Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Modrá smrt Win 7 Ultimate 64bit
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Modrá smrt Win 7 Ultimate 64bit
Ahoj, mám s tímhle už delší problém. Vždy mi to padá do BSoD Error 1029. Zkoušel jsem všelijaký testy na paměti, grafiku např.: 3D Mark Vantage, FurMark....a u toho to nepadá. Když si zapnu hru, tak po pár minutách smrt. Restart. Už jsem to jednou řešil na jiném foru. Tam mi akorád pomohli čistit PC, ale pořád to přetrvává. Pak jsem zkoušel flashovat bios na novější, aktualizovat většinu ovladačů který by s tim mohli něco mít. Nic. Ještě zkusim flashnout bios na GPU ale to jsem zatim netestoval. Děkuji za možné návody apd...
Tady je když tak sestava:
CPU Intel Core 2 Duo E8200, 2.66 GHz, s.775, BOX
Zdroj Fortron Epsilon - 700W
RAM A-DATA 2x2GB DDR2 800 MHz CL4 Extreme Edition
MB Asus P5N-T Deluxe - nForce780i SLI, DDR2, s. 775 ATX
GPU EN8800GT/G/HTDP/512M
Tady je když tak sestava:
CPU Intel Core 2 Duo E8200, 2.66 GHz, s.775, BOX
Zdroj Fortron Epsilon - 700W
RAM A-DATA 2x2GB DDR2 800 MHz CL4 Extreme Edition
MB Asus P5N-T Deluxe - nForce780i SLI, DDR2, s. 775 ATX
GPU EN8800GT/G/HTDP/512M
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Modrá smrt Win 7 Ultimate 64bit
Zkuušel jste reinstal ovladačů k zákl. desce a gr. kartě?
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Nezkoušel, ale parkrát jsem přeinstalovával windows. I jsem zkoušel jiný verze ovladačů na zákl. desku.
Můžete upnout soubory ze složky Windows\Minidump na www.leteckaposta.cz?
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde
Zde je ten Minidump http://leteckaposta.cz/739772619
Ještě můžete zkusit nainstalovat nejnovější ATK0110 ACPI Utility. Máte tam nějakou starší verzi.
Pokud netaktujete GK, PCI-E sběrnici, nedochází k přehřívání GPU nebo chipsetu nebo kolísání napětí, tak bych řekl, že to ale bude hardwarová závada. (grafická karta nebo základní deska)
Každopádně je to vždy nějaká chyba v grafickém subsystému.
Pokud netaktujete GK, PCI-E sběrnici, nedochází k přehřívání GPU nebo chipsetu nebo kolísání napětí, tak bych řekl, že to ale bude hardwarová závada. (grafická karta nebo základní deska)
Každopádně je to vždy nějaká chyba v grafickém subsystému.
Právě že netaktuju. Ale ta teplota se mi nezdá. Když totiž při FurMarku zapnu stability test, tak mi teplota postupně jde až na 101°C. Pak jsem to vypnul, protože jsem nechtěl o ní přijít. Case mám dobrej si myslim http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27366. Odvětrává dobře. Chlazení na GPU je sice defaultní ale mělo by to snad uchladit. Ještě teda zkusim nainstalovat tu utilitu a uvidíme.
Koukal jsem se na to ATK0110 ACPI Utility a nemůžu nikde najít nějaký aktuání. Můžete mi někdo hodit link, kde se to dá stahovat?
http://support.asus.com/download/downlo ... uage=cs-cz
Poslední co jsem našel je ze září 2009.
Zkuste stáhnout utilitu GoldMemory a provést 12 hodinový test. V mnoha případech odhalí hardwarovou závadu.
Poslední co jsem našel je ze září 2009.
Zkuste stáhnout utilitu GoldMemory a provést 12 hodinový test. V mnoha případech odhalí hardwarovou závadu.
GoldMemory udělat nemůžu. Mám 64bit OS Win 7.
GoldMemory stáhnete ve formě bootovatelného ISO souboru, který vypálíte na CD a nabootojete z něho.
Je mu vcelku jedno, jestli používáte 256 bitový LINUX nebo 8 bitové Windows. Operační systém ho vůbec nezajímá, ke svému běhu ho nepotřebuje. (je to sám o sobě takový malý OS)
V tom je právě jeho síla, protože obdobný test spuštěný v nabořených Windows může podat naprosto zkreslené výsledky. Takhle se může vyloučit softwarová závada operačního systému, pády způsobené infekcí systémových souborů a pod.
Je mu vcelku jedno, jestli používáte 256 bitový LINUX nebo 8 bitové Windows. Operační systém ho vůbec nezajímá, ke svému běhu ho nepotřebuje. (je to sám o sobě takový malý OS)
V tom je právě jeho síla, protože obdobný test spuštěný v nabořených Windows může podat naprosto zkreslené výsledky. Takhle se může vyloučit softwarová závada operačního systému, pády způsobené infekcí systémových souborů a pod.
Tak už po hodině a 50 minutách tam naskákalo přes 8600 chyb.
To asi bude totálka PC. Bráchy mi řikal, že to může být základní deskou. Protože jsem měl první desku s PCI-E 2.0 a byli s tim nějaké problémi. Takže budu muset zkusit vyměnit MB. Když tak mám NVIDIA nForce 780 P5N-T Deluxe SLI

Ještě můžete zkusit testovat každý modul paměti zvlášť. Je možné, že vám pouze odešel jeden paměťový modul. Pokud jste nepřenastavoval některá nastavení v BIOSu, víc s tím asi nezmůžeme.
Dobře. Zítra vyzkoušim i tuto možnost....pak jsem napíšu výsledek.
Takže problém vyřešen. Byla to vadná základní deska. Když vyšla první deska nForce 780 tak jsem si jí koupil MB Asus P5N-T Deluxe - nForce780i SLI. A bohužel jsem narazil na desku s ohlími piny. Nebyl jsem jedinej.