Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

BSOD... :(

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Linux
Návštěvník
Návštěvník

BSOD... :(

#1 Příspěvek od Linux »

Zdravím,

cca v posledných týždňoch (asi 2) mi občas hodí BSOD. Predtým mi to tiež občas spravilo ale iba občas no napríklad dnes sa mi to stalo aj 2X. Stáva sa to pri hre CoD4, pri inej aplikácií som problém nezaznamenal... ale nechápem čo sa deje..lebo 2 týždne dozadu bolo všetko OK. Je možné že sa niečo prehrieva.? Chyba má tvar STOP 0x124 a potom ešte nejaké čísla v zátvorkách. OS: Win 7 Home Premium 32bit.

Za každú radu Ďakujem :)

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: BSOD... :(

#2 Příspěvek od Rudy »

Zkuiste reinstalovat ovladač ke gr. kartě. Abyste zjistil teploty uvniř hardwaru, nainstalujte Speedfan: http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... /speedfan/ a při činnosti PC teploty sledujte.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Linux
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od Linux »

preinštalovať grafický ovládač vyskúšam... už som to aj tak dávno chcel urobiť...

čo sa týka teplôt použil som program Everest.. pretože Spedfan sa mi zdá čudný...

počas zaťažujúceho testu (v programe everest + benchmark) sú teploty nasledujúce:

MB: 50°C
CPU: 51°C
HDD: 39°C
GPU: max teplota bola na pamätiach cca 96°C, jadro malo okolo 85-86°C

k BSOD nedošlo...

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

I tak je hodnota teploty GPU dost vysoká. Gr. kartu máte chlazenou aktivně, či pasivně?
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Linux
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od Linux »

chladená je aktívne,

mám presne túto:

http://prohardver.hu/dl/cnt/2008-07/344 ... _toxic.jpg

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Rudy »

OK. Zkontrolujte, zda se točí větrák a zda chladič není zanesen prachem.

Varování:

Linux
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od Linux »

Rudy píše:OK. Zkontrolujte, zda se točí větrák a zda chladič není zanesen prachem.
vetrák sa točí, prach tam určite je.. čistil som ho asi pred mesiacom ale odvety sa tam určite niečo už nazbieralo... zajtra to počistím... :wink:

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Rudy »

Asi takhle: Pokud by bylo vše v pořádku, znamenalo by to, že je nedokonalá cirkulace chladicího vzduchu. V praxi to znamená přemístit PC někam, kde může vzduch volně proudit, popř. doplnit skříň přídavným odsávcacím ventilátorem. Teplota by měla být cca o 10-15°C nižší a vzhledem k tomu, že ostatní kompnenty v PC mají teplotu v normě, domnívám se, že kolem gr. karty cirkulace není zcela v pořádku.

Varování:

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#9 Příspěvek od MiliNess »

Já vám do toho s prominutím skočím.
Koukal jsem na výpisy paměti a jedná se o chybu WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR
Tu chybu detekoval přímo procesor a oznámil ji Winům. Nepodařilo se mi dostat k podrobnějším údajům (nepodařilo se mi sehnat symboly pro vaši verzi HALu) takže nevím, zda jde přímo o interní chybu CPU nebo chybu nějakého jiného zařízení např. na sběrnici PCI.
Každopádně to vypadá na hardware. Začněte tím chlazením grafické karty. Pokud nějakou komponentu přetaktováváte, tak to vraťte do defaultu. Můžete zkusit resetnout nastavení BIOSu do defaultu.
Je ale možné, že to bude závada CPU nebo základní desky. (nebo i té GK)
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

Linux
Návštěvník
Návštěvník

#10 Příspěvek od Linux »

tak CPU je pretaktované pomocou programu Asus EPU 6 engine...

je to program ktorý je dodávaný z doskou.. keď sa na PC nič nerobí, zníži napätie na CPU, RAM a pod, podtaktuje tieto komponenty a zníži otáčky ventilátorov... keď je potrebný výkon tak všetky hodnoty vráti na normal + v režime turbo pretaktuje CPU o 15%. Mám Intel E7300, ktorý má 2.66 GHz, no v záťaži je pretaktovaný (cez ten program od asus-u) na cca 3.0 GHz čo odpovedá tým 15%. tento program používam už dlho... od vtedy čo mám PC a nikdy som s ním nemal výraznejšie problémy....

To ste ma veľmi nepotešili ak to bude nejaký HW problém... :(

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#11 Příspěvek od MiliNess »

Díky za ty zaslané soubory. Teď vím co je to za chybu.
Error : BUSL0_SRC_ERR_M_NOTIMEOUT_ERR (Proc 1 Bank 0)
Status : 0xb200004000000800

Podle toho, co se mi podařilo zjistit z dokumentace, by se mělo jednat o interní chybu
procesoru, konkrétně vypršení časového limitu při požadavku druhého jádra CPU na čtení z vyrovnávací paměti L0.
Takže s nějvětší pravděpodobností závada CPU. Nebo CPU obsahuje nějaký bug, který se v určité situaci projeví.
Zrušte zcela to přetaktovávání pomocí Asus EPU 6 engine. (alespoň dočasně)
Pokud nemáte poslední verzi BIOSu, tak ji flashněte. Tyto aktualizace BIOSu obsahují i novější mikrokód procesoru, které právě opravují známé chyby procesoru.
Zkuste monitorovat teplotu CPU přímo při té hře.

Jen je docela zajímavé, že tuto chybu vidím tento týden už podruhé.

Linux
Návštěvník
Návštěvník

#12 Příspěvek od Linux »

tak pretaktovanie som vypol... uvidím čo sa bude diať...

flasnutie Biosu som ešte nerobil, mohli by ste ma prosím naviesť..?

predpokladám že treba model dosky: Asus P5Q

čo sa týka teplôt... tak CPU bol zaťažovaný rôznymi benchmarkmi a zaťažujúcimi testami a jeho teplota neprekročila 60°C ale môžem to odmerať aj počas tej hry...

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#13 Příspěvek od MiliNess »

Nejjednodušší je použít utilitu Asus Update, která novou dostupnou verzi vyhledá a nainstaluje.
http://www.iskladka.cz/download.php?fil ... tawin7.zip
Další možnosti (za pomoci flashovacího programu na disketě nebo použití utility BIOSu)
je v manuálu, kapitola 3.
http://www.iskladka.cz/download.php?fil ... p5q_ug.pdf

Linux
Návštěvník
Návštěvník

#14 Příspěvek od Linux »

tak updatol som... predpokladám že stačilo updatnúť jednu poslednú verziu a nemusel som updatovať všetko postupne ako vychádzali update

starý Bios mám zálohovaný ak by niečo...

takže teraz už len čakať či to bude pokračovať... :wink:

Ďakujem za ochotu obom :worship:

ak by sa niečo vyskytlo tak sa ozvem...

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#15 Příspěvek od MiliNess »

I za kolegu - není zač. Myslím ale, že pokud je to opravdu chyba HW, tak se to ještě ozve.

Odpovědět