Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Zamrzající Windows 7

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zpráva
Autor
Viktor
Návštěvník
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Re: Zamrzající Windows 7

#16 Příspěvek od Viktor »

No bohužel je to trochu jiný, než ta XP verze. Udělal jsem nějaké ty opravy, jako například "Repair all System Components", ale je to pořád stejný. Ten program vypadá pěkně, ale potřeboval bych vědět, co přesně mám dělat, abych se pokusil odstranit ten můj problém. Je tam toho totiž celkem dost.

motji
VIP
VIP

#17 Příspěvek od motji »

Zkuste system repair s vloženým inst.cd
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data :!:
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

Obrázek

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

Viktor
Návštěvník
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Viktor »

Nic nepomáhalo, tak jsem úplně přeinstaloval Windows, ale bez formátu disku..... Úplně nová instalace.... Chvilku instaluju programy, které jsem tam měl a po nějaké době opět zámrz. Opět to prostě zamrzá úplně stejně jako před tím Obrázek To prostě není možný. Proč se mi pořád něco v tom compu mrší? Jako kdybych s tím snad špatně zacházel. Nesedám na něj, nekopu do něj, nepráší se do něj, protože ho proti prachu chráním. Prostě dělám s ním jen to k čemu je vyroben. Tak proč sakra nemůže vydržet jet dlouhodobě bez poruchy? Takovejch peněz už jsem do něj vrazil. A to mám zase něco kopovat novýho jen proto, protože se rozhodl mě štvát? Už jsem z toho zoufalej Obrázek
Prosím, pomozte. Budu vám moc vděčný, když mi to pomůžete vyřešit. Systémem to asi nebylo, když to nevyřešil ani kompletní reinstal. Že by to prostě dělal pořád nějaký soubor na disku? Pořád se mi nepodařilo vymazat tamty dva soubory, jak mi nešli vymazat.

motji
VIP
VIP

#19 Příspěvek od motji »

:o které dva soubory?
Když už přeinstalováváte windows, tak vždy raději s formátem

Obrázek

Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

Viktor
Návštěvník
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Viktor »

motji píše::o které dva soubory?
Tyhle:
E:\System Volume Information\_restore{3CB62CC7-D612-4673-923A-42B6DE8BA1CC}\RP115\A0052849.exe (Malware.Packer) -> Not selected for removal.
E:\System Volume Information\_restore{3CB62CC7-D612-4673-923A-42B6DE8BA1CC}\RP115\A0052850.exe (Malware.Packer) -> Not selected for removal.

Ten Mbam (nebo jak se to jmenuje) je před tím hlásil jako virus.

Ale zase tyhle soubory mám na externím disku. A když ten disk odpojím, tak PC pořád zamrzá.

motji píše:Když už přeinstalováváte windows, tak vždy raději s formátem
Víte... neberte to zle, ale rady typu "smažte celý obsah disku a vaše PC bude čistý a bez virů" já nevidím jako řešení. Mám spoustu GB dat, které si chci nechat. Proto je mám uložená, abych o ně nepřišel. A pokud jde o zálohování, kam mám zálohovat 400 GB dat? Je mi jasné, že pokud to není HW problém, tak kompletním vyčištěním disku to dost nejspíš vyřeším, ale jako.......... rozumíme si.
Já dám radši přednost tomu dopátrat se nějakého toho souboru, který to způsobuje nebo prostě něčeho, co to způsobuje, než agresivnímu mazání, abych pak o vše přišel.

motji
VIP
VIP

#21 Příspěvek od motji »

:arrow: E je externí disk? Budete muset převzít práva nad tou složkou.
Klikněte pravým myšítkem na složku - zabezpečení - a tam zkuste najít něco jako převzít práva..pohrajte si s tím.
Já nemám win7, takže nemůžu přesně popsat.

:arrow: Jestli to dobře chápu, tak když odpojíte externí disk, tak počítač zamrzá? Takže když pc zapnete bez připojeného disku, také mrzne?

:arrow: Já to s tím formátem nemyslela zle :) . Obecně se doporučuje celkový reinstal s formátem, přeinstalace v systému nemusí dělat dobrotu. A také je lepší rozdělit disk třeba na dva oddíly, na systém a data, tak zformátujete jen ten systémový a máte klid.

S tímto problémem Vám moc nedokážu pomoci, jednak nemám windows 7 a také to s viry nesouvisí. ptala jsem se kolegů, ale také nevěděli.

