Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Zamrzající Windows 7
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Re: Zamrzající Windows 7
MilliNess - viry byly pouze v obnově systému. Myslím že můžete pokračovat 

Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.
Ty viry jsou smazaný. Ale virama to stejně nebude, když nepomohl ani reinstal widlí.
Koukal jsem do toho biosu a vše je tam na auto. Odinstaloval jsem NOD a pořád se seká
Koukal jsem do toho biosu a vše je tam na auto. Odinstaloval jsem NOD a pořád se seká

Nastavte si nejprve toto:
Start->Tento počítač->Vlastnosti->Upřesnit->Spuštění a zotavení systému->Nastavení->Zapsat ladící informace-> nastavte "Omezený výpis stavu pměti".
Zrušte i zatržítko u "Automaticky restartovat".
Pak stáhněte zde soubor ManualCrash.reg
http://leteckaposta.cz/458212864
Poklikejte na něj a potvrďte "přidat informace do registru".
Vypněte PC, odpojte USB klávesnici a připojte PS/2 klávesnici.
Zapněte PC.
Až dojde k zatuhnutí systému, držte stisknutý pravý Ctrl a stiskněte 2x klávesu Scroll Lock.
Měla by se objevit BSOD s chybou MANUALLY_INITIATED_CRASH 0x2E a ve složce Windows\Minidump by se po restartu PC měl vytvořit minidump (soubor s příponou .dmp)
Ten někde upněte.
Start->Tento počítač->Vlastnosti->Upřesnit->Spuštění a zotavení systému->Nastavení->Zapsat ladící informace-> nastavte "Omezený výpis stavu pměti".
Zrušte i zatržítko u "Automaticky restartovat".
Pak stáhněte zde soubor ManualCrash.reg
Poklikejte na něj a potvrďte "přidat informace do registru".
Vypněte PC, odpojte USB klávesnici a připojte PS/2 klávesnici.
Zapněte PC.
Až dojde k zatuhnutí systému, držte stisknutý pravý Ctrl a stiskněte 2x klávesu Scroll Lock.
Měla by se objevit BSOD s chybou MANUALLY_INITIATED_CRASH 0x2E a ve složce Windows\Minidump by se po restartu PC měl vytvořit minidump (soubor s příponou .dmp)
Ten někde upněte.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde
Kde ho tam mám stáhnout. Je tam jen napsáno "Stáhnutí souboru" a na to se nedá kliknout a pod tím jsou dvě reklamy a to je všeMiliNess píše:Pak stáhněte zde soubor ManualCrash.reg
Zkusil jsem vyměnit ramky, ale nepomohlo to. Takže ramkama to asi není. Mám podezření, že to je buď deska nebo disk
mně stahnout šel, máte ho v příloze, pouze ho rozbalte z archivu 

- Přílohy
-
- ManualCrash.rar
- (293 bajtů) Staženo 85 x
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!

