Mám novou tiskárnu multifunkci Canon, nainstalovat ovladače a příslušné programy nebyl problém, avšak ve fázi kdy mě instalace vyzve, abych pomocí USB kabelu připojil tiskárnu Windows hodí hlášku "Zařízení USB nebylo rozpoznáno" (namísto klasického Nainstalovat nový hardware). To hlásí při každém připojení i mimo instalační proces.
Ve Správci zařízení v kategorii USB portů to hlásí jako Neznámé zařízení. Zkoušel jsem snad už všechno - přes klasické jako restart, vrazit to do jiného konektoru USB, přeinstalace ovladačů k tiskárně, stažení nových ovladačů z internetu k tiskárně, odebrání ovladačů k USB rozbočovačům a jejich opětovná instalace, odinstalování ovladačů s odebráním registrů a opětovná instalace. Nic nepomohlo. Nejedu přes hub, ale přímo do notebooku. Bude chyba někde ve Windowsech.
Když se snažím odeslat soubor na tiskárnu není problém, ovladače a doprovodné programy jsou v počítači nainstalovány, okno pro nastavení tisku je od Canonu, soubory se na tiskárnu odešlou, ale tiskárna se tváří jako odpojená.
Přitom je zapnutá, kabelem připojená a v tomhle stavu je schopná i z jiného počítače tisknout, scanovat, kopírovat ale z mého počítače nikoli - prostě ji OS nepřijme to vypadá.
Jsem zoufalý