Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Modrá smrt na win7 Ultimate 32x

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Zpráva
Autor
toomuuula
Návštěvník
Návštěvník

Re: Modrá smrt na win7 Ultimate 32x

#16 Příspěvek od toomuuula »

Vše he v pořádku našlo mi to jeden zničený sektor a ten jsem opravil.

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#17 Příspěvek od MiliNess »

To bude asi právě ten problém. Pomalu vám zřejmě odchází disk. Elektronika disku (pokud disk disponuje technologií S.M.A.R.T) sleduje disk a pokud zjistí vadný sektor, mapuje ho na záložní sektor, které má disk v rezervě a původní vadný přestává používat) Pokud jsou vyčerpány, začínají se objevovat další chyby, které už elektronika nedokáže opravit.
Ty BSOD které vám vyskakují vypadají právě na ztrátu dat ve stránkovacím souboru, kam jsou odkládány paměťové stránky z RAM. V případě potřeby se data opět nahrají ze stránkovacího souboru do paměti, pokud je ale poškozen stránkovací soubor, do paměti se zkopírují poškozená data. Taky může docházet k poškozování systémových souborů (a nejen systémových).
Pokud máte v PC ještě druhý pevný disk, přesuňte stránkovací soubor na tento disk (Počítač->Vlastnosti->Upřesnit nastavení systému->Výkon->Nastavení->Upřesnit->Virtuální paměť->Změnit)
a opravte systémové soubory pomocí spustit->sfc /scannow
Jsou to ale pouze dočasná řešení, měl byste přemýšlet nad výměnou disku.
U dnešních disků oprava sektoru už není možná. Disky už se nedají zformátovat Low level. To se dělá pouze při výrobě. Jakmile se objeví první vadný sektor, je velmi velká pravděpodobnost, že jich velmi brzy hnoho přibyde.
Večer ještě otestujte tu paměť.
V HDTune se ještě mrkněte na záložku Health, zda tam nejsou zaznamenány nějaké události.
Eventuelně můžete použít jiný program, který umí vyčíst S.M.A.R.T události. (většinou to zvládají utility přímo od výrobce disku)
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

motji
VIP
VIP

#18 Příspěvek od motji »

:arrow: Pokud nemáte, přesuňte Combofix na plochu
-otevřete si Poznámkový blok
-Do něj zkopírujte text z tohoto okénka

Kód: Vybrat vše

Folder::
c:\program files\Ask.com

File::
c:\users\Tomas\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\02fvkofh.default\extensions\toolbar@ask.com\chrome\temp\askToolbar.exe

Registry::
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\~\Browser Helper Objects\{D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440}]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar]
"{D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440}"=-
[-HKEY_CLASSES_ROOT\clsid\{d4027c7f-154a-4066-a1ad-4243d8127440}]
[-HKEY_CLASSES_ROOT\GenericAskToolbar.ToolbarWnd.1]
[-HKEY_CLASSES_ROOT\TypeLib\{2996F0E7-292B-4CAE-893F-47B8B1C05B56}]
[-HKEY_CLASSES_ROOT\GenericAskToolbar.ToolbarWnd]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar\Webbrowser]
"{D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440}"=-

-uložte Vámi vytvořený TXT soubor jako CFScript.txt na plochu
-po uložení uchopte vámi vytvořený skript levým myšítkem a -přesuňte ho nad ikonu Combofixu, kde ho upustíte:

Obrázek

-po aplikaci na Vás vypadne další log,vložte ho sem

Upozornění : může se stát, že po aplikaci skriptu a restartu Windows nenaběhnou, v tom případě znovu restartujte a přitom mačkejte F8, pak zvolte Poslední známou funkční konfiguraci

:arrow: Doporučuji odinstalovat
c:\program files\DNA\btdna.exe
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data :!:
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

Obrázek

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

toomuuula
Návštěvník
Návštěvník

#19 Příspěvek od toomuuula »

Je to zvláštní už dlouho pád nebyl je možné , že to bylo zapříčiněno volným místem na disku asi 20 GB ? Promazal jsem disk a vše je ok . A ten poškozený sektor je opravený a žádná trvalá deformace disku není (jak jsme ho opravil , už HDD tune nevyhodilu tu chybu). Navíc pod Win vista tenhle problém nikdy nestal. A to dělám půl na půl. Myslím , že chyba je jinde. Na druhou stranu, když projedu ten disk Healtem hodí mi to current pending sector 6 Varování , ale v jiném softwaru ne.
Jo a SMART technologií mám disk vybavenej.

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#20 Příspěvek od MiliNess »

Nedostatek místa na systémovém svazku by maximálně zapříčinil nemožnost zvětšování stránkovacího souboru a v krajním případě by jste při spuštění aplikace mohl obdržet hlášku, že nemáte dostatek virtuální paměti. Visty samozřejmě používají jiný stránkovací soubor, který se může rozkládat v části disku, která problémy nemá. Uvidíte jak to pojede dál. Ze zkušenosti vím, že jsou tyto chyby vcelku záludné. Může být pár dní klid a pak se to objeví znovu a třeba naprosto odlišně. Pokud S.M.A.R.T detekuje problém, je pro mě disk odepsaný. Může to být třeba závada elektroniky nebo může být úroveň záznamu na hraně. Desetkrát to projde, jednou ne.

Můžete ještě použít jiný soft a překontrolovat stav disku.
http://www.grafika.cz/art/vse/hdsmart.html
Dobře vypadá CrystalDiskInfo
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

Odpovědět