Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Modrá obrazovka
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Modrá obrazovka
Zdravim.
Chci se zeptat, dneska mi naskočila při bootovaní modrá obrazovka a wokna prostě nenajedou.
Píše mi to :
*** STOP: 0x00000024(0x001902FE,0xBAA123D0,0xBAA120CC,0x804EE041)
Poradíte mi jak to opravit nebo případně nějaký servis v Praze, který si s tím poradí ?
Děkuji moc.
Chci se zeptat, dneska mi naskočila při bootovaní modrá obrazovka a wokna prostě nenajedou.
Píše mi to :
*** STOP: 0x00000024(0x001902FE,0xBAA123D0,0xBAA120CC,0x804EE041)
Poradíte mi jak to opravit nebo případně nějaký servis v Praze, který si s tím poradí ?
Děkuji moc.
Re: Modrá obrazovka
Tuto chybu vyhazuje ovladač souborového systému NTFS. Pro začátek použijte chkdsk s parametry f a r.
(chkdsk /f /r) z konzoly pro zotavení Win XP nebo příkazového řádku instalačního média Windows Vist/Windows 7. (opravit počítač->příkazový řádek)
Napište taky něco o konfiguraci počítače (operační systém, disky ATA nebo SATA, zda nepoužíváte pole RAID, zda jste těsně před problémem něco neinstaloval)
(chkdsk /f /r) z konzoly pro zotavení Win XP nebo příkazového řádku instalačního média Windows Vist/Windows 7. (opravit počítač->příkazový řádek)
Napište taky něco o konfiguraci počítače (operační systém, disky ATA nebo SATA, zda nepoužíváte pole RAID, zda jste těsně před problémem něco neinstaloval)
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde
Chkdsk už jsem používal,ale pouze s parametrem F. Nyní tedy ještě zkusím s R.
Jinak mám notebook, takže teď jsem si do něj dal starý disk a ten "rozbitý" mám připojený externě přes USB.
Používám OS Windows XP a disk je to Seagate Momentus 7200.4 500GB.
Pokud si pamatuji, tak před problémem jsem nic neinstaloval. Počítač jsem normálně večer vypnul a ráno nastala tato chyba.
Jinak mám notebook, takže teď jsem si do něj dal starý disk a ten "rozbitý" mám připojený externě přes USB.
Používám OS Windows XP a disk je to Seagate Momentus 7200.4 500GB.
Pokud si pamatuji, tak před problémem jsem nic neinstaloval. Počítač jsem normálně večer vypnul a ráno nastala tato chyba.
Zkuste, zda lze OS spustit v nouzovém režimu a zda nepomůže volba "Poslední znímá konfigurace"
Jak dopadl ten checkdisk? Našel a opravil nějaké chyby?
Jak dopadl ten checkdisk? Našel a opravil nějaké chyby?
Poslední známá konfigurace ani nouzový režim nejde. Oboje dělá tu samou chybu s modrou obrazovkou.
Checkdisk údajně opravil pár souborů ve Windows,ale stejně to stále nejde.
Ještě mě napadlo přepsat ten ovladač NTFS.sys (který dělá tu chybu) souborem z druhého počítače.
Mohlo by to nějak pomoct ?
Checkdisk údajně opravil pár souborů ve Windows,ale stejně to stále nejde.
Ještě mě napadlo přepsat ten ovladač NTFS.sys (který dělá tu chybu) souborem z druhého počítače.
Mohlo by to nějak pomoct ?
Pokud se jedná o poškozený ovladač ntfs.sys tak ano. Pokud je to chyba ve struktuře souborového systému (poškozené metasoubory) a neopraví ji ani chkdsk, pak je to vcelku problém.
Stáhněte z netu nějakou Live distribuci Linuxu a pokud se jedná o WinXP s nainstalovaným SP, překopírujte soubor ntfs.sys ze složky C:\WinXP\WINDOWS\ServicePackFiles\i386 do složky Windows\System32
Uvidíme.
Pokud by bylo poškozeno více systémových souborů, nebylo by od věci udělat opravnou instalaci systému.
(ne čistou instalaci, ale pouze oprvit systémové soubory)
Tím se ale připravíte o případné body obnovy systému (pokud používáte nástroj "Obnovení systému")
které by se mohly eventuelně hodit.
Pokud to dělám, nejprve si zkopíruji do zálohy složky Snapshot z několika bodů obnovy.
(System volume information\_restore{xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx}\RPXXX\Snapshot.
Párkrát se to už šiklo.
Stáhněte z netu nějakou Live distribuci Linuxu a pokud se jedná o WinXP s nainstalovaným SP, překopírujte soubor ntfs.sys ze složky C:\WinXP\WINDOWS\ServicePackFiles\i386 do složky Windows\System32
Uvidíme.
Pokud by bylo poškozeno více systémových souborů, nebylo by od věci udělat opravnou instalaci systému.
(ne čistou instalaci, ale pouze oprvit systémové soubory)
Tím se ale připravíte o případné body obnovy systému (pokud používáte nástroj "Obnovení systému")
které by se mohly eventuelně hodit.
Pokud to dělám, nejprve si zkopíruji do zálohy složky Snapshot z několika bodů obnovy.
(System volume information\_restore{xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx}\RPXXX\Snapshot.
Párkrát se to už šiklo.
Zítra vyzkouším vaše rady
Děkuji moc. Poté napíšu jak to dopadlo.

Tak bohužel ani reinstalace Windows nepomohli.
Zkuste ten disk znovu připojit k NB, nejdříve ho projeďte pomocí HD Tune a pokud je bez chyb, zkopírujte si někam do zálohy soubor system ze složky Windows\System32\Config.
Pak do složky Windows\System32\Config překopírujte soubor system ze složky Windows\Repair a zkuste z toho disku nabootovat.
Pak do složky Windows\System32\Config překopírujte soubor system ze složky Windows\Repair a zkuste z toho disku nabootovat.
Tak bohužel, ani to nepomohlo. Sice už sem se dostal alespoň na obrazovku s přihlášením uživatelů, tam ale vyskočilo error okno s nějakou licencí. Já už sem si stejně důležitá data z disku vytahal, takže právě teď formátuji nové Windows. Ale jinak díky za snahu s pomocí 

Škoda. Byl to jen test, zda tu chybu způsobuje ovladač nebo spíše hardware. Tohle vypadalo nejspíše na ovladač a dalo by se to vyřešit bez reinstalace. Ale je to taky řešení