Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Microsoft Security Essentials
Moderátoři: james008, JaRon, Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Re: Microsoft Security Essentials
Vaší odpovědi nerozumím. Vždyť se testováním těchto nástrojů stráví toliko času. A když si pročítám jakým způsobem je to děláno, pak mě to nepřijde jako odbyté testování. Dobře, jednomyslně ho nedoporučujete, ale proč ? V čem je horší, než ty ostatní ? A naopak v čem jsou ty ostatní lepší ?
- sudanec
- VIP
- Kontaktovat uživatele:
Kazdy test riesi nieco; niektore testy testuju odhalovanie malware, ktory by antivirusovy engine mal mat v definiciach, niektore ten, ktory este v definiciach mat nemoze (pouzivaju sa par dni stare databazy na aktualne svinstvo). Kazdy ma iny zamer, ine spektrum, v inom zmysle pouzitelne vysledky; na zaklade umiestnenia v teste preto nemozno hodnotit antivirus ako produkt na nasadenie na pocitace. To mozno az po skusenostiach s nim, po nasadeni, testovani, ked ma za sebou nejaky vyvoj, atp.
Ak chcete konkretnejsie a viac "business" odpovede, napiste jamesovi
Ak chcete konkretnejsie a viac "business" odpovede, napiste jamesovi

- maxov
- Návštěvník
sudanec píše:dobre umiestnenie nemusi znamenat dobry antivirus. Ze nie je odporucany je konsenzualny nazor antiviroveho teamu tohto fora.

Myslím, že to hovoří za vše

-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Viry.cz je publikacni stranka majitele plna teorie... zde forum je ryze prakticke...Jirka69 píše:Nějak z této diskuse nejsem moudrý. Na stránce viry.cz i jinde je možné se z recenzí a testů dočíst, že Microsoftí antiviry dlouhodobě patří k těm nejlepším, ale na druhé straně zde nejsou doporučovány. Nechápu proč tomu tak je. Můžete mi to někdo vysvětlit ?
a jak uz vite ..jednu vec se ve skole naucite ..a v praxi vam je k nicemu..realita je jinde.
+ jak zminil kolega..testy jsou orientacni

jinak se chova... ma jine zazemi os ci sw... jinak zabezpecene site provideru..atd atd.. mohl bych na toto tema mluvit
cca mesic bez zastaveni... jiste z naznaku chapete i proc.. je to komplexni obor ci dokonce styl zivota...
testeri takto neziji...neaktualizuji poznatky z praktickeho provozu... jen sednou a otestuji... v dane chvili
muze byt nejlepsi cokoliv... jakys takys slusny test by musel byt ve vasi lokalite a trvat alespon mesic (nejlepe alespon pul roku) za prirozeneho chovani daneho uzivatele aby se z toho dalo neco vyvodit. Ja se snazim sledovat poptavku po opravach a sve ovecky s ruznymi systemy... a tak mam celkem aktualni info z cr .. i ze zahranici...a MS software si moc dobre nevede

