Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Neviem sa dostať do boot menu

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
graupel
Návštěvník
Návštěvník

Neviem sa dostať do boot menu

#1 Příspěvek od graupel »

Dobrý deň.
Dnes som si nainštaloval ESET SysRescue záchranné DVD-R. Neviem ako ho mám použiť, no opýtal som sa techn. podpory:
"Po vlozeni DVD restartovat PC a pocas zavadzania stlacat niektoru z klaves F12,10, alebo ESC aby sa zobrazilo tzv boot menu - cize volba odkial sa ma nacitat system."
No ja sa bojím skúšať, ktorý kláves je správny, nechcem si pokazit Windows, dá sa to nejako zistiť, ktorý kláves mám použiť? Používam Windows XP Home Edition SP3 a chcem system spustit z DVD mechaniky - zo zachranneho DVD. Techn, podpora mi dalej napisala, ze na stisku spravneho klavesu do boot menu zalezi od dosky alebo BIOSu, lenže ja s BIOsom pracovať NEVIEM :x !
Neviete mi nejako pomôcť? :(
Diky... :o

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Neviem sa dostať do boot menu

#2 Příspěvek od Rudy »

Do boot menu biosu se dostanete (u biosů z doby asi tak za posledních 6let) většinou stisknutím F10 během úvodních postů. Opravdu to záleží na desce a biosu. Při startu sledujte první obrazovku, kde by mělo být popsáno, kterou klávesou se kam dostanete. Může tam být např.:
>Del< setup
>F10< boot menu
Vložíte bootovací DVD s ESET SysRescue, restartujete PC a při startu zmáčknete klávesu, kterou vám úvodní obrazovka napoví.
Pozn.: Pokud máte místo 1. obrazovky logo výrobce desky, stiskněte >Esc< a logo zmizí.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

graupel
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od graupel »

Tak F10 som stlacal a nic...stlacil som "del" a som sa dosal do biosu, tam som radsej nechcel nic menit tak som radsej dal exit...neviem si stale rady :cry:

graupel
Návštěvník
Návštěvník

#4 Příspěvek od graupel »

Nieco som nasiel, zeby toto?
Přílohy
CAM_0068.JPG
CAM_0068.JPG (392.08 KiB) Zobrazeno 4573 x

graupel
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od graupel »

Naughty píše:Jo, sikula, ted nastav na cdrom :)
Dal som cdrom, ale system mi spustilo normalne, akokeby som startoval cez SATA.
Moze takto vypadat system v zachrannym CD?
Přílohy
bez_názvu.JPG
(169.86 KiB) Staženo 343 x

graupel
Návštěvník
Návštěvník

#6 Příspěvek od graupel »

Naughty píše:1. zmenu si ulzil v nastaevni biosu?
2 pokud ano pri restartu bilo nejake dialog okno ve smyslu system se startuje s cd....bla bla bla

ee, nevypada na recovery :(
No ja som ani do biosu nesiel, mal som normalne spusteny PC, restartoval som ho a potom som stlacil F8 a sa mi opytalo ci mam pouzit SATA alebo CD-ROM, dal som CD-Rom a nabootovat do recovery sa mi bohuzial nepodarilo. DVD som mal v mechanike. teraz som si vsak overoval, ci som bol naozaj v recovery, no na 100% som nebol, vyskusal som to tak, ze som DVD vybral a dal som starotvat cez CD-ROM pricom v tomto pripade CD nebolo v mechanike a i tak som nastartoval do normalehneho rezimu, z toho vyplyva, ze sa mi to na 100% nepodarilo nabootovat cez CD. :evil:

graupel
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od graupel »

Naughty píše:jeste mne napadla jedna vec, je cd dobre vypaleny, v jakem tvau bylo cd od esetu - v iso? Vypaloval si v neru jako obraz cd, zkus vyzkouset boot z cd na

Stahni z http://www.hirensbootcd.net/ (aktivni odkaz download)

rychlejsi download (ovsem ne tak casto aktualizovany) http://naughty.7u.cz/liveCD/Hiren's.BootCD.10.0.iso

- řid se mymi pokyny
- po stazeni rozbal, najdi iso soubor (ma nejvetsi velikost)
- v neru ci jinem vypalovacim programu "vypal z image" (v neru: klik na Otevrit -> vybrat soubor Hiren's.BootCD.10.0.iso -> vypalit)
- prenes vypalene CD do pc kde je problem
- vloz do mechaniky, restaruj pc
- nabootuj z CD (pokud nemas nastaveno v BIOSe first CDboot, zmen)
- zvol start miniXP, po nabehnuti plochy (jedna se o plochu HBCD) spust z ikony na plose Network (dojde ke konfiguraci hw, pripadne zadej IP a DNS pokud nemas DHCP)
- Ikona na plose "diskety" (boot WinTools) -> Browsers -> Opera -> prihlas se na forum, stahni a pouzi dds.

Pokud nabootujes do nej v poradku, je chyby v cd od esetu, pokud se ti nepodari je problem v rozharni bios
dik, tak s tym sa pohrajem asi az cez vikend a zavolam si aj nejakeho odbornika, myslel som si ze to spravim dnes ale uz dlho som za PC a musim sa ucit do skoly :cry: zatial dakujem...

graupel
Návštěvník
Návštěvník

#8 Příspěvek od graupel »

PROBLEM SA MI PODARILO VYRIESIT! Dakujem za pomoc, všetko ide ako má! :D :D :D :D :D :D :D :D

Odpovědět