Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Problem s monitorem (DVI propojeni)

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
PetrTl
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

Re: Problem s monitorem (DVI propojeni)

#1 Příspěvek od PetrTl »

K DVI - není nic jednoduššího, než vytáhnout napájení pro repráky ze zdi a odzkoušet to bez nich. Myslím si, že to asi v tom nebude. Pak mne napadá jediná věc v teoretické rovině - DVI zařízení a DVI kabely používají zapojení Single-Link a Dual-Link (detaily se dají vygůglit). A pokud se neshoduje specifikace monitoru s provedením kabelu, tak to může dělat problémy. Co ale má tvůj monitor v popisu a jaký máš kabel, to si musíš zjistit sám.
Je samozřejmě i možné, že je kabel nějaký ne úplně dobrý. Kdybys měl možnost zkusit jiný, tak to zkus.

Ke Comodu - velice zjednodušeně řečeno, cmdagent.exe je vlastní jádro programu. Soubor cpf.exe je GUI (graphic user interface), zase zjednodušeně řečeno, ten zabezpečuje komunikaci "jádra" s uživatelem přes obrazovku. Takže i když se vypne cpf.exe, tak program běží dál v bezobslužném režimu.
Ostatně soudím, že Kartágo musí být zničeno.

PetrTl
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#2 Příspěvek od PetrTl »

Thux píše:Zajimave je, ze repro+subwoofer, kdyz jsem ted odpojil ze site, a 2x zatim system najizdel, tak obraz byl v poradku... no trochu to potestuju a dam vedet ...
Tak to mě trochu překvapuje, pokud by to bylo ono. :?: Budu čekat na výsledky.

PetrTl
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#3 Příspěvek od PetrTl »

Ohledně teorie: Stínění kabelu je souvislá vrstva vodivého materiálu okolo celého "vnitřku" kabelu a má eliminovat citlivost kabelu na vnější rušení. Zjistit se to dá stoprocentně pouze tak, že ten kabel a koncovky "otevřeš" a zkontroluješ. Což jaksik teda nedoporučuju. Ony válečky na koncích mají za úkol opačnou funkci, omezují rušení, které vlastní kabel může vysílat do prostoru. Pozlacení pinů má efekt v kvalitnějším kontaktu protikusů v konektorovém spoji. No a každá přidaná věc samozřejmě zvýší cenu výrobku. A různé výrobky různých značek budou mít samozřejmě odlišnou cenu.

Single a dual-link provedení se liší v maximálním možném rozlišení (zjednodušeně řečeno). S jednou výhradou - když jsem psal tu první odpověď, tak jsem někde našel onu záležitost ohledně shody provedení monitoru a kabelu, možnosti nespolupráce. Podotýkám - možnosti. A najít to teď už samozřejmě nedokážu :)

Držím ti palce, aby byl tvůj problém už tímto kabelem vyřešený.

PetrTl
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#4 Příspěvek od PetrTl »

Thux píše:Takze proc se vubec distrubuuji, kdyz jsou cenove stejne?
Ušetří se materiál - vyšší marže ?
Thux píše:Neni tam nejaky duvod, ze singly jsou k necemu vhodne, kde se dual nesmi pouzit....? Nebo jiny duvod me nenapada.
Prakticky fakt nevím, teoreticky asi ano.
Thux píše:takze me na czc trochu osidili, maji tam obrazek ze je to s tema valeckama na omezeni ruseni a dostal jsem to bez nich, je to nejaky zasadni problem? :D
Obrázek může být pouze ilustrační. Důležité je, co je v popisu produktu. Jestli v něm ferity uvedeny nejsou, tak to bude asi v pořádku. Pokud uvedeny jsou, byl by to důvod k reklamaci dodávky. Podle mne to z technického hlediska zásadní problém nemusí být.