Pravidla fóra a Důležité informace <> Tipy & Triky & Návody
Pokud me potrebujete na nejake aktivity nesouvisejici s forem,
ma domaci stranka je zde: http://www.james008.net
Ve Vaší odpovědi něco je. Nicméně ve mě evokuje zvědavost. Jak jste tedy testovali na trhu dostupné antiviry a jak dlouho ? A jaký je dle vás aktuální žebříček antivirů vhodných pro české uživatele ?james008 píše:Viry.cz je publikacni stranka majitele plna teorie... zde forum je ryze prakticke...Jirka69 píše:Nějak z této diskuse nejsem moudrý. Na stránce viry.cz i jinde je možné se z recenzí a testů dočíst, že Microsoftí antiviry dlouhodobě patří k těm nejlepším, ale na druhé straně zde nejsou doporučovány. Nechápu proč tomu tak je. Můžete mi to někdo vysvětlit ?
a jak uz vite ..jednu vec se ve skole naucite ..a v praxi vam je k nicemu..realita je jinde.
+ jak zminil kolega..testy jsou orientacniCesky clovek navstevuje jine stranky nez anglican....
jinak se chova... ma jine zazemi os ci sw... jinak zabezpecene site provideru..atd atd.. mohl bych na toto tema mluvit
cca mesic bez zastaveni... jiste z naznaku chapete i proc.. je to komplexni obor ci dokonce styl zivota...
testeri takto neziji...neaktualizuji poznatky z praktickeho provozu... jen sednou a otestuji... v dane chvili
muze byt nejlepsi cokoliv... jakys takys slusny test by musel byt ve vasi lokalite a trvat alespon mesic (nejlepe alespon pul roku) za prirozeneho chovani daneho uzivatele aby se z toho dalo neco vyvodit. Ja se snazim sledovat poptavku po opravach a sve ovecky s ruznymi systemy... a tak mam celkem aktualni info z cr .. i ze zahranici...a MS software si moc dobre nevedeAle samozrejme ze mne neznate...a tak mi nemusite verit...nebo verite mene nez teamu testeru..ale to je osud. Preji Vam ciste pc
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Testovat nelze chvili... testuji neustale... nesutale porovnavam jednotlive baliky a av reseni / enginyJirka69 píše:Ve Vaší odpovědi něco je. Nicméně ve mě evokuje zvědavost. Jak jste tedy testovali na trhu dostupné antiviry a jak dlouho ? A jaký je dle vás aktuální žebříček antivirů vhodných pro české uživatele ?
v ruznych lokalitach, ruznych cilovych skupinach, ruznych systemech.....Prakticky se nejde soustredit ani na pouze domaci antiviry..... co se tyce te stourave cinnosti v porovnavani antiviru tak prakticky bych mohl rici ze od dob PC-Cillin 95 ....
to byl av ktery byl natolik jiny ze jsem zacal poradne srovnavat a testovat.......prestim jsem samozrejme na disketach
nosil ruzne avg, mcafee, tripsy, thunderbyte ..a kopal tim do zadni casti viroveho tela ruzne One-halfy a podobne zviratka....
Akorat s rozmachem internetu jsem zacal ve firmach a uradech i domacnostech pouzivat ruzna
reseni pouzivat jak proxy http filtry, tak klasicke av a is na domachich stanicich, corporatni endpoint systemy,
ci mail gateway systemy...honeypoty.... vse na ruznych hw a os platforem od linuxu po windows.....
Kdyz k tomu pripoctu ze si sve mistecka lidi a firmy hlidam precizne tak ze mam hodne veci pod stalou vzdalenou spravou
...to se tyka i to umoznujicich klientu na domacich pc.... a pokud ne tak me aslespon notifikuji mailem.....
a kdyz k tomu pripoctem ze ve vetsine pripadu mam logy z proxy ci lokalnich logeru toho kam jak a kdy clovek leze....
muzu vcetne osobnich navstev vyvodit urcity pohled na situaci..ktery dle meho vyda za vetsi bernou minci nez sysnteticky jednorazovy test... mohu tak sledovat evoluci baliku.. popr dle logu porovnat jak se ktery engine ci produkt zachoval
v urcite stejne situaci... jak si poradi kdyz neni nejaky cas updatovany..jak si poradi kdyz uz selhal a ma havet v pc...jak ho jde sestrelit kdyz se vziju do role zaskodnika......popr. jak si poradi s nejvetsim nepritelem pc...detmi a lidmi co na pc nemaji bunky