Tak jsem provedl. Nahrál jsem celkem 3 ty dmp soubory. První je z pátku, kdy jsem měl puštěnou hru a najednou se to seklo a začalo se to celé hroutit, jako kdyby se zhroutila grafika. Následně jsem měl restart s modrou obrazovkou a soubor dmp se mi uložil do té složky Minidump. A předchvilkou jsem to udělal tak, jak to popisujete. Udělal jsem to pro jistotu dvakrát. Ten první soubor je ze záseku, kdy jsem spouštěl Mozillu. Najednou se celé PC zaseklo a nechtělo jet. Pár vteřin jsem čekal, jestli se PC rozjede a když se nerozjelo, tak jsem stiskl pravý ctrl a dvakrát scrl lok. Druhý soubor je ze záseku už z puštěné a načtené Mozilli a po chvíli browsení po netu. Opět typickej zásek. Udělal jsem to při běhu Mozilli protože při spuštěné Mozille to dělá nejvíc. Ale ne jen v Mozille, ale i bez spuštění ničeho. Jen né tolik. Tak jak jsem to už psal.
Oba soubory jsem zabalil do archivu a ten z pátku jsem rozdělil do složky s názvem "Předvčírem" a ty z dneška do složky s názvem "Dnes".
Oba soubory jsem zabalil do archivu a ten z pátku jsem rozdělil do složky s názvem "Předvčírem" a ty z dneška do složky s názvem "Dnes".
- Přílohy
-
- Minidump.rar
- (106.35 KiB) Staženo 79 x
Jednoduše vaše grafická karta nestíhá zpracovávat požadavky.
Problém je v tom, že už od Windows Vista systém kontroluje odezvu grafické karty. Pokud je ve Win XP GK velmi zatížená (hry) a přepnete se na desktop, vypadá to, že systém zamrzl jelikož GK je zaneprázdněna a nepřekresluje.
Od Vist systém toto kontroluje a pokud GK do dvou vteřin nereaguje, resetne grafický čip. Pokud takhle Grafika zůstane viset 6x za minutu, způsobí to BSOD a restart.
Zkuste jiné ovladače GK
V nejhorším případě lze upravit hodnoty v registrech, dle kterých kontrola probíhá.
Mělo by to být v klíči HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers
Hodnota TdrLevel nastavená na 0 vypíná detekci.
Hodnota TdrDelay je čas v sec, po kterém se GPU bez odezvy resetuje (soft restart GPU).
Hodnota TdrDdiDelay je čas v sec, po kterém systém vyhodí vyjímku a restartuje PC (BSOD)
Vypnutím detekce ale neodstraníte zatuhávání.
Zkontrolujte si též, jestli se vám nepřehřívá GPU, pokud ji máte přetaktovanou, vraťte hodnoty do defaultu. Co se týče BIOSu, mohlo by to ovlivnit nějaké nastavení propustnosti PCIe sběrnice. Mohlo by se jednat i o vadu GK.
Problém je v tom, že už od Windows Vista systém kontroluje odezvu grafické karty. Pokud je ve Win XP GK velmi zatížená (hry) a přepnete se na desktop, vypadá to, že systém zamrzl jelikož GK je zaneprázdněna a nepřekresluje.
Od Vist systém toto kontroluje a pokud GK do dvou vteřin nereaguje, resetne grafický čip. Pokud takhle Grafika zůstane viset 6x za minutu, způsobí to BSOD a restart.
Zkuste jiné ovladače GK
V nejhorším případě lze upravit hodnoty v registrech, dle kterých kontrola probíhá.
Mělo by to být v klíči HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers
Hodnota TdrLevel nastavená na 0 vypíná detekci.
Hodnota TdrDelay je čas v sec, po kterém se GPU bez odezvy resetuje (soft restart GPU).
Hodnota TdrDdiDelay je čas v sec, po kterém systém vyhodí vyjímku a restartuje PC (BSOD)
Vypnutím detekce ale neodstraníte zatuhávání.
Zkontrolujte si též, jestli se vám nepřehřívá GPU, pokud ji máte přetaktovanou, vraťte hodnoty do defaultu. Co se týče BIOSu, mohlo by to ovlivnit nějaké nastavení propustnosti PCIe sběrnice. Mohlo by se jednat i o vadu GK.
Tak jsem si zase zagoogloval a začíná vycházet najevo, že to nejspíš bude ovladači GK. Co tak čtu po různých fórech, tak maj lidi problém se zamrzáním systému s nejnovějšími ovladači nvidie 196.21, které mám nainstalovaný. Zítra chci ale odpovědět víc na váš příspěvek. Teď už ale musím jít spát.
Dobrou noc
Dobrou noc

To teď mluvíte o tom pátečním zhroucení při hře nebo o tom zamrzání systému?MiliNess píše:Jednoduše vaše grafická karta nestíhá zpracovávat požadavky.
Já mám grafiku nVidia GTX 275. Pochybuji, že by nestíhala ani pouhý chod systému, když stíhá hry. Například Aion mám nastavený na plné detaily s AA 4x a s rozlišením 1080p a hra se naprosto vůbec neseká i když jsem ve městě kde je plno lidí a složitého prostředí. Ani jiné next gen hry se mi nesekaj. Výjímkou je třeba hra Far Cry 2, která je fakt náročná a nemůžu jí jet na plné detaily, ale pořád na nadprůměrné. Nebo taky GTA 4. Tyhle grafiky série 200 jsou už děla. I když jsou samozřejmě už i daleko lepší. Například GTX 295 je jednou tak výkonná a taky ATI už začali silně konkurovat nVidii protože co jsem vyděl, tak začali vyrábět fakt neskutečné kanony.
Nepřehřívá. Kontroluji to docela často. Bez zátěže kolem 40 stupňů a při hře kolem 70 stupňů (to je ještě normál).MiliNess píše:Zkontrolujte si též, jestli se vám nepřehřívá GPU, pokud ji máte přetaktovanou, vraťte hodnoty do defaultu. Co se týče BIOSu, mohlo by to ovlivnit nějaké nastavení propustnosti PCIe sběrnice. Mohlo by se jednat i o vadu GK.
Takty mám defaultní.
To s tím biosem jsem nějak nepochopil