Obrázek

Viktor
Návštěvník
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Viktor »

motji píše::arrow: E je externí disk? Budete muset převzít práva nad tou složkou.
Klikněte pravým myšítkem na složku - zabezpečení - a tam zkuste najít něco jako převzít práva..pohrajte si s tím.
Já nemám win7, takže nemůžu přesně popsat.
Ano, E je externí disk. Problém je v tom, že já se k té složce nedostanu. Není vidět. Dostanu se poze do ní přmo k tomu souboru, jen přes tu cestu, kterou mi vyhodil ten log.
motji píše: :arrow: Jestli to dobře chápu, tak když odpojíte externí disk, tak počítač zamrzá? Takže když pc zapnete bez připojeného disku, také mrzne?
Ano Obrázek
motji píše: :arrow: Já to s tím formátem nemyslela zle :) . Obecně se doporučuje celkový reinstal s formátem, přeinstalace v systému nemusí dělat dobrotu. A také je lepší rozdělit disk třeba na dva oddíly, na systém a data, tak zformátujete jen ten systémový a máte klid.
Já to přeinstaloval tak, že mi to hodilo ten starý systém do složky Windows.old. Z té jsem si vytáhl všechny svoje data a pak jsem jí i se starým systémem smazal. Myslím, že už i Vista tohle uměla. Ale XP ještě ne. Tím pádem je to podle mě to samé, jako kdybych reinstaloval na jiný oddíl. Prostě nová instalace. I kdybych intaloval na jiný oddíl, tak případné viry v jiných oddílech by mi ten systém i tak mohli ovlivnit, ne?
motji píše:S tímto problémem Vám moc nedokážu pomoci, jednak nemám windows 7 a také to s viry nesouvisí. ptala jsem se kolegů, ale také nevěděli.
ObrázekObrázek

motji
VIP
VIP

#23 Příspěvek od motji »

Teda - chlap a brečí tady :D
Já se ještě poradím s kolegy :)

Obrázek

Viktor
Návštěvník
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Viktor »

motji píše:Teda - chlap a brečí tady :D
Já se ještě poradím s kolegy :)
Moc děkuji za ochotu.

Když mě se pořád něco porouchá. Chtěl jsem si postavit silné PC. Pořád buď něco s něčím nesedělo nebo se to porouchalo, tak jsem ivvestoval a investoval. Teď jako poslední věc jsem si pořídil velkou a pěknou skříň, aby mi v ní hezky větralo a pořádný zdroj, aby vše pořádně táhl. Konečně jsem měl vše komplet a teď zas tohle. Určitě už jsem do toho vrazil tak 25.000, ale spíš bych řek, že tak 30. A teď mám zase za něco utrácet, protože se tam zase musí vyměnit něco, co se tam zase porouchalo? Nedivte se mi.

Půjdu už spát. Dobrou noc. Ještě jednou díky.

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#25 Příspěvek od MiliNess »

Dobrý večer, jsem tu na požádání Motji.
Soubory ze složky System Volume Information\_restore smažete tak, že vypnete obnovení systému na disku e: (Tento počítač->Vlastnosti->Obnovení systému)
Je to totiž složka s body obnovy, ke které má defaultně přístup jen účet local system.
Převzetí vlastnictví souborů/složek a nastavení práv přístupu by u W7 mělo být stejné jako u XP http://support.microsoft.com/kb/308421/cs

Co jste vše instaloval, když jste udělal tu druhou čistou instalaci OS?
Co jste přenastavoval v BIOSu, než začaly ty první problémy? (váš první příspěvek)
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

Viktor
Návštěvník
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Viktor »