Kdyz se budeme bavit o Enginech... nejlepsi vysledky vzdy podaval a podava Symantec.. nejde o to kolik toho chyti... jde o uzitnost engine a na nem postaveneho software.....pomer chyceneho...a falesnych polachu... vetsinu chyti a zbytecne nerve.... pro ne hovori i prakticky od vzniku neporusena konzistence urovne databazi a vysledku... db i heur.... je to takovy temer idealni engine...ac
je neustale vyvijen... snizuje zatez..a v poslednich verzich scanem dokonce prekonava konkurenty....
Jako druheho nejlepsiho bojovnika jsem mel eset... bohuzel od ukoncovani 2.7ky a nastupu 4.0 se zacaly dit veci
s databazemi a heur takove... ze se zaradil posledni leta k tem pod spisci..ale ne na ni....
treti nejlepsi engine bych rekl ze je kaspersky...v soucasnosti vzhledem k tomu co pisi o esetu
je sruhy nej ..... dokonce produkty pro koncove uzivatele vypiplal itak ze funguji skvele
a prilis nezatezuji pc jak tomu bylo kdysi... i kdyz do Symantecu to ma jeste daleko.
Takze tezko psat... odpovidat se da tolikrat kolik kategorii a uhlu pohledu existuje....
Stejne jako doma nepouzitelna rada produktu GFI je na serverove a gateway politice
brilanti....tak takova avira v korporatni svere je hotove nestesti.....
Nuze konkretne treba k domacim produktum a jak dobre chrani domaci uzivatele (a to zevseobecneno):
1: NIS2010 a N360
2: KIS2010
3: AVIRA a to i verze Free !! prestoze nama scan mailu..
vetsina lidi ma mail ve webovem rozhrani nektereho z freemailu
+ nejaky slusny firewall ..treba i zdarma Zone alarm
4: Ruzne reseni na bazi Kaspersky..ale spise jen Gdata a eScan
dlouho nic
6: NOD32 + nejaky slusny firewall ..treba i zdarma Zone alarm....
Momentalne nod chyta celkem slusne hlavne diky dobremu http scanu
u neposlusnych surferu.....
7: Avast..+ nejaky slusny firewall ..treba i zdarma Zone alarm....
i kdyz ten osciluje..casto se stane ze predci nod takze
bych je klidne dal na stejnou pricku.... navic v soucasnych testech
nemam v obehu ty uplne nove verze avastu

8: Zatim se zde propadl Bitdefender... je to stejny pripad jako u Esetu.....
jde o to ze to je take produkt z hornich trech ctyrech reseni obvykle...
ale neprilis dusledna prace na databazich privadi i tyto produkty posledni mesice nize nez bylo zvykem.
999: Dluhodobe ne prilis dobre vysledky podavaji reseni/enginy AVG, eTrust, Quickheal, ...ci Microsoft....
u toho posledni reseni neoi jeste dosti otestovano..ale zadne zazraky se take zatim nedeji.....
potazmo i takovy Fortinet chyta celkem slusne obcas ale mnozstvi planych polachu je prilis vysoke
a jeho chovani v systemu mirne receno zvlastni... neco podobneho lze sledovat i u produktu Panda...
ten se chova k systemu hure..planych poplachu ma mene..ale take toho mene chyti...ve vysledku
kdyz je porovnam s temi nahore tak bych je do pc nikdy nedal.
+
a: zaden antivir na svete nezastane neposlusneho uzivatele......
reseni je pouze v restrikcich.... zakaz vypnuti av, predrazeny
http filter jineho enginu a vyrobce nez system av na stanici.....
mail filter opet jineho vyrobce a enginu nez jsou oba zminene....
vsichni vyrobci z top poradi...a vse na odelenych strojich (pc/server, hw rack zelezo)
coz uz leze do penez..ale dokaze to v soucinosti s tvrdsim blacklistem vychytat temer vse....
Proto ze tohoto docili malokdo..nespolehejte tolik na sve ochranne
pomucky..ale hlavne na sebekazen.
b: pokud se chovate nejak anomalne tj ne jako vetsina beznych uzivatelu nemohou se na vas
vztahovat ty rebricky... ze zasady na anomalni jedince nasazuji Kasperskeho reseni
ktere je na to lepe uzpusobeno ac neni tak dobre jako symantec v globalnim hodonoceni.
c: jiste pochopite ze toto tema je natolik slozite a je nutne jim zit...ne jen konickovat....
ze neni v mych silach rici vse.... daleko lehci je reagovat na konkretni pripad, a od toho tu jsme
na foru vsichni

