Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Virus nebo chyba hardware?

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
rosi82
Návštěvník
Návštěvník

Virus nebo chyba hardware?

#1 Příspěvek od rosi82 »

Dobry den,
mam problem s Windows XP pro,
přišli nám 4 neznámé a podezřelé emaily, ale ty jsme hned smazali, ale pak se objevil problém (ani nevim jestli to bylo emasily)
přes obrazovku vodorovné proužky, různých barev, někdy se proměnily v kostičky pak zas proužky...
pak zas normal obraz a pak se vrátily a nezmizely. po restartu vše šlo jen pár minut.
Někdy se sám restartoval a pak se to objevilo znovu. Asi jednou modrá smtr - problém s "nv4 - disp" nebo podobně :(
V nouzovém systému to nedělalo potíže vůbec.

Měl jsem Microsoft Esencial, nic nenašel,
Potom jsem zkusil Spyware Terminator (nic), ccleaner - nic
jiné se mi nepodařilo instalovat, nemohl jsem se ani připojit na net přes wifi.
pak se mi systém zhroutil úplně - resp. když jsem pc zapnul ihned byly pruhy...

Rozhodl jsem se v nouzovém systému překopírovat soubory na druhou půlku rozděleného disku a pak format půlky disku a instalace OS. Vše šlo, ale při instalaci ovladačů opět pruhy. a k netu se připojit přes wifi taky nešlo.

Rozhodl jsem se pro linux - ubuntu 7 a pak ubuntu 10.04
Ty jsem spoustěl z cd - vše bez problémů

Instaloval jsem Ubuntu 10.04, že si zazálohuju data, pak formát celého disku a nová instalace Win XP.
Ubuntu běžel v pohodě.
Jenže po 4 hodinách vypnutého pc jsem ho zapnul a v Ubuntu se objevili opět pruhy a to mě dostalo.

Tedy opět instalace ubuntu - vše běží, ale bojím se vypnout pc :D

Nemyslím že by virus běžel pod XP i pod Ubuntu, nebo ano?
takže hardware? jenže teď to zatím jede bez problémů.

Je možné, že by to bylo grafickou kartou? Myslím, že pruhy se u nově instalovaných systémů objevily, když jsem instaloval ovladače ke graf. kartě. Ovladač na XP jsem vzal z druhé půlky disku, kde jsem ho měl uložený. Ovladače k ubuntu byly z netu.

Co myslíte vy?

Díky za rady :)

Ntb Acer Aspire 5920G
Intel Core 2 Duo T5550
NVidia GeForcee 8600M GS
2Gb DDR2

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Virus nebo chyba hardware?

#2 Příspěvek od Rudy »

S největší pravděpodobností se jedná o vadu gr. karty. Zkuste se nejprve přesvědčit, zda má čistý chladič a zda se dobře chladí. Pokud bude vše v pořádku, karta vám odchází do "křemíkového nebe".
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Odpovědět