Dobrý den,
stalo se mi 2x s odstupem pár týdnů, že pri vyhledání zahraničního webu přes google mi vypadla hláška (formou několika různých oken překrývajících nebo vložených do hledané stránky), že moje ip je první z dané země a cosi o možné výhře Iphonu, samozřejmě jsem na to neklikla, nechtěla bych si zbytečně něco zatáhnout do pc, navíc i vzhled oken je laciný, nicméně mám dotaz, zda jste se s tímto někdo setkal a je známo riziko nakažení u tohoto ? Děkuji M.U

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
dotaz na mozne riziko
Moderátor: Moderátoři
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: dotaz na mozne riziko
Riziko jistě je. Oprávněně se lze domnívat, že se jedná o podvod, nikoli o výhru. Po kliknutí na nějaký dokaz buď si do PC nasadíte trojana, který bude do internetu poosílat informace o vašem PC, nebo tam bude něco, co z vás bude tahat osobní údaje (sociální inženýrství). Osobně jsem se s tím dosud nesetkal.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Navštivte:

Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
-
- Návštěvník
Díky za odpověď. Jinak všechny hlášky jsem dala do jednoho jpg, ale to asi sem je zbytečné dávat, podobných nástrah je všude dost. Jen mě zajímalo, jestli se s tím už někdo potkal případně s jakým následkem
. Pěkný večer

- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Já osobně ne. Možná někdo z kolegů. Máte ale pravdu, že podobná věc není ojedinělá. Platí, že se nemá klikat na nic, co neznám, i kdyby se to tvářilo nevinně. Tím lze předejít mnoha problémům.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Navštivte:
Navštivte:

Já vím o něčem podobném, akorát, že tam jde hlavně o peníze. Prostě tam zadáte svoje tel. číslo, kam vám přijde asi zpráva s nějakým kódem který pak někam zadáte...
Nebo jsem pak ještě někde viděl různé "hry".. např. "Sestřel 5 iPhonů a vyhraj.."
Nebo jsem pak ještě někde viděl různé "hry".. např. "Sestřel 5 iPhonů a vyhraj.."