d: to co rikam neplati vecne... ty udaje se meni..chovani se meni..databaze i havet se meni.....
preisti mesic to muze byt jinak..jedno ale zustava...produkty symantec a kaspersky ze spice nepadaji jiz mnoho let...
stejne jako v rozmezi roku nespadla ani avira a mozna se ji blyska na lepsi casy...
e: Je treba chapat vyvoj dle danych mist pozorovatele... tj nemuzeme rikat ze auto zpomalilo kdyz jen ostatni zrychlili...
a proto musim uvest na pravou miru dva pripady...
ESET ani BITDEFENDER se NEZHORSILI.... jde jen o to ze stagnuji na tom dobrem co delali predtim....
jenze doba vyzaduje zlepsovani... ostatni to tak udelali..museli...a tak pomalu ujizdeji.....
Verim ze oba enginy a databaze zminenych firem nabudou v budoucnu svych historicky obvyklych
kvalit.. uz i pro to ze to jsou takovi bratri .... protoze pristupuji k pravi s haveti podobne....
oba meli slusne a le ne ultrasuper databaze...ale oba meli vynikajici heuristiku.......
f: potreby uzivatele je treba rozlisovat individualne...a tim i baliky a av.....:
treba podle druhu pripojeni k siti..k jake siti..bez ci s proxy ..atd....
podle veku, hardware.... milion ruznych faktoru....
g: Omlouvam se za semeniste preklepu..obsah zvitezi vzdy nad formou protoze myslenky jsou do ruk rychleji nez ty umi psat

Klobouk dolu. Díky za info.
- sudanec
- VIP
- Kontaktovat uživatele:
James, fakt si myslis, ze BitDefender je na tom dnes horsie ako Avast..? Avast v 5kovej verzii mi pride akurat pekny, ale rozhodne nie stabilny, odladeny a ine dolezite veci. Mame tu kopec problemov s nestabilitou systemu, velkym zatazenim, atp. Ja by som ich asi momentalne prehodil.
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
NzJirka69 píše:Klobouk dolu. Díky za info.
Avast uvadim info o starem..znas me.. netestuju uplne novinky neb maji spoustu bugu a u normalniho uzivatele bych to take necekal..navic v tak kratke dobe co je na svete bych ani tak dnes jeste nemel obrazek o vykonnosti....sudanec píše:James, fakt si myslis, ze BitDefender je na tom dnes horsie ako Avast..? Avast v 5kovej verzii mi pride akurat pekny, ale rozhodne nie stabilny, odladeny a ine dolezite veci. Mame tu kopec problemov s nestabilitou systemu, velkym zatazenim, atp. Ja by som ich asi momentalne prehodil.

Ale uznavam ze je ma chyba neuvest u jednotlivych vyrobku i jejich verze... tj upresnuju ..soucasne..vyjma avastu ..tu berme jako posledni verzi predesle generace..

