Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
cvakání v HDD
Moderátor: Moderátoři
cvakání v HDD
Chtěl bych se zeptat co to může být.Mám dva HDD a když kliknu na data která jsou uložené na jednom tak je slyšet jak se hdd rozjede a cvakne v tom.Připadá mi že se pak vždy hdd zastaví a při rozjetí v něm cvakne.Nevím jestli mám být ve střehu nebo to je normální?
Re: cvakání v HDD
jak je disk starej? ...zalezi i na zvuku cvaknuti,muze to znamenat jen to,ze disk zacal "hrabat" data, a nebo klidne to,ze je v poslednim tazeni...
disk a je to SAMSUNG HD403LJ ATA a je asi tři roky starý a je to jen jemné cvaknutí
3 roky neni zase tak moc,rekl bych ze je to OK,mam disk taky 3 roky,obcas cvakne,ale jinak zvuk nevydava
nechám to tedy tak a uvidím.ale radši data zálohuji
Už teď je pozdě, jestli jste tak nikdy před tím neudělalvalda píše:nechám to tedy tak a uvidím.ale radši data zálohuji

Ja by som skontroloval pomocou hd tune sektory ci nemas chybne
.Aj umna vsetko takto zacalo cvakalo a potom na treti den uz aj odisiel navzdy
A teraz presne taky isty problem mam.

Svetu mier a nám rýchle kolesá. Murárovi lopatu, motokrosárovi CRF-ku.
U Samsungu je to pravděpodobně normální jev.Mám HD403LJ a dělá úplně totéž-při každém zapnutí/rozběhu se z něj ozve kovová rána a při intenzivním seeku vydává dost nepříjemné zvuky.Dělal to hned nový a slouží bez chyby už třetí rok,utilita Estool nehlásí žádný problém.
Anti Spam-dárek pro všechny spamboty světa
A OS? Win 7 maji automaticky nastaveno uspani disku pri necinnosti tusim 20 min. Da se to vypnout.