Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Prosím o kontrolu

Nemáte v tuto chvíli žádný problém s pc a chcete se jen ujistit, že je vše v pořádku?
Vložte log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zpráva
Autor
kamo
Návštěvník
Návštěvník

Re: Prosím o kontrolu

#16 Příspěvek od kamo »

Instalační CD samozřejmě mám (akorát je s SP2). Pokud by chyba byla v boot sektoru, projevovalo by se to jen při normálním spuštění a ne v nouzovém režimu? Všiml jsem si, že je velmi dlouho aktivní proces "windows update" (stále se mění využití paměti), jakoby tato služba stále prohledávala disk. To ona asi dělá, ale max. pár minut, pak úplně zmizí. Jestli se tedy nepletu.
Celkově se mi zdá, že start každého programu který spustím, trvá neúměrně dlouho. Jakoby to nechtělo "nalézt" do operační paměti (512MB). Když už to tam je, opakovaně se to spustí normálně (Word, IE, Firefox, ale třeba i Dokumenty se načítají jak na Pentium1 :-).
Zatím jsem to vyřešil Režimem spánku, který nahradil klasické vypnutí. Tím se start urychlí velmi.

riffman
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od riffman »

prave ze pokud je svinstvo v MBR (ackoli ho nevidim), spousti se pokazde...proto bych to rad opravil...zvladate to nebo chcete navodik?
Give us a chance to live
Give us a chance to die
Give us a chance to be free
Without fire from the sky
Give us a chance to love
Give us a chance to hate
Give us a chance, before you kill us all

kamo
Návštěvník
Návštěvník

#18 Příspěvek od kamo »

S tímhle nemám zkušenosti, ale vždycky se rád něco přiučím, takže návod by mi byl určitě vhod. Předem děkuju.

riffman
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od riffman »

kozan píše:
  1. Připravím si instalační CD Windows XP
  2. Pokud používám speciální SCSI, nebo RAID ovladače, tak si najdu též disketu s ovladačem
  3. Vzpomenu si na heslo uživatele administrator *)
  4. V BIOSu si zařídím aby se systém zavedl (boot) z CD
  5. Restartem PC a zavedením z CD se spustí instalace
  6. Pokud používám nějaké speciální ovladač SCSI, nebo RAID, tak stihnu F6 jejich zavedení z diskety
  7. Zvolením R přejdu do konzoly pro zotavení (ve znakovém režimu)
  8. Konzola ohledá připojené disky a nabídne seznam nalezených instalací. např:

Kód: Vybrat vše

1. C:\WINDOWS
  9. Po výzvě

Ke které instalaci Windows se chcete přihlásit:
    odpovím číslem zvolené instalace, třeba: 1
    POZOR: NumLock na klávesnici nesvítí!
  10. Zadám heslo uživatele administrator a octnu se v adresáři %WINDIR% (obvykle C:\WINDOWS)
  11. V příkazovém řádku zadám příkaz

fixmbr
    a případný dotaz potvrdím klávesou A
  12. Zadám příkaz

EXIT
    pro restart PC a Enter
Give us a chance to live
Give us a chance to die
Give us a chance to love
Give us a chance to hate

kamo
Návštěvník
Návštěvník

#20 Příspěvek od kamo »

Tak jsem příliš nepochodil. K nabídce, kde bych mohl zvolit "R" jsem se vůbec nestal. Je možné, že konzola pro zotavení musí být v systému nainstalovaná a ona tam není.

Jinak už se začal chovat naprosto stejným způsobem jiný počítač - v rámci jedné sítě (což nemusí mít s problémem nic společného). Půl hodiny po startu disk šrotuje, kontrolka nebliká, ale svítí. Pustím si Správce zařízení (viz. obr.) a nejaktivnější proves je wuauclt.exe. Soudím podle stále se měnící hodnoty RAM. Tato hodnota je podle mě naprosto neúměrná - dosahuje 600 - 900MB (v PC je 512 Mb RAM). Zkusím ho (někde?) zakázat.
Tak mě napadá, jestli to nemohla způsobit nějaká aktualizace. Už jsem odebral i Avast, který taky umí řádně zaměstnat počítač, ale ani to nepomohlo. Moje zoufalství se už blíží bodu "Reinstalace" :-(

kamo
Návštěvník
Návštěvník

#21 Příspěvek od kamo »

sprzar.JPG
(74.57 KiB) Staženo 41 x

kamo
Návštěvník
Návštěvník

#22 Příspěvek od kamo »

Ještě je zajímavé, že sečtu li hodnoty ve Správci úloh (Využití paměti - jednotlivé řádky), tak to vůbec nesouhlasí s tou cifrou dole, kde to ukazuje celkové vytížení (rozdíl stovek MB). Tzn. že něco je v paměti, ale tento Správce to nezobrazuje? Sám mám Windows7 a tam to souhlasí.

riffman
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od riffman »

co se konzole tyce...
Tempest píše:Jděte na tuto internetovou stránku: http://support.microsoft.com/kb/310994
- Dole na stránce klikněte na odkaz ke stažení instalátoru Konzole pro zotavení, který odpovídá typu (Windows XP Home/Professional) a verzi (bez Service Packu / Service Pack 1 / Service Pack 2) vašeho operačního systému. Instalátor stáhněte do stejného umístění, kde máte uložený ComboFix.
- Uchopte myší stažený instalátor a přetáhněte ho nad ComboFix.
  • Obrázek
- Postupujte podle pokynů na obrazovce a potvrďte licenční podmínky pro zahájení instalace konzole.
- Při další výzvě klikněte na tlačítko Yes a ComboFix dodatečně proskenuje váš počítač.
- Po dokončení skenování, trvajícího maximálně 10 minut, by měl program vytvořit log - C:\ComboFix.txt, zkopírujte celý jeho obsah do svého threadu na forum.
Give us a chance to live
Give us a chance to die
Give us a chance to love
Give us a chance to hate

kamo
Návštěvník
Návštěvník

#24 Příspěvek od kamo »

Na stránce - viz. odkaz je cosi o instalaci ze spouštěcí diskety. Konzoli pro zotavení jsem tam nikde nenašel. Navíc jsou tam odkazy ke stažení pro SP1, SP2, ale ne pro SP3. Tak jsem z toho trochu jelen.
O Konzoli pro zotavení se píše tady - http://support.microsoft.com/kb/307654/cs . Co tedy mám udělat?

Zkusil jsem zakázat službu Automatické aktualizace, čímž by se wuauclt.exe neměl vůbec spustit. Vyzkouším, jestli se to nějak projeví.

riffman
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od riffman »

aha, omlouvam se za starsi odkaz...pokracujte podle vaseho navodu http://support.microsoft.com/kb/307654/cs
Give us a chance to live
Give us a chance to die
Give us a chance to love
Give us a chance to hate

kamo
Návštěvník
Návštěvník

#26 Příspěvek od kamo »

Takže mám dobrou a špatnou zprávu. Zpomalení po startu se projevilo na dalším (třetím) počítači (stejná organizace, jiná síť) a opět byl celou tu půlhodinku aktivní proces wuauclt.exe (vytížení paměti se pohybuje neustále od pár kb po stovky mb). Všechny počítače mají W XP-SP3 a nastaveny automatické aktualizace.

Takže jsem aktualizace zakázal (Ovládací panely/Nástroje pro správu/Služby) a je zřejmě po problému. Mnohaminutové prohledávání disku skončilo a systém naběhne vcelku normálně.
Bohužel jsem tím zřejmě znemožnil aktualizace i antiviru MS Esential, takže jsem nainstaloval místo něho Aviru.
Ještě to vyzkouším a nainstaluji tu Konzoli pro zotavení.

riffman
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od riffman »

napadla mne takova drobnost...nemate tam nainstalovany i Windows search? ze by se pokousel neustale neco indexovat i v ramci aktualizaci?
Give us a chance to live
Give us a chance to die
Give us a chance to love
Give us a chance to hate

kamo
Návštěvník
Návštěvník

#28 Příspěvek od kamo »

Podívám se zítra, ale pokud se to instaluje "ručně", nikoli automaticky, tak to tam nebude. Spíš bych to tipoval opravdu na nějaký problém s automatickými aktualizacemi. Třeba se nainstalovalo něco špatně, něco nevhodného, nevím. Na dvou počítačích to samé.
Dneska mi paní účetní psala, že počítač maká jako ďas - takže to opravdu pomohlo. Jak to opravit ale netuším. Zkrátka wauaclt.exe se pouštět nebude.

riffman
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od riffman »

hele, zkusim se zamyslet a neco pohledat...tady na foru se neco na opravu aktualizaci urcite bude povalovat :)
Give us a chance to live
Give us a chance to die
Give us a chance to love
Give us a chance to hate

Odpovědět