Ahoj mám takovej drobnej problém, MSE používám na dvou OS (Vista a XP) a u obou mám nastaveny
automatické aktualizace tak aby pouze upozorňovaly, ale nestahovali se ani se neinstalovali.
Problém je že u XP se MSE aktualizuje sám, ale u Visty to vždy nabízí aktualizaci přes MS Update a píše to,
že je připravena ke stažení důležitá aktualizace definc MSE...
pak to musím stáhnout a aktualizovat ručně. Nevíte jak je to možné?
Myslel jsem, že pokud nemám aktualizace systému úplně vypnuté tak že se to bude normálně aktualizovat.
Vždyť všude píšou, že to pouze používá distribuční kanály MS Update a že to na nastavení této služby nemá vliv.
Vám to funguje normálně?
p.s. mám XP SP3 home a Vista Premium SP2 32bit.
automatické aktualizace tak aby pouze upozorňovaly, ale nestahovali se ani se neinstalovali.
Problém je že u XP se MSE aktualizuje sám, ale u Visty to vždy nabízí aktualizaci přes MS Update a píše to,
že je připravena ke stažení důležitá aktualizace definc MSE...
pak to musím stáhnout a aktualizovat ručně. Nevíte jak je to možné?
Myslel jsem, že pokud nemám aktualizace systému úplně vypnuté tak že se to bude normálně aktualizovat.
Vždyť všude píšou, že to pouze používá distribuční kanály MS Update a že to na nastavení této služby nemá vliv.
Vám to funguje normálně?
p.s. mám XP SP3 home a Vista Premium SP2 32bit.
-
- Návštěvník
Toto je nějaké momentální rozhodnutí Microsoftu nebo bug. Bohužel se k tomu ani na oficiálním fóru nikdo z Microsoftu nevyjádřil a ani nepotvrdil, že je to chyba. Administrátoři foŕa se ale spíše shodují na té chybě. Tento problém má momentálně každý a tuším, že to je od minulého úterý, kdy vyšel poslední balíček záplat od Microsoftu. Zbývá pouze čekat - já s Win 7 Home Premium, mám samozřejmě tento problém také. Řešení je ale jednoduché. Počkejte až Vás WU upozorní na nové aktualizace, ale nic nedělejte. Nechte bublinu zmizet a on se MSE po chvíli (klidně i několik hodin, nepanikařte) stejně sám aktualizuje. Nemusíte to tedy vůbec tahat ručně. Musíme doufat, že tuto chybu brzy opraví. Pochybuji totiž, že by se tímto snažili donutit všechny uživatele, aby si nastavili Automatické aktualizace (i když u Microsoftu není nic nemožné) 

díky moc za informaci, nikde jsem se po tom nepídil
a ani jsem nezaregistroval na netu, že je to problém u více uživatelů.
MSE jsem nainstaloval na obě PC minulý týden a jde o poslední verzi (1.0.1961.0.).
Jinak zatím spokojenost, hlavně na NetBooku s Atomem to jede svižně.
Tak snad se to dá do pořádku. Jinak nevíte jak často to nabízí aktualizaci definic?
Mě přijde, že tak 1x denně. Ale nejsem na pc pořád tak to nemohu posoudit.
Jinak Avast5 se aktualizoval cca 3x denně.
a ani jsem nezaregistroval na netu, že je to problém u více uživatelů.
MSE jsem nainstaloval na obě PC minulý týden a jde o poslední verzi (1.0.1961.0.).
Jinak zatím spokojenost, hlavně na NetBooku s Atomem to jede svižně.
Tak snad se to dá do pořádku. Jinak nevíte jak často to nabízí aktualizaci definic?
Mě přijde, že tak 1x denně. Ale nejsem na pc pořád tak to nemohu posoudit.
Jinak Avast5 se aktualizoval cca 3x denně.
-
- Návštěvník
Aktualizace definic se provádí 1x za 24 hodin. Pokud MSE tuto dobu promešká (vypnutým PC), aktualizuje se pak sám v nejbližším možném termínu. Oficiální fórum programu se nachází zde http://social.answers.microsoft.com/For ... tegory/mse s Google Translatorem se tam dá vyčíst dost informací i pro neangličtináře. Pro MSE vycházejí aktualizace také několikrát denně, můžete to poznat číslem definic, pokud zkusíte manuálně aktualizovat MSE několikrát za den. Četnost aktualizací ale neznamená, že by to tento antivir nějak oslabovalo ba právě naopak. V jednoduchosti je krása a účinnost...
- sudanec
- VIP
- Kontaktovat uživatele:
Frekvencia aktualizacii je pre antivir velmi dolezita; ak vyjde nova hrozba, je velmi dolezite, aby ste boli chraneny co najskor. Preto ak su aktualizacie fixne raz denne, tak to MSE naozaj v nasich ociach ma "oslabovat"Jan Gottwald píše:Četnost aktualizací ale neznamená, že by to tento antivir nějak oslabovalo ba právě naopak.

-
- Návštěvník
Já tohle vidím trochu jinak, ale to už je věcí názoru a zkušeností