Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Nejde nastartovat windows

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Odpovědět
Zpráva
Autor
Doil
Návštěvník
Návštěvník

Nejde nastartovat windows

#1 Příspěvek od Doil »

Dobry den,
chtel bych vas poprosit o vasi pomoc s mym velkym problemem.

Dneska jsem prisel po vikendu k PC, a staly se nasledujici veci: pri startu PC po najeti biosu a zavadecu na linux zustala cerna obrazovka ani nenajelo windows nacitani. Jakykoliv jiny zpusov zpusteni systemu windows selhava, pri spusteni nouzoveho rezimu se nacitani zastavi u "pci.sys" a nic se nejede, kdyz pustim konzoli pri zotaveni naskoci modra smrt s chybou "0x0000007b (0xBACC3524, 0xc0000034, 0x00000000, 0x00000000)". Mam HDD pres SATA, chce to zmacknout f6 pri nacitani konzole pro zotaveni, kdyz potrebuje nacist jine ovaldace, jenze je dlouho co jsem to potreboval a uz ani nemam Disketovku.

Zkousel jsem napriklad MSDaRT a obnoveni systemu, jenze pri zpusteni MSDaRT naskoci ze nejdou nacist regsitry a kdyz vyzkousim obnoveni systemu naskoci neco ve smyslu ze nemuze lokalizovat operacni system.

Muj subektivni nazor je ze nejpis mam drivery a zavadece napadene virem, ale je to jen odhad. Nechce se mi reinstalovat windows i kdyz si myslim, ze to ani nepujte a naskoci chyba 0x0000007b.

Ted vam pisu ze stejneho PC jen s Linuxu a prosim vas o radu co by se dalo delat.

JaRon
Moderátor
Moderátor

Re: Nejde nastartovat windows

#2 Příspěvek od JaRon »

ahoj,
ak mas pocit, ze problem sposobuje zavirenie mozes skusit:
a) prescanovat disk nejakym AV pod Linuxom napr. ClamAV
b) prescanuj PC s bootCD nejakej AV firmy napr. Avira
ak to nebude AV problem reinstalacii sa asi nevyhnes :)
FRST |ADWCleaner |MBAM |CCleaner |AVPTool

V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum
https://platba.viry.cz/payment/

Doil
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od Doil »

Tak Avira prakticky nic dueziteho nenasel a kdyz jsem dal at zkontroluje system boot, tak to napsalo ze zadny system boot to nenaslo.
Tak premyslim jestli nevytvorit ci nejak neobnovit MBR, ale hlavne az se mi nepodela ten linuxacky...

Co treba vyzkouset FIXMBR? Kdyz jsem to chtel vyzkouset, napsalo to ze na PC je pravdepodobne pozkozeny mbr, ale kdyz pouziju fixmbr muzu "zkracene recene uz se nedostanu ke svym souborum" tak me to odradilo, co myslite vy?

JaRon
Moderátor
Moderátor

#4 Příspěvek od JaRon »

ohladne dualboot-u doporucujem http://forum.zive.cz
FRST |ADWCleaner |MBAM |CCleaner |AVPTool

V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum
https://platba.viry.cz/payment/

Odpovědět