Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Nejde bootovat
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
-
- Návštěvník
Nejde bootovat
Ahoj,
mám problém s PC. Stalo se mi to že sem postřehl pohyb u me v systému příliš pozdě. Vše v následujícím sledu behem 1 minuty: Odhaleno několik rootkitů, modrá smrt a konec. Ted je to ve stádiu, že při nabíhání PC ať zadám bootovat z čehokoliv, tak se nic neděje. Ani disk, ani mechanika nejeví známky snahy o nabootování. Potřebuji se nějak dostat do pc a nabootovat cokoliv (Xp, nebo linux) z čehokoliv aby systémák dostal aspon formát, problém je v tom že už nemám disketovku s disketou by to asi bylo snažší. Máte s tím někdo nějakou podobnou zkušenost. Či nevíte někdo jak na to?
Další věc co by mě zajímala je zda při přechodu ze struktury souborů NTFS, nebo FAT32 pro win na strukturu Linuxu, se při vytváření systému souborů opravdu přepíše vše co je na HDD nebo je to jen blábol???
Za odpovědi předem děkuji.
mám problém s PC. Stalo se mi to že sem postřehl pohyb u me v systému příliš pozdě. Vše v následujícím sledu behem 1 minuty: Odhaleno několik rootkitů, modrá smrt a konec. Ted je to ve stádiu, že při nabíhání PC ať zadám bootovat z čehokoliv, tak se nic neděje. Ani disk, ani mechanika nejeví známky snahy o nabootování. Potřebuji se nějak dostat do pc a nabootovat cokoliv (Xp, nebo linux) z čehokoliv aby systémák dostal aspon formát, problém je v tom že už nemám disketovku s disketou by to asi bylo snažší. Máte s tím někdo nějakou podobnou zkušenost. Či nevíte někdo jak na to?
Další věc co by mě zajímala je zda při přechodu ze struktury souborů NTFS, nebo FAT32 pro win na strukturu Linuxu, se při vytváření systému souborů opravdu přepíše vše co je na HDD nebo je to jen blábol???
Za odpovědi předem děkuji.
-
- Návštěvník
Re: Nejde bootovat
Poradí prosím někdo postup jak se dostat v tomhle případě do PC. Děkuji moc.
Hezké dopoledne
Asi trošku blbá otázka, protože tomu určitě rozumíte, ale máte v Biosu nastaveno bootování z cd romky?
Další možnost je pak vidělat HDD a připojit k jinému pc.

Asi trošku blbá otázka, protože tomu určitě rozumíte, ale máte v Biosu nastaveno bootování z cd romky?
Další možnost je pak vidělat HDD a připojit k jinému pc.
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.
-
- Návštěvník
Dobré dopoledne,
Jasně že vím, ani z cd, ani ze dvou disků, ani z flash, a disketovku nemám. Na nic to nereaguje. Bohužel nemám možnost zkusit systémový disk v jiném PC.
Mě osobně napadá ted jedna věc, zkusit resetovat Bios uplne do zakladu vyndáním baterky. Protože na načtení svého přednastavení od výrobce mi včera neragoval.
A nebo zkusit bootovat s odpojenými disky a připojenou pouze mechanikou, ale v případě že se mi boot z cd rozjede, nemám disk na uložení os, takže to asi nepřipadá v úvahu.
Ale díky za nápad.
Jasně že vím, ani z cd, ani ze dvou disků, ani z flash, a disketovku nemám. Na nic to nereaguje. Bohužel nemám možnost zkusit systémový disk v jiném PC.
Mě osobně napadá ted jedna věc, zkusit resetovat Bios uplne do zakladu vyndáním baterky. Protože na načtení svého přednastavení od výrobce mi včera neragoval.
A nebo zkusit bootovat s odpojenými disky a připojenou pouze mechanikou, ale v případě že se mi boot z cd rozjede, nemám disk na uložení os, takže to asi nepřipadá v úvahu.
Ale díky za nápad.
To je zvláštní, že Vám nechce pc vlastně vůbec podovat. Zkuste vyresetovat ten Bios.
Jestli máte cd s linuxem, můžete zkusit odpojit disky, jestli Vám nabootuje to cd.
Já se ještě poradím s kolegy, opravdu nevím
.
MOžná Vám nezbyde nic jiného, než dát HDD do jiného pc, musel by jste se s někým domluvit.
Jestli máte cd s linuxem, můžete zkusit odpojit disky, jestli Vám nabootuje to cd.
Já se ještě poradím s kolegy, opravdu nevím

MOžná Vám nezbyde nic jiného, než dát HDD do jiného pc, musel by jste se s někým domluvit.

-
- Návštěvník
Pc mi prostě nereaguju vubec na nic, jediny co to zvladne je 3x probliknout kontrolka na dvd romce při nastavení bootovaní z cd. Zkusím vyresetovat ten Bios. CD s Linuxem mám, k tomu bych měl ještě jeden dotaz, nevíte prosím Vás jak je to s těmi systémy souborů? Systém souborů win a linux, zda při vytvoření systému pro linux se mi přepíše na HDD vše nebo něco zůstane, kde by eventuelně mohla zůstat hrozba.
Děkuji za odpověd.
Děkuji za odpověd.
Přiznám se, že tohle nevím
.
Ale jestli jsem Vás správně pochopila - pokud nabootujete cd s linuxem a budete se chtít dostat ke svým datům na HDD, data by měla zůstat zachována.
Pochopila jsem Vás doufám správně, že nebudete instalovat linux na HDD, pouze z něj bootovat, aby jste se dostal datům na HDD?

Ale jestli jsem Vás správně pochopila - pokud nabootujete cd s linuxem a budete se chtít dostat ke svým datům na HDD, data by měla zůstat zachována.
Pochopila jsem Vás doufám správně, že nebudete instalovat linux na HDD, pouze z něj bootovat, aby jste se dostal datům na HDD?

-
- Návštěvník
Mě je to celkem jedno důležitá data na tomhle disku nejsou. Jde pouze o disk systémový s různými tempy a instalančními složkami různých programů, ty jsou však všechny na netu. Ptám se na to z důvodu toho, že bych ten disk potřeboval celej kompletně vymazat, pokud je ta nákaza až tak fatální, proto se ptám zda tam nějaké údaje nezůstanou na tom disku, při přechodu na systém souborů který používa linux. Po této opravě bych samozřejmě hodil zpět NTFS a zpět na vidle:)
Zkuste ještě uplně odpojit HDD a nabootovat z cd romky - jestli se to povede.
Nevím, jak fatální je ta nákaza, ale měl by stačit normální formát ve windows s odstraněním všech particií.
Ale třeba k tomu vyjádří někdo z mých kolegů, co tomu lépe rozumí
Nevím, jak fatální je ta nákaza, ale měl by stačit normální formát ve windows s odstraněním všech particií.
Ale třeba k tomu vyjádří někdo z mých kolegů, co tomu lépe rozumí

-
- Návštěvník
Děkuji. Vyzkouším vše co mě ještě napadne, a o výsledcích budu samozřejmě informovat, protože i mě to zaskočilo jak rychle se to vše seběhlo. s tím jsem se osobně ještě nesetkal.
Přeji Krásný den.
Přeji Krásný den.
Podle mě, samozřejmě se můžu mýlit, jste chytil nějaký vir, který infikoval systémové soubory. Avast je smazal a je vymalováno
.
Když šel počítač do BSOD, nevšiml jste si, jakou chybu vypisoval? Když jste zkoušel počítač restartoval, co se dělo? Nouzový režim jste nezkoušel?

Když šel počítač do BSOD, nevšiml jste si, jakou chybu vypisoval? Když jste zkoušel počítač restartoval, co se dělo? Nouzový režim jste nezkoušel?

-
- Návštěvník
JJ, přesně tak jsem rovněž toho názoru, že Avast to načal, ale vůbec nerozumím tomu bootování. S tím jsem se ještě nesetkal.
Blue screen mi problikl a PC šlo do restartu samo a pak už jen "tma". Vzhledem k tomu že jsem se soustředil na to co se děje v PC a koukal jsem jak mi avast v pravém dolním rohu vypisuje rootkity, nevšiml jsem si co zahlásil BS v tom okamžiku kdy se ukázal. Ale od té doby se neukázal, protože sem se vlasntně ani do PC už více nedostal.
Nouzový režim podle mého nepracuje.
Blue screen mi problikl a PC šlo do restartu samo a pak už jen "tma". Vzhledem k tomu že jsem se soustředil na to co se děje v PC a koukal jsem jak mi avast v pravém dolním rohu vypisuje rootkity, nevšiml jsem si co zahlásil BS v tom okamžiku kdy se ukázal. Ale od té doby se neukázal, protože sem se vlasntně ani do PC už více nedostal.
Nouzový režim podle mého nepracuje.
Paní rádkyně mně požádala o případnou pomoc. Proto prosíme opakovaně o odkoušení, jestli je ten počítač vůbec schopný bootovat. Nejlépe z cd/dvd. Případně i z flashky. Odpoj prosím všechny harddisky a odzkoušej to. Jestli to nepůjde ani bez nich, tak reset CMOS, znovu nastavit (bez těch disků) a snažit se nabootovat.motji píše:Zkuste ještě uplně odpojit HDD a nabootovat z cd romky - jestli se to povede.
Pokud nebude možnost se k tomu disku dostat z počítače, tak potom jakékoliv úvahy o jeho vyčištění jsou zatím bezpředmětné,
Ostatně soudím, že Kartágo musí být zničeno.
-
- Návštěvník
Odzkouším veškeré zvažované varianty až dorazím domů z práce. (kol. 8 večer) Samozřejmě že sdělím výsledky.
Děkuji všem za pomoc.
PS: Samozřejmě, že nejdříve se potřebuji dostat vůbec k tomu disku. Ta úvaha o jeho čištění vznikla z mého druhého dotazu v prvním příspěvku v této diskuzi.
Děkuji všem za pomoc.
PS: Samozřejmě, že nejdříve se potřebuji dostat vůbec k tomu disku. Ta úvaha o jeho čištění vznikla z mého druhého dotazu v prvním příspěvku v této diskuzi.
Určitě pak dejte vědět