Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Chyba při rozdělení disku - nejdou nainstalovat WIN XP

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ellbuho
Návštěvník
Návštěvník

Chyba při rozdělení disku - nejdou nainstalovat WIN XP

#1 Příspěvek od ellbuho »

Ahoj, pustil jsem se do něčeho čemu nerozumim a následkem toho je, že mi nejdou nainstalovat win xp. Popis toho jak jsem postupoval:
1) rozdělil jsem disk na notebooku v programu PartitionMagic 8.0 na dvě části, aby jsem vždy při reinstalu systému nepřišel vždy o všechny data. Jednu jsem zvolil primar, druhou logic. U té primar byla dole poznámka něco o počtu cilindrů a že možná nebude možné z této partition bootovat (nebo tak nějak) což jsem "chytře" ingnoroval.
2) proběhl restart a PartitionMagic provedl co jsem mu nakázal. V té chvíli vymazal všechna data. Počítač byl bez OS
3) chtěl jsem nainstalova WIN XP z CD jak jsem byl zvyklí. Stane se ale toto - z CD se začnou načítat ovladače zařízení a ve chvíli kdy to napíše, že začíná instalace systému tak se objeví modrá obrazovka a píše to, že v počítači není připojen žádný hard-disk a ať zkontroluju zda je připojený :(

No podělal jsem to určitě při tom rozdělování disku a ten hard-disk je teĎ zřejmě nějak špatně zformátovaný, že ho instalační CD windows XP nenachází. V BIOSu je disk normálně viditelný.

Poradíte mi prosím někdo jak teď postupovat abych do počítače dostal zpátky windows XP???

Předem díky, S.

Čarls
Přítel fóra
Přítel fóra

Re: Chyba při rozdělení disku - nejdou nainstalovat WIN XP

#2 Příspěvek od Čarls »

Pokud vám najde disk dejte naformátovat správnou partyši (poslední free boot cd EASEUS Partition Manager )
http://leteckaposta.cz/250727888
Jinak na stránky výrobce NTB a přidat ovladač sata při instalaci :!: :!: :!: :!:

Zazálohovat data na externí disk pomocí live cd Linuxu :!:

Bude to podobný ale oříznutý takže pravým na na správnou partyš a naformátovat

Obrázek
Nikdo není dobrý náhodně,ctnosti je třeba se učit.
SENECA

ellbuho
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od ellbuho »

Děkuji za vycerpavajici odpoved ( a vas cas). Tento postup si zalohuji pro pripad, ze by jsem mel v budoucnu podobny problem. Nakonec jsem vse vyresil nastavenim v BIOSu. Notas mam od FujisuSiemens a vsiml jsem si ze v BISOSu byla nativne zapnuta nejaka podpora specialni verze WinXP SP1 kterou jsem ovsem k notasu nedostal. System byl predinstalovan a prodejce mi zadne CD nedal. Kazdopadne kdyz jsem tuto funkci vypnul sla "normalni" windows nainstalovat s tim ze potom bylo potreba doinstalovat ovladace ktere jsem si stahl ze stranek vyrobce tak aby vse fungovalo jak ma..
Pekny den, SCH.

Čarls
Přítel fóra
Přítel fóra

#4 Příspěvek od Čarls »

Nemáte zač rádo se stalo :)
I já děkuji sem o něco chytřejší :)
S tímto sem se zatím nesetkal
Notas mam od FujisuSiemens a vsiml jsem si ze v BISOSu byla nativne zapnuta nejaka podpora specialni verze WinXP SP1 kterou jsem ovsem k notasu nedostal. System byl predinstalovan a prodejce mi zadne CD nedal. Kazdopadne kdyz jsem tuto funkci vypnul sla "normalni" windows nainstalovat s tim ze potom bylo potreba doinstalovat ovladace ktere jsem si stahl ze stranek vyrobce tak aby vse fungovalo jak ma
Nikdo není dobrý náhodně,ctnosti je třeba se učit.
SENECA

Odpovědět