Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
wi-fi router tenda w268r vypadáva
Moderátor: Moderátoři
wi-fi router tenda w268r vypadáva
Prajem všetkým príjemný deň, možno sa na mňa budete hnevať že otváram podobnú tému ale myslel som si že v tej prebiehajucej si nevšimnete môj problém. Mám wi-fi router tenda w268r, 20 Mb káblové pripojenie netu, notebook mávam cca 6-7 metrov od routeru a pripojenie mi za hodinu aj 3x vypadne, napíše hlášku že server sa nenašiel, dám si pripojenia dám opraviť a ide to ďalej a to mi takto blbne asi 5 mesiacov. Poradí mi niekto prosím? Ďakujem.
- sudanec
- VIP
- Kontaktovat uživatele:
Re: wi-fi router tenda w268r vypadáva
Dobry den,
tym novym vlaknom ste spravili dobre, u nas je zakazane riesit problemy viacerych ludi v jednom vlakne.
Tieto problemy zvyknu sposobovat nasledovne veci:
1. slabe napajanie; k niektorym routrom je dodavane slabe napajanie, treba ich reklamovat a vybrat ine.. alebo pouzit ine napajanie. Teda, ak doma nejake mate, skuste.
2. vypadky alebo kolisanie napatia v sieti - casto k nemu dochadza napr. ak mate zapojene do rovnakej predlzovacky pocitac a router, po zapnuti pocitaca sa router na chvilu odmlci. Riesenie je prerobenie elektrickych rozvodov, pouzitie inej fazy na router, alebo UPSka (zalozne napajanie).
3. vypadky internetu; za co by mohol poskytovatel pripojenia
tym novym vlaknom ste spravili dobre, u nas je zakazane riesit problemy viacerych ludi v jednom vlakne.
Tieto problemy zvyknu sposobovat nasledovne veci:
1. slabe napajanie; k niektorym routrom je dodavane slabe napajanie, treba ich reklamovat a vybrat ine.. alebo pouzit ine napajanie. Teda, ak doma nejake mate, skuste.
2. vypadky alebo kolisanie napatia v sieti - casto k nemu dochadza napr. ak mate zapojene do rovnakej predlzovacky pocitac a router, po zapnuti pocitaca sa router na chvilu odmlci. Riesenie je prerobenie elektrickych rozvodov, pouzitie inej fazy na router, alebo UPSka (zalozne napajanie).
3. vypadky internetu; za co by mohol poskytovatel pripojenia
Ďakujem za odpoveď vyskúšam najskôr napájanie mimo spoločnu zásuvku s PC a uvidím.
Dobrý deň, 2 dni som to skúšal v inej zásuvke ale robí ta aj tak. Ešte by som mohol vyskúšať jeden univerzálny zdroj ale nie som elektrikár a bojím sa aby som niečo neodpálil alebo niečo nepokazil.Reklamovať sa mi ten router nechce lebo by som bol minimalne 10 až 30 dní bez neho.
- sudanec
- VIP
- Kontaktovat uživatele:
0K. Ten druhy zdroj pouzite bez obav, ale najprv sa uistite, ze tam nastavite napatie a prud podla technickych poziadaviek routru (budu kdesi v dokumentacii). Tiez s providerom overte stav pripojenia a jeho stabilitu. Mohol by vam vediet pomoct aj viac, casto disponuje logmi, v ktorych je ta negativna odpoved routra, ked nastal vypadok.
Ten druhý zdroj som nepoužil lebo Tenda má 1000mA a ten zdroj má len 300 mA,ale router som mal položený cca 20 cm od PC, preložil som ho cca 75 cm od PC a prestalo to vypadávať. Ďakujem za ochotu a rady.