MiliNess píše:Dobrý večer, jsem tu na požádání Motji.
Soubory ze složky System Volume Information\_restore smažete tak, že vypnete obnovení systému na disku e: (Tento počítač->Vlastnosti->Obnovení systému)
Je to totiž složka s body obnovy, ke které má defaultně přístup jen účet local system.
Převzetí vlastnictví souborů/složek a nastavení práv přístupu by u W7 mělo být stejné jako u XP http://support.microsoft.com/kb/308421/cs
Tohle jsem právě nějak před tím zkoušel, ale stejně to nešlo smazat. Pak to ještě doma zkusím. Jsem teď v práci.
MiliNess píše:Co jste vše instaloval, když jste udělal tu druhou čistou instalaci OS?
Instaloval jsem K-Lite kodeky, Zoom Player přehrávač, Mozillu, Iconpackager od Stardocku (ten používám jen pro změnu ikony u souborů MKV), zvukové ovladače Creative na mou zvukovku Creative sound blaster X-Fi, ovladače pro grafickou kartu (nejnovější), Winrar, NOD (bez firewallu, protože ten s firewallem mi nějak dřív dělal problémy ve Win 7), update DirectX, další různé updaty od Microsoftu pro Windows, ICQ 7, Internet Download Manager... a to je snad všechno. U tak 70% věcí vím, že systém začal zamrzat už před jejich instalací.
MiliNess píše:Co jste přenastavoval v BIOSu, než začaly ty první problémy? (váš první příspěvek)
To je právě to, nad čím jsem se včera taky zamýšlel. V biosu jsem právě vracel vše do normálu. Trochu jsem si před tím přetaktoval procesor a trochu u něj zvýšil napětí. Ale jen malinko. Přetaktoval jsem ho z 2.88 Ghz na asi 3 Ghz a napětí jsem zvýšil jen o jednu položku, protože jinak mi to nešlo přetaktovat. To bylo asi dva měsíce před tím. No a do toho biosu jsem pak šel, abych to vrátil do normálu. Dal jsem normálně "set default" nebo jak to tam je a dal jsem uložit a restart. Samozřejmě ještě před tím, než jsem do toho biosu vlez, jsem tvrdě resetoval PC, při spouštění Windows (to je to co jsem psal). Až pak jsem šel do toho biosu a pak začali nějak ty problémy se zamrzáním. Ale teď si vůbec nemůžu vzpomenout, proč jsem to šel vracet do normálu. To jsem zapoměl.... Že by z důvodu, že to už před tím zamrzalo?........ Sakra...... To už nevím. Ale spíš to byl asi jinej problém. Možná jsem prostě neviděl důvod mít to nataktovaný, když mám i s defaultním taktem výkon dostatečný. Řekl bych, že to dělá spíš od doby, co jsem to takhle blbě restartoval a vrátil do normálu. Nevím. Je třeba možný, že tím, jak jsem to vracel do normálu, tak se něco špatně v tom biosu nastavilo? Jsou věci, které vím na co tam jsou, ale je i spousta věcí o kterých ani nemám páru k čemu tam jsou. Na ty ale taky nesahám.

motji
VIP
VIP

#27 Příspěvek od motji »

Než Vám odpoví kolega, připojte ještě externí disk a provedte sken

:arrow: Stahněte z mého podpisu AVPTOOl http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?f=29&t=58179

-Podle návodu nainstalujte a proveďte sken
-co najde nechejte léčit, mazat
-sken může trvat několik hodin
-vložte zde log z výsledky

Obrázek

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#28 Příspěvek od MiliNess »

To původní nastavení BIOSu bylo od firmy, která stavěla PC?

Zatím zkuste najít a nainstalovat nejnovější ovladače pro zvukovku, pro GK a vyzkoušel bych, zda k zamrznutí dochází i s odinstalovaným NODem.
Také si v nastavení BIOSu ještě jednou překontrolujte, zda máte taktování CPU, napájecí napětí jádra atd. nastaveno na AUTO a to samé u pamětí (časování, frekvenci, napájení)

Dále můžeme získat výpis paměti z doby, kdy bude OS zamrzlý. K tomu ale potřebujete PS/2 klávesnici, s USB klávesnicí to nejde.
Máte PS/2 nebo si ji můžete někde půjčit?

Viktor
Návštěvník
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Viktor »

motji píše:Než Vám odpoví kolega, připojte ještě externí disk a provedte sken

:arrow: Stahněte z mého podpisu AVPTOOl http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?f=29&t=58179

-Podle návodu nainstalujte a proveďte sken
-co najde nechejte léčit, mazat
-sken může trvat několik hodin
-vložte zde log z výsledky
Scan jsem provedl. Našlo mi to opět ty "viry", jako ten Mbam. Akorát teda s tím rozdílem, že mi je to všechny automaticky smazalo :roll:
MiliNess píše:To původní nastavení BIOSu bylo od firmy, která stavěla PC?
Ta firma budu asi já. Sám jsem si to PC stavěl :lol: To nastavení je od firmy, která stavěla tu základní desku.:)
MiliNess píše:Zatím zkuste najít a nainstalovat nejnovější ovladače pro zvukovku, pro GK a vyzkoušel bych, zda k zamrznutí dochází i s odinstalovaným NODem.
Také si v nastavení BIOSu ještě jednou překontrolujte, zda máte taktování CPU, napájecí napětí jádra atd. nastaveno na AUTO a to samé u pamětