Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Zamrzávání exploreru (průzkumníku)

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Odpovědět
Zpráva
Autor
Exitus
Návštěvník
Návštěvník

Zamrzávání exploreru (průzkumníku)

#1 Příspěvek od Exitus »

Dobrý den,
v poslední době mám nějaké problémy s explorerem. Tak třeba například, když přes pracovní plochu spustím zástupce hard disku C, z ničeho nic mi zamrzne plocha a já musím přes správce úloh vypnout proces explorer.exe a následně ho zase zapnout (na tenhle problém se mně osvědčilo nejprve spustit průzkumník přes zástupce hard disku D na ploše a přes něj už se dalo dostat do C bez problému). A když už ten explorer zase nějak zamrzne, někdy ho musím dokonce i několikrát restartovat.
Zkoušel jsem rychlý scan systémových souborů (přes Aviru), ale program nalezl pouze jednoho Trojana a po odstranění problém stále přetrvává. Vůbec mě nenapadá jak tenhle problém vyřešit a byl bych rád, kdyby jste mi s tím někdo pomohl. Pro usnádnění jsem pro vás připravil log z ComboFixu. Děkuji za případnou pomoc.

ComboFix log

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Zamrzávání exploreru (průzkumníku)

#2 Příspěvek od Rudy »

Log vypadá OK. PC zkuste vyčistit CCleanerem: http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?f=46&t=7478 a zkuste obnovu systému k datu, kdy korektně fungoval.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Exitus
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od Exitus »

PC vyčištěn, bohužel obnova systému z minulosti u mě není možná, jelikož nemám žadný bod obnovení (budu si to muset nějak nastavit). A problém navíc stále přetrvává. Nějaké jiné nápady? Jen doplním, že mám celkem zapráskaný hard disk, kdyby to náhodou s něčím souviselo.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

HDD jste vyčistil od balastu CCleanerem. Dejte log z RSIT: http://viry.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=81939 .
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Exitus
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od Exitus »

Takže problém vyřešen odinstalováním emulátoru virtuálních mechanik Virtual CD. Taky jsem pár programům zakázal automatické spouštění při startu windows a počítač teď šlape jako hodinky. Ale i tak si velice vážím Vaší snahy. Díky. :)
Naposledy upravil(a) Exitus dne 14 dub 2010 05:15, celkem upraveno 1 x.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Rudy »

Nemáte zač!

Varování:

Odpovědět