Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Jak zformatovat pc?
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Jak zformatovat pc?
Dobrý den.
Potreboval bych pomoc z instalaci Win7. Ted mam Win Vista 32 bit Home Premium, ale chtel bych Windows 7 mam ultimate 64 bit. Nasel jsem si nejake rady jak to udelat z 32bit na 64bit, ale musel bych cely pc zformatovat a vse zacinat odzacatku a chtel bych pomoc jak ho mam zformatovat, protoze ho nezformatuju kdyz je spusteny system. Prosim o radu. Nebo nějaký jiný způsob?
Dekuji.
Potreboval bych pomoc z instalaci Win7. Ted mam Win Vista 32 bit Home Premium, ale chtel bych Windows 7 mam ultimate 64 bit. Nasel jsem si nejake rady jak to udelat z 32bit na 64bit, ale musel bych cely pc zformatovat a vse zacinat odzacatku a chtel bych pomoc jak ho mam zformatovat, protoze ho nezformatuju kdyz je spusteny system. Prosim o radu. Nebo nějaký jiný způsob?
Dekuji.
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak zformatovat pc?
Především si zazálohujete vaše data (dokumenty, fotky, filmy, hudbu, poštu atd.). Pak vložíte do mechaniky instalační DVD, v biosu nastavíte bootovací sekvenci tak, aby bootování z opt. mechaniky bylo jako první, uložízte nastavení. PC se restartuje a začne bootovat z instalačky. Až vás instalátor vyzve ke zformátování disku, provedete formát a po něm se rozjede instalace. Řiďte se pokyny na obrazovce.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Navštivte:

Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Zdravím, Rudy promiň můj vstup jen to trošku víc rozepíšu.
V Bios Setup do kterého se dostaneš při restartu mačkáním klávesy :
* DEL
* F2
* F1
* F10
záleží na PC, ale vždy je to na monitoru napsáno,
otevři nabídku ADVANCED BIOS FEATURES a vyhledej Boot Devices 0 až 4 nebo Boot Sequence.
Na první místo nastav CD-ROM,
na druhé pevný disk HDD, u obou položek bývá napsán i výrobce.
Stisknutím Save většinou je to F10 a potvrzením Entrem uložíš nastavení,
pak ještě stisknutím Save and Exit se dostaneš z Biosu a můžeš začít s opravou.
Vlož instalační CD do mechaniky, nech nabootovat.
Pokračuj podle nápovědy na obrazovce.
Jen dej pozor, protože spousta lidí při svém prvním formátu zapomene odstranit stávající oddíl a nainstaluje systém ještě jednou.
Celkem pěkně je to popsáno ZDE i když se jedná o XP, ale postup je stejný.
Po té bude potřeba mít správné ovladače na hardware který tam máš i když Win 7 jich většinu má v sobě občas se stane že něco chybí.
V Bios Setup do kterého se dostaneš při restartu mačkáním klávesy :
* DEL
* F2
* F1
* F10
záleží na PC, ale vždy je to na monitoru napsáno,
otevři nabídku ADVANCED BIOS FEATURES a vyhledej Boot Devices 0 až 4 nebo Boot Sequence.
Na první místo nastav CD-ROM,
na druhé pevný disk HDD, u obou položek bývá napsán i výrobce.
Stisknutím Save většinou je to F10 a potvrzením Entrem uložíš nastavení,
pak ještě stisknutím Save and Exit se dostaneš z Biosu a můžeš začít s opravou.
Vlož instalační CD do mechaniky, nech nabootovat.
Pokračuj podle nápovědy na obrazovce.
Jen dej pozor, protože spousta lidí při svém prvním formátu zapomene odstranit stávající oddíl a nainstaluje systém ještě jednou.
Celkem pěkně je to popsáno ZDE i když se jedná o XP, ale postup je stejný.
Po té bude potřeba mít správné ovladače na hardware který tam máš i když Win 7 jich většinu má v sobě občas se stane že něco chybí.
Takto jsem to presne udelal ale nechce mi to nacist to cd.. A ten win mam jen instalacku nebo nainstalovany system. ale stejne mi to nejde
presne jak mi rikate to poradi mam ale spusit se to normalne

- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pokud vám to nenačte inastalačku, pak buď je poškozena, nebo není bootovatelná. Jedna se o oficiální instalační disk MS?
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Navštivte:
Navštivte:

Omlouvám se za vstup
Co máte za PC pokud NTB tak F12 při úvodní obrazovce biosu šipkama vybrat Cd rom a potvrdit entrem
pokud klasický Pc tak F8 nebo F11 záleží od výrobce Z.D. při úvodní obrazovce biosu šipkama vybrat Cd rom a potvrdit entrem

Co máte za PC pokud NTB tak F12 při úvodní obrazovce biosu šipkama vybrat Cd rom a potvrdit entrem
pokud klasický Pc tak F8 nebo F11 záleží od výrobce Z.D. při úvodní obrazovce biosu šipkama vybrat Cd rom a potvrdit entrem
Nikdo není dobrý náhodně,ctnosti je třeba se učit.
SENECA
SENECA
Ano delam to presne podle navodu ale pise mi to ze at vlozim disk i kdyz ho tam mam. A ten diks je odzkouseny kamos si to instaloval a jedemu vse OK
A nejde to nejak zformatovat. bez CD?
Omlouvám se za vstup
1.zkuste poradne vycistit to DVD
2.vypalte na svem notebooku ty WIN7 (udelat kopii a pres svou vypalovacku vypalit)
snad to neni nelegalni jak je to vase origos DVD alias jedna kopie?

1.zkuste poradne vycistit to DVD
2.vypalte na svem notebooku ty WIN7 (udelat kopii a pres svou vypalovacku vypalit)

snad to neni nelegalni jak je to vase origos DVD alias jedna kopie?

OK vyřešeno.
ervussus píše:OK vyřešeno.
???????????? konkretne

Vypalil jsem znovu nove CD a hned to frcelo