Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Trojan-Dropper.agent

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zpráva
Autor
pedrovec
Návštěvník
Návštěvník

Re: Trojan-Dropper.agent

#16 Příspěvek od pedrovec »

pozrel som, a nic nenaslo ( ked som mal vypnuty spyware doctor)

motji
VIP
VIP

#17 Příspěvek od motji »

Hledal jste ten klíč ručně v registrech?
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\equi.exe

Je to equi.exe nebo egui.exe?
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data :!:
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

Obrázek

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

pedrovec
Návštěvník
Návštěvník

#18 Příspěvek od pedrovec »

egui

motji
VIP
VIP

#19 Příspěvek od motji »

:roll: to je ale rozdíl, egui.exe je součást Nodu.

:arrow: Stáhněte SystemLook
http://jpshortstuff.247fixes.com/SystemLook.exe

- uložte ho na plochu a spustte.
- do okénka zkopírujte

Kód: Vybrat vše

:filefind
egui.exe

:regfind
egui.exe
- klikněte na Look, proběhne sken, na konci se zobrazí log, jehož obsah zkopírujete sem

Obrázek

Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

pedrovec
Návštěvník
Návštěvník

#20 Příspěvek od pedrovec »

SystemLook v1.0 by jpshortstuff (11.01.10)
Log created at 22:45 on 24/03/2010 by Administrator (Administrator - Elevation successful)

========== filefind ==========

Searching for "egui.exe"
C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\egui.exe --a--- 2140880 bytes [05:40 26/02/2010] [05:40 26/02/2010] A5498BCC82C65CAEE771404227C23B52
C:\Windows\Installer\{E78ABE2A-F41C-4D64-AE62-257D2D0A6A6C}\egui.exe -ra--- 97360 bytes [15:45 18/03/2010] [15:45 18/03/2010] 9F109A3B418B944DDF85F34088D974B9

========== regfind ==========

Searching for "egui.exe"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Installer\UserData\S-1-5-18\Components\DA319D81F0230CB4FBCAD6A799D46382]
"A2EBA87EC14F46D4EA2652D7D2A0A6C6"="02:\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\egui.exe\"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Installer\UserData\S-1-5-18\Components\ED2DA3984727C554A9C8B484D7EADCB0]
"A2EBA87EC14F46D4EA2652D7D2A0A6C6"="C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\egui.exe"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\egui.exe]

-=End Of File=-

motji
VIP
VIP

#21 Příspěvek od motji »

Najděte v regeditu tento klíč,
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\egui.exe]
Pak klikněte nahoře na soubor - exportovat, a soubor někam uložte. Zabalte ho do raru a přiložte sem jako přílohu :)

Obrázek

TorchManTM
Návštěvník
Návštěvník

#22 Příspěvek od TorchManTM »

Dobrý den,

doufám, že nebude vadit, když vám tu takhle vložím jeden post, ale domnívám se že kolegovi jeho anti-spyware program hlásí podobnou ne-li úplně stejnou věc jako mě.
Obrázek
Podle Spyware Terminatora už je vlastní trojan pryč, ale zůstávají po něm v registru uložené klíče na jeho komponenty. Já jsem se podíval do svého registru ( přesná cesta je Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\Current Version\Image File Execution Options na systému Windows 7 x64 ) a zde jsou dvě složky pojmenované egui.exe a ekrn.exe. Obje složky jsou prázdné, nemají v sobě uložené žádné klíče, tedy až na položku (Default) REG_SZ (value not set). Bohužel nejdou ručně odstranit a v tom je ten problém.....

motji
VIP
VIP

#23 Příspěvek od motji »

Dobrý den :)
Kolega už nereaguje :D .

Zkoušel jste převzít práva nad klíčem a potom ho vymazat?

Jnak ty dvě služby mají stejný název jako služby od Nodu :)

Obrázek

TorchManTM
Návštěvník
Návštěvník

#24 Příspěvek od TorchManTM »

Ano, mají stejný název jako služby nodu :) Jak jsem říkal, vymazat nejdou a bohužel i převzetí práv vlastnictví (ownership) je odpíráno.... zde by snad pomohlo jen nabootovat do jiného OS (nejlépe Linux) a pomocí editovacího programu zeditovat registr windows... jinak už mě moc možností, jak to obejít nenapadá...

motji
VIP
VIP

#25 Příspěvek od motji »

Jen takový nápad :o , používáte Nod? Co Nod odinstalovat, a podívat se, zda tam ty klíče stále jsou? (předtím vyčistit registry CCleanerem).
Jinak ty klíče podle mě špatné nejsou :o

Obrázek

TorchManTM
Návštěvník
Návštěvník

#26 Příspěvek od TorchManTM »

Zdravíčko, :)

včera už jsem se sem nedostal a tak píšu až dnes.... Tak jsem dal na vaši radu a zkusil Nod32 odinstalovat, ikdyž jsem moc nevěřil, že to pomůže.... Takže jsem ještě včera udělal hloubkový detailní test celého PC Nodem a dneska ráno jsem ho odinstaloval. Vyčistil jsem registry CCleanerem a vioaláá, ony dvě "trojanovské" složky v registru opravdu nebyly. Ještě jsem tedy udělal test Spyware Terminatorem a ten také nic nenašel. Takže šup s NODem nazpět a S.Terminator se zase plaší :D . Takže teď aspoň mám jistotu, že to jsou opravdu části NODu, ale jenom mi vrtá hlavou, že když uživatel používá NOD, tak proč tedy některý malware vytváří přesně tyhle dvě složky v registru, když tam už jsou od antiviru.... Leda by tam ještě doplnili nějaké vastní klíče, aby nějak změnily chod částí AV.

Každopádně děkuji mockráte za radu. Já bych se v duchu své tvrdohlavosti začal přehrabovat v registru a nakonec mnohem rychlejší a bezpečnější variantu bych hned zavrhnul :roll: .

Tady je ještě obrázek po odinstalaci NODu...
Obrázek

Takže ještě jednou děkuju moc :worship: .

motji
VIP
VIP

#27 Příspěvek od motji »

Mně připadne, že ty dva klíče netvoří malware, ale sám ESET :o . Já bych ty klíče neřešila, podle mě jsou v pořádku. Kdyby za to mohlo malware, tak v hodnotě by byl nějaký škodlivý soubor, a ten tam není.

Není zač :)

Obrázek

Odpovědět