Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Moderátor: Moderátoři
Zdravím, chtěl bych se zeptat co si myslíte o budoucnosti FB jestli např za 5 let ovládne naprosto každého, nebo zcela vymizí. A také by mi zajímal váš názor zda je doblé se nechat FB zcela pohltit. Dobře to vystihuje serial south park v epizodě S14E04 -You Have 0 Friends. Prosím také připište zda FB používáte či nikoliv. Já zatím ne. Děkuji Igi*
- sudanec
- VIP
- Kontaktovat uživatele:
Re: Facebook
Moj nazor:
- ci ovladne alebo neovladne zalezi od konkurencie - ci pride nieco, co sa uchyti lepsie. Napr. ked bol leadrom MySpace, Facebook ho prakticky zrusil - cosi podobne sa moze vo svete IT kedykolvek stat (ak teda nie ste Oracle alebo Microsoft)
- pouzivat FB v ramci zabavy a rozumnych medzi - preco nie. Nechat sa pohltit je dost blbost, to sa radsej nechajte pohltit forom viry.cz
- pouzivam
- ci ovladne alebo neovladne zalezi od konkurencie - ci pride nieco, co sa uchyti lepsie. Napr. ked bol leadrom MySpace, Facebook ho prakticky zrusil - cosi podobne sa moze vo svete IT kedykolvek stat (ak teda nie ste Oracle alebo Microsoft)
- pouzivat FB v ramci zabavy a rozumnych medzi - preco nie. Nechat sa pohltit je dost blbost, to sa radsej nechajte pohltit forom viry.cz

- pouzivam
-
- Vzorný návštěvník
- Pokiaľ viem, facebook má do budúcnosti veľké plány a chcel by úplne zmeniť internet ako celok. Už neviem kde som čítal, že ho chce prepojiť s každou stránkou (samozrejme s každou, ktorá bude mať záujem) a zo sociálnej siete vrámci jednej stránky, chce urobiť obrovskú sieť všetkého atď. Plány síce pekné, ale čo bude sa povedať nedá. Ťažko povedať, čo môže rozdrtiť facebook v dnešnej dobe, ale stačí jeden dobrý nápad... 
- Mňa osobne nepohltil. Filtrujem všetok obsah o aplikáciách a ledva že sa pridám do nejakej skupiny/stránky(ako fanúšik). Ale byť pohltený ako Stan by som byť nechcel však?
A teóriu ala Randy Marsh tiež neuznávam: "Stan? My nie sme priatelia?" "Ale sme otec!" "Tak si ma pridaj do priateľov na fejsbúku..."
- Áno, používam.

- Mňa osobne nepohltil. Filtrujem všetok obsah o aplikáciách a ledva že sa pridám do nejakej skupiny/stránky(ako fanúšik). Ale byť pohltený ako Stan by som byť nechcel však?

- Áno, používam.
Nech niekomu nenapadne vykať mi : )
Díky za názory, teď jsem při prolézání fóra našel jedno úžasné video, vřele doporučuju to je něco:
P.S. Skoro to vypadá že jsem zaujatý vůči Facebooku 
Jo mimochodem dopuručuji shlédnou i ten dil Southparku je tam i narážka na Trona (film a hra) a na webovou webcam aplikaci Chatroulette
Kód: Vybrat vše
www.youtube.com/watch?v=n9eIqtziINY&feature=related

Jo mimochodem dopuručuji shlédnou i ten dil Southparku je tam i narážka na Trona (film a hra)
www.csfd.cz/film/11007-tron/

http://chatroulette.com/
Naposledy upravil(a) Lochna dne 26 dub 2010 04:33, celkem upraveno 3 x.
- sudanec
- VIP
- Kontaktovat uživatele:
Prosim vas, scul z mobilu to nezeditujem, ale zneaktivnite si tie linky. Teda hlavne ten posledny. Potom sa clovek divi, co robia tie vyhladavacie roboty. Vdaka.
- Unlimited_Killer
- Přítel fóra
Taky něco sepíšu, ať tu je i názor od ještě nedospělého člena fóra. 

- Pokud se FB opravdu propojí se všemi možnými stránkami a bude opravdu i funkční a i v profesionálním životě využitelný - proč ne?
Taktéž ale může vymizet. - Úplně pohltit není dobré, opravdu nechápu osoby, které dokáží být na FB několik hodin denně.
Když jsem si založil účet, FB mě zaujal (a zaujal je slabé slovo, byl jsem přímo nadšený).
Bylo zde plno aplikací, některé se zdály být i užitečné. Zpočátku jsem vyplňoval i různé kvízy - i ty, co byly o ničem.
Ta doba je už naštěstí pryč. Teď využívám FB k tomu, k čemu byl stvořen - setkání a chat s přáteli.
Občas napíšu nějaký ten status, přidám odkaz na zajímavé YT video, okomentuji cizí status, poblahopřeji k narozeninám a tak dále. - Ano, používám.
inactive
-
- Vzorný návštěvník
Unlimited_Killer: Tak to sme dvaja. A nie len čo sa veku týka
Tiež som zvykol vyplňovať kvízy, skúšať všeliaké tie kraviny aplikácie atď. A ľudia do 15 rokov to robia doteraz. Aplikácie a kvízy sú doménou detí. Je to dobré. Zabavia sa pri tom. Veď prečo nie?
Ja som už dávnejšie prešiel na FFixer (kto používa Firefox doporučujem!), cez ktorý filtrujem čo sa dá a vidím iba statusy a odkazy. Viete si tam aj prispôsobiť vzhľad (Napríklad ten pravý stĺpec nie je v podstate na nič. Tak na čo ho tam mať?
) atď.
(Toľko k reklame na FFixer
)

(Toľko k reklame na FFixer

Nech niekomu nenapadne vykať mi : )
- Pavuk29
- VIP in memoriam
- Kontaktovat uživatele:
To je ako s azet.sk. svoju klientelu si to asi vzdy najdeLochna píše:Zdravím, chtěl bych se zeptat co si myslíte o budoucnosti FB jestli např za 5 let ovládne naprosto každého, nebo zcela vymizí. A také by mi zajímal váš názor zda je doblé se nechat FB zcela pohltit. Dobře to vystihuje serial south park v epizodě S14E04 -You Have 0 Friends. Prosím také připište zda FB používáte či nikoliv. Já zatím ne. Děkuji Igi*
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora,
pripadne s inymi uzivatelmi,
kontaktujte ma na ICQ alebo mailom
na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

V pripadne akutnych problemov s chodom fora,

http://www.icq.com/people/267560078/

-
- Přítel fóra
- Kontaktovat uživatele:
* Idea, že by FB propojil všechny stránky (rozuměj: drtivou většinu) světa se mi vůbec nelíbí. Nelíbí se mi ta jednolitost. Pak stačí nějaká systémová chyba a všechno se to zhroutí jako domeček z karet.
Krom toho, když je takového něco velikého, musí to mít na podporu mnoho a mnoho serverů, který znamenají výpočetní výkon - výpočetní výkon nominálně větší než nějaký superpočítač (můj názor). Nedávno jsem četl o zničení botnetu Mariposa, který patřil k největším na světě (údajně až 13 000 000 unikátních IP adres). Ríkám si, že takto velké botnety by už mohly mít (nominální) sílu lámat třeba 1024 bitové klíče RSA (narážím na nedávný úspěšný pokus o prolomení RSA-768 a tvrzení v tom dokumentu), kterých jistě využívá (stejně jako hašovací funkce MD5) řada společností.
* FB skrývá i nebezpečí v tom, kolik se toho ostatní svět o vás může dozvědět, nedáte-li si pozor a nezměníte si výchozí nastavení. A informace (včetně psychologických profilů) jsou dnes velmi hodnotným artiklem.
* FB jsem nedávno začal používat - dá-li se tomu říkat používání. Někteří lidé prostě komunikují více přes FB než přes jiné kanály a multichat se tam také hodí (ikdyž preferuji raději IRC (které viry.cz vlastně ani nemá, ale asi není potřeba), jenž je však mezi laickou veřejností neznámé. Statusy nepíšu. Když se tam na ty 3 minuty jednou za pár dní podívám, přečtu pár sdělení, to je vše.
Můj názor je takový, že pokud FB používáte s rozumem, tak vám může jen prospět, ale stejně jako oheň a jiní, je to zlý pán. Někdy ani nemůžu uvěřit tomu, co tam ostatní lidé o sobě napíšou...
Krom toho, když je takového něco velikého, musí to mít na podporu mnoho a mnoho serverů, který znamenají výpočetní výkon - výpočetní výkon nominálně větší než nějaký superpočítač (můj názor). Nedávno jsem četl o zničení botnetu Mariposa, který patřil k největším na světě (údajně až 13 000 000 unikátních IP adres). Ríkám si, že takto velké botnety by už mohly mít (nominální) sílu lámat třeba 1024 bitové klíče RSA (narážím na nedávný úspěšný pokus o prolomení RSA-768 a tvrzení v tom dokumentu), kterých jistě využívá (stejně jako hašovací funkce MD5) řada společností.
* FB skrývá i nebezpečí v tom, kolik se toho ostatní svět o vás může dozvědět, nedáte-li si pozor a nezměníte si výchozí nastavení. A informace (včetně psychologických profilů) jsou dnes velmi hodnotným artiklem.
* FB jsem nedávno začal používat - dá-li se tomu říkat používání. Někteří lidé prostě komunikují více přes FB než přes jiné kanály a multichat se tam také hodí (ikdyž preferuji raději IRC (které viry.cz vlastně ani nemá, ale asi není potřeba), jenž je však mezi laickou veřejností neznámé. Statusy nepíšu. Když se tam na ty 3 minuty jednou za pár dní podívám, přečtu pár sdělení, to je vše.
Můj názor je takový, že pokud FB používáte s rozumem, tak vám může jen prospět, ale stejně jako oheň a jiní, je to zlý pán. Někdy ani nemůžu uvěřit tomu, co tam ostatní lidé o sobě napíšou...
GitHub (https://github.com/MartinDrab)
Mě stačí pro potřebné komunikace chat ( jabber ) a email. FB vůbec nepoužívám. Ale, tak jako jsem musel kvůli dětem a jejich bezpečí na netu ( pc ) zjistit co to je skype a nastavit a začít používat ( protože jejich spolužáci jej používají ), tak určitě přijde doba, kdy přijdou a obdobně se budou ptát na FB
Potom samozřejmě budu muset zjistit co a jak
Pokud se týká nebezpečí FB ala social engineering, phishing atp., tak si myslím, že to souvisí s lidskou hloupostí či nevzdělaností a je úplně jedno, jestli je to FB, Twitter, spoluzaci.cz, linked a já nevím co ještě. Když tam někdo pověsí svojí skutečnou fotku, napíše skutečnou adresu, skutečná jiná osobní data, či špatně ( nebezpečně pro něj ) reaguje .... no coment. Je to stejné, jako když někdo platí v supermaketu kartou a hezky krásně prstem ťuká PIN, tak že to přečte i člověk s dvaceti dioptriema bez brejlí
Problém ale je... koukněte se někdy v supermarketu kolik lidí takto zadává PIN
A jsme zase u té jednoduché a nikterak složité bezpečnostní gramotnosti, která platí i v případě FB. Souhlasím, že je fakt neuvěřitelné, co všechno zneužitelného tam na sebe lidé prásknou
Nakolik je FB módní vlna současného internetu a nakolik je to opravdu výhodné pro běžný IT život nevím. Pokud to ovšem bude pro praxi znamenat něco jako když přišel email, tak to přežije a dočká se to skutečně dlouhodobého masového rozšíření i se všemi riziky. Já si osobně ale myslím, že ne. Že se to na "internetovém trhu" prostě zařadí mezi širokou nabídku možností, = časem opadne nynější zájem.
No čili za mě: já zatím odkazuji lidi, co mě atakují s FB ( atp. ) .... nepoužívám, chcešli mě něco sdělit, tady máš jabber a tady mail

No čili za mě: já zatím odkazuji lidi, co mě atakují s FB ( atp. ) .... nepoužívám, chcešli mě něco sdělit, tady máš jabber a tady mail

Oblasť IT je neustále v pohybe nestagnuje, preto si myslím, že o pár rôčkov, keď nie skôr... FB nahradí niečo lepšie....možno už teraz v mysli niekoho prebieha myšlienka, vytvoriť niečo nového čo tu ešte nebolo