Čarls:
Jasně, více méně jsem nikdy neměl dost peněz a aniž bych se tomu hlupák víc věnoval, tak jsem si nechal doporučit šuplíky od mišuge lidiček, dřív jsem neměl ani internet a tak si ověřovat jejich mišuge informace přes computer časáky, to se neslučovalo a tím jsem asi dost na tom zkapal.
Ale už spíš disketovku v masce než šuplík, s tím externím diskem je to good myšlenka, stejně jsem si navrhl externí blu-ray mechaniku, tak proč nemít něco k ní, ať není sama
s tím skládáním PC, smekám a závidím, já složil jen dva a dva navrhl, ale to v roce 99 nebo 2002, což je jiná kategorie a pro nenáročné lidi...
grafiku chci takovou, bo účel je vtom, že za dva roky bude tak akorátní na hry a manželka se věnuje grafickým programům a víc k ní nebudu řešit, ale účel to má... aspoň si to alhávám když nic...
a je to PC všech snů...

to bych se tu natřásal zbytečně, no ne?
PetrTl:
já se přiznám, že jsem díky jiným životním důležitostem nasbíral dost velké díry, mám velké mezery v oblastí hardware a software, proto jsem tady, mé základy jsou nedostačující, týden jsem pročítal na netu recenze, aktuality, co s čím se hádá a naopak ladí, kam kvalitu a proč, kde investovat, různé pc sestavy, ani nevím, jakej monitor, jak velkej a ani značku, tam jsem se nedostal...
ani s windowsama 7 nemám zkušenosti, jen co jsem se dočetl v recenzích a líbí se mi, různé tabulky, testy... minulý týden jsem začal luštit skratky, zjistil jsem, že svět pc poskočil o 100 let a já jsem někdy v devadesátých, polovinu věcí jsem nechápal, protože jsem neznal,nevěděl co to je, takže teď moje názory jsou skoro absurdní, se nemohu tady z fóra nikým srovnávat ani malíčkem... určitě moje odpovědi trošku hazardovali s realitou a tobě jsem odpověděl vlastně špatně a nejen tobě...
taky ten PC nekoupím za týden, ale nejdřív tak za 2 měsíce, do té doby vás tu hodlám otravovat
rychlejší disk, co to je? víc jak 7200 otáček, všechny disky jsem neštudoval, ale maximální měli právě 7200 ot, čím je to ještě dané?
jinak, já se omlouvám všem, koho jsem se dotkl, ale opravdu chci koupit špičkový PC, pochopit, proč jsou tyto komponenty lepší a pokuď kapacita mých navrhovaných komponentů je vyšší než navrhujete, tak to podvědomě beru jako špatnou volbu, nevím, jak to lépe vysvětlit...