzel jeden se nezdaril ani u jednoho cd, nejak mm neco .dll
nyni to hlasi po startu AUTOCHK nenalezen, skipping
a dale tohle: Obrázek
zkusim reinstall, kazdou radu bych uvital ;)

sssecure
2. Stupeň Varování

Re: problém s formátem win xp home

#2 Příspěvek od sssecure »

to je ten soubor!,
myslite, ze kdybych si ho odnekud stahl a pres live ubuntu ho zkopiroval do nejake te directory tak by to slapalo?
Obrázek

+modem.sys

// nakonec jsem tam ty soubory nejak dokopal :shock:

L.M.
1. Stupeň Varování

#3 Příspěvek od L.M. »

A už vam to funguje?? tu chybu co to hodilo není dobry :?:

Kód: Vybrat vše

http://support.microsoft.com/kb/317189/cs

sssecure
2. Stupeň Varování

#4 Příspěvek od sssecure »

no tak nakonec jsem to nejak dobojoval, na druhem notebooku pomoci flashdisku prepavil drivery a uz to vsechno funguje.
omlouvam se za ruseni a diky za odpoved : )

mejte se

Odpovědět