No tak na tohle téma jsem se snažil taky něco zjistit a skusím se k tomu trochu rozepsat své poznatky (možná je to v reálu trochu jinak a nemám vyzkoušené všechny způsoby zabezpečení).
Internet banking má v podstatě dnes již každá banka, a ta která ho nemá snad ani není bankou (tudíž bych si u ní účet rozhodně nepořizoval), většina IB je zabezpečena proti odcizení peněz právě pomocí sms (nebo nějakejch jejich udělátek, co vám vygeneruje jednorázový kody), čímž je zabezpečeno odcizení peněz z účtu, protože vir může sice způsobit odeslání přístupových kódu IB, ale to je k odcizení peněz málo, to by hacker musel ještě znát vaše tel. číslo, nějak vaši SIM naklonovat a zajistit, že váš telefon ve chvíli žádosti o kód bude vypnutý, nebo by vám telefon musel ukrást, a teprve pak by teoreticky mohl odcizit peníze, což je dost technologicky náročné a v podstatě se hekrovi nevyplatí investovat toliko času a námahy k vytunelování vašeho účtu tímto způsobem, tím pádem je riziko pro vás minimální, prakticky žádné.
Z toho plyne, že IB je sám o sobě snad dostatečně zabezpečen a peníze vám takto z účtu nikdo neukradne. (pokud někdo hekne banku a ukradne peníze z účtu jinudy, tak se vás to netýká a banka by měla peníze vrátit)
Ale,to je co se týče samotného IB, ne však co se týče platebních karet, tam už je riziko ukradení peněz hodně vysoké, vysvětlím v následujících řádcích.
Vzhledem k tomu, že v dnešní době už k placení po internetu nestačí klasický příkaz k úhradě (kvůli rychlosti a tak), je možné po internetu zaplatit platební kartou která to umožňuje (musíte si zjistit u vaší banky, jestli to vaše karta umí nebo ne, popřípadě jestli je potřeba tuto možnost aktivovat) a taková karta je hodně nezabezpečená.
Sice když platíte na platebním terminálu, tak musíte zadávat pin, ale ne vždy a u některých karet stačí jen podpis, který ani obchodník pořádně nekontroluje, takže vysát penízky je celkem snadné. Proto by se vaše karta neměla dostat do ruky nikomu, komu nedůvěřujete atd, ale o tomto problému se dá na internetu vygooglit spousta informací a je tedy zbytečné tady o nich psát. Tady nám jde o placení přes internet, kdy kartu nikdo nepovolaný do ruky nedostal. Většina placení po internetu pomocí karty probíhá tak, že zadáte číslo a platnost karty, a jako bezpečnostní prvek je CVV či CVC kód (třímístný kód na druhé straně karty), který funguje něco jako PIN. To je vše co zadáte a je zaplaceno, žádná sms, nic co by zabezpečilo proti zneužití. Tudíž,
když vlezete na pc, které je zavirované nějakým keyloggerem a zaplatíte přes něj svojí kartou, tak hekr má vše potřebné k vysátí vašeho účtu a jste kde? No přece v řiti a budete pak valit

kam se vám to penízky poděli a pudete žalovat banku, že vás okradla o peníze, ačkoliv je to jen vaše blbost.
No a jak to teda udělat, abych o svoje penízky nepřišel? Odpověď je celkem snadná, až šalamounská,
jediný peníze který vám z účtu stoprocentně nikdo neukradne jsou ty, které tam nejsou
.
No ale jak na to, když s nima právě potřebuju platit? Určitě je spousta způsobů jak to udělat, ale zde popíšu jak to mám já (upozorňuju, že nikomu nedělám reklamu, prostě to tak mám a vyhovuje mi to)
Hlavní účet, na kterém mám penízky (občas

) je u Mbank, ke kterému sice kartu mám, ale nepoužívám, tudíž mi přes ní nikdo účet nevysaje, a vedlejší účet k placení mám spořící účet mbank, ke kterému sem si nechal vydat další kartu, se kterou platím po internetu (tudíž je i snadno zneužitelná k vykradení účtu) ale vzhledem k tomu, že na něm nemám žádné penízky, tak mi je prostě nikdo ukrást nemůže, a když potřebuju něco zaplatit po internetu, tak si na něj převedu kolik potřebuju, zaplatím a hotovo. Převod z jednoho účtu na druhý je ihned, vedení účtů a spousta věcí kolem je zadara, jediná investice je 100,-Kč na vydaní druhé karty jinak jsem neplatil vůbec nic (a to jsem ještě zapomněl heslo, takže mi posílali nový, a kartu sem na poště nestihl vyzvednout, takže mi ji posílali taky znovu, vše zadara

)
Snad se to bude někomu hodit, možná když se budu nudit, tak bych i sepsal něco podrobnějšího s více možnostma, ale je to na dlouho, tak uvidím
Jinak doporučuju použít google, je tam toho spousta, stačí jen hledat....