PetrTl
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#5 Příspěvek od PetrTl »

Není zač :D

PetrTl
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#6 Příspěvek od PetrTl »

S provozem, čili nastavováním ovladačů a monitorů na DVI moc zkušeností nemám, takže z břucha nedokážu nic vypotit. Zkusím si něco zítra nasimulovat. Ale nevidím to moc růžově. Z hlediska mých neznalostí mně trošku zarazila ta trojka v "Digital Panel (DVI) 3". Zeptám se předem - je na tu grafárnu připojené ještě něco jiného, např. TV? Anebo je jen to DVI propojení? A naopak, i když to by byla velice zřídkavá situace - není do monitoru připojené ještě něco jiného přes analog?

Jen mně napadlo - nevím sice, jestli jde měnit frekvenci obrazu na DVI, ale pokud ano, zkus tam dát na zkoušku třeba 72 Hz. Jak se to bude tvářit. I když jak vidím, tak monitor reportuje do Catalystů max. frekvenci 60 Hz, takže to možná ani nepůjde.

PetrTl
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#7 Příspěvek od PetrTl »

Tak jsem si vyzkoušel Catalysty na DVI. Podle tvého obrázku je to základní nastavení. Na použitém monitoru Benq FP95G mi ale Catalysty reportují max. refresh rate 75 Hz. Možnosti volby mám potom 60 a 75 Hz, pouze tyto dvě hodnoty. Proto mně trošičku zaráží, že s tvojím monitorem tam je jen 60 Hz. Nicméně jsem v koncích a nenapadají mne už žádné jednoduché kroky k lokalizaci problému (snad ještě zkusit měnit volbu Alternate DVI Operational Mode). Což mne štve. Je možnost dělat pokusy, ale ty už nejsou jednoduché.

- Požádat (telefonicky nebo mejlem) o předběžnou pomoc autorizovaný servis monitoru, což je podle http://www.alza.cz/servis-hyundai-w17.htm SIL Ostrava. Otázkou je, jestli je ten monitor ještě v záruce a pokud ne, jestli by byli technici ochotní takhle na dálku poradit.

- Zkusit dle možností křížové zkoušky, tj. monitor na jiném PC, monitor s kabelem na jiném PC, jiný DVI monitor na tvém PC. Tvou grafickou kartu v jiném PC, v tvém PC jinou grafickou kartu. Toto jsou samozřejmě teoretické úvahy, za normálních podmínek dost dobře nerealizovatelné. Ale mohly by upřesnit, v čem může být problém.

- Jestli jsem dobře hledal, tak máš Catalysty verze 9.3. Pro Atiny 1600/1650 uvádí AMD poslední použitelnou verzi 10.2. Takže by možná stálo za to zkusit tuhle, případně i nějakou poslední devítkovou. To by v ideálním případě chtělo zazálohovat si bokem systémový oddíl (nebo aspoň minimálně data, čert nikdy nespí). Pak odinstalovat běžíci verzi, po restartu prohnat PC CCleanerem, nainstalovat jinou a zkoušet. Mezi námi děvčaty, moc rizikové tohle za normálních podmínek není, jen to může trochu zaneřádit systém zbytkama po předešlé instalaci. Ale opět, není to moc jednoduché hraní si.

- Kdybys měl nějaký jiný harddisk, tak by nebylo špatné zkusit čistou novou instalaci systému a ovladačů. A zkoušet, jestli se to projeví.

Tyhle moje rady nejsou rady, jen úvahy, co a jak by se teoreticky mohlo zkoušet. Je mi líto, že se současným stavem informací nedokážu nic kloudnějšího vymyslet :cry: . Kdyby zde mohl poradit někdo další, vzdělanější, nebylo by to špatné - čili prosím o to.

aquil
Návštěvník
Návštěvník

#8 Příspěvek od aquil »

ahoj mám asi docela velký problém s monitorem, na který už bohužel nemám záruku, tak hledám firmu která mi to opraví, nevíte něco prosím o téhle firmě která provádí servis monitorů? díky

Odpovědět