Leda že by to teda bylo těma ovladačema a zdá se že to tak nejspíš bude. Po fórech čtu různé problémy s nejnovějšími ovladači od nVidie. Některé se dost shodují s mým problémem a někdo zase tvrdí, že s tím problém nemá. Každopádně až večer přijdu domů, tak zkusím nejdřív nainstalovat betu verzi ještě novějších ovladačů a když to nepomůže, tak zkusím starší ovladače. No a když ani to nepomůže.... tak nevím.... vyhodím comp z okna. Protože to by znamenalo, že problém je asi v grafice samotné a představa, že bych měl po necelém roce co tu grafiku mám zase kupovat novou......... prostě grafikou to být nesmí.
Tak bohužel reinstal starších ovladačů nepomohl 
Ještě mě napadá, nemohlo by to být třeba taky základní deskou? Ono se mi v poslední době taky občas stane, že když pouštím PC, tak před tím než má naběhnout načítací logo Windows, tak se to zasekne a nejde to dál. Pak když dám reset, tak to už jde dál, ale místo načítacího loga se mi ukáže nějaká cesta souboru, který se nezdařilo načíst a chce to po mě potvrdit soubor loadněco.exe (už přesně nevím, jak to tam bylo). Tak dám jen enter a Windows pak normálně naběhne. Ale fakt to nechápu. Ty komponenty co mám v PC nejsou starší než jeden rok. Nechápu proč se mi hned všechno musí mršit. Potřeboval bych teda aspoň přijít na to, který HW to přesně dělá, abych věděl co mám koupit nový

Ještě mě napadá, nemohlo by to být třeba taky základní deskou? Ono se mi v poslední době taky občas stane, že když pouštím PC, tak před tím než má naběhnout načítací logo Windows, tak se to zasekne a nejde to dál. Pak když dám reset, tak to už jde dál, ale místo načítacího loga se mi ukáže nějaká cesta souboru, který se nezdařilo načíst a chce to po mě potvrdit soubor loadněco.exe (už přesně nevím, jak to tam bylo). Tak dám jen enter a Windows pak normálně naběhne. Ale fakt to nechápu. Ty komponenty co mám v PC nejsou starší než jeden rok. Nechápu proč se mi hned všechno musí mršit. Potřeboval bych teda aspoň přijít na to, který HW to přesně dělá, abych věděl co mám koupit nový

Co je to konkrétně za soubor? (ta chyba při bootu)
Napište mi, co máte za základní desku.
Napište mi, co máte za základní desku.
To vám teď přesně neřeknu, protože si to už nepamatuju. Jen vím, že to má v názvu load a je to exe soubor. V té chybě mi to vypsalo i cestu toho souboru, kterou si už taky nepamatuju. Byla to ale tuším asi třetí podložka.MiliNess píše:Co je to konkrétně za soubor? (ta chyba při bootu)
Nevím, jak to zjistit. Muselo by mi to tu chybu asi ukázat znovu.
Zde je moje základní deska: http://www.gigabyte.cz/products/mb/spec ... 3r_10.htmlMiliNess píše:Napište mi, co máte za základní desku.
Sedím v práci a pořád přemýšlím o tom problému a pořád nemůžu pochopit, proč mi nezamrzaj hry, které jsou daleko náročnější, než samotný systém nebo cokoliv jeného co bych ve winech otevřel. Ano, je sice pravda, že v pátek mi Aion zamrzl a pak se celej zhroutil a někdy týden před tím párkrát taky. Ale tohle se stane dost vzácně. I když to možná souvisí s tím problémem, tak ale při pouhým běhu systému mi PC zamrzá daleko častěji. Nejvíce teda při prohlížení internetu. Což je ale pořád zanedbatlná zátěž proti tomu, když mi běží Aion. Hru můžu klidně pařit celej den a nic. Neseká se, všechno plynulý, prostě jako by žádnej problém nebyl. Vypnu hru, zapnu Mozillu nebo Google chrome (to je celkem jedno) a hned při startování zámrz dlouhej jeko kráva, pak když se to nastartuje a normálně to běží, tak to občas zamrzne i když neudělám nic. Vypnu prohlížeč, chci otevřít nějakou složku a zámrz. Nebo nedělám vůbec nic a zámrz. To fakt prostě nechápu, protože daleko náročnější hra prostě běží v pohodě.
Jinak mě ještě napadlo jít do nouzového režimu, protože tam nenabýhaj ovladače. Jenže z mého logického úvážení, i když to tam třeba zamrzat nebude, tak ale to pořád nemusí znamenat, že je to pouze ovladačema, protože podle mě, když jakýkoliv HW (např grafika) nemá ovladače, tak systém o něm vůbec neví a tak s ním ani nepracuje. To znamená, že se pak žádná vada na HW neprojeví při chodu, když v tom systému vlastně neběží. Možná to tak ale není. To jen uvažuji logicky.
Jinak mě ještě napadlo jít do nouzového režimu, protože tam nenabýhaj ovladače. Jenže z mého logického úvážení, i když to tam třeba zamrzat nebude, tak ale to pořád nemusí znamenat, že je to pouze ovladačema, protože podle mě, když jakýkoliv HW (např grafika) nemá ovladače, tak systém o něm vůbec neví a tak s ním ani nepracuje. To znamená, že se pak žádná vada na HW neprojeví při chodu, když v tom systému vlastně neběží. Možná to tak ale není. To jen uvažuji logicky.
Můžete zkusit update BIOSu (pokud již nemáte verzi F5). Vyhněte se verzi F6a BETA, s beta verzemi nejsou dobré zkušenosti.
Taky doufám, že jste si ze stránek výrobce nainstaloval nejnovější ovladače síťovky, audia a chipsetu a pokud provozujete řadič disku v AHCI módu, tak i příslušné ovladače řadiče disku.
Koukal jsem na možnosti nastavení vašeho BIOSu a je tam hafo věcí, kterými lze mnoho zmršit.
Kažkopádně bych vám doporučil vyzkoušet defaultní nastavení Load Fail-Safe Defaults
a optimální nastavení Load Optimized Defaults.
Init Display First na PEG, PCI Express Frequency na AUTO, eventuelně zkusit vypnout CPU Enhanced Halt.
V těch minidumpech co se vygenerovaly po ctrl+sl+sl je jasně vidět, že alespoň jedno jádro CPU bylo nečinné. Pokud by došlo k nějakému brutálnímu deadlocku v režimu jádra a všechny jádra CPU by zůstaly v nějaké smyčce nebo by čekaly na nějaký spinlock, buď byste BSOD tím stiskem vůbec nevyvolal nebo by se to promítlo v minidumpu.
Abych zjistil co dělala ostatní jádra CPU, musel bych mít k dispozici komplet výpis paměti jádra. Ten je ale velký desítky, spíše stovky MB.
Je tu ještě možnost nastavit Driver Verifier a povolit zjišťování zablokování, ale nejsem si jistý výsledkem.
Jestli se vám do toho chce, zítra tu budu přes den.
Taky doufám, že jste si ze stránek výrobce nainstaloval nejnovější ovladače síťovky, audia a chipsetu a pokud provozujete řadič disku v AHCI módu, tak i příslušné ovladače řadiče disku.
Koukal jsem na možnosti nastavení vašeho BIOSu a je tam hafo věcí, kterými lze mnoho zmršit.
Kažkopádně bych vám doporučil vyzkoušet defaultní nastavení Load Fail-Safe Defaults
Init Display First na PEG, PCI Express Frequency na AUTO, eventuelně zkusit vypnout CPU Enhanced Halt.
V těch minidumpech co se vygenerovaly po ctrl+sl+sl je jasně vidět, že alespoň jedno jádro CPU bylo nečinné. Pokud by došlo k nějakému brutálnímu deadlocku v režimu jádra a všechny jádra CPU by zůstaly v nějaké smyčce nebo by čekaly na nějaký spinlock, buď byste BSOD tím stiskem vůbec nevyvolal nebo by se to promítlo v minidumpu.
Abych zjistil co dělala ostatní jádra CPU, musel bych mít k dispozici komplet výpis paměti jádra. Ten je ale velký desítky, spíše stovky MB.
Je tu ještě možnost nastavit Driver Verifier a povolit zjišťování zablokování, ale nejsem si jistý výsledkem.
Ovladače síťovky a audia mám nejnovější. Co je vlastně vůbec chipset?MiliNess píše:Můžete zkusit update BIOSu (pokud již nemáte verzi F5). Vyhněte se verzi F6a BETA, s beta verzemi nejsou dobré zkušenosti.

Tak jsem vyměnil celou základní desku. A nebudete tomu věřit, ale problém to nevyřešiloMiliNess píše:Koukal jsem na možnosti nastavení vašeho BIOSu a je tam hafo věcí, kterými lze mnoho zmršit.

Takže už jsem měnil grafiku, zdroj a desku a nic z toho nepomohlo. Jediné co tedyi ještě zbývá je disk a procesor. Takže podle toho co píšete to může být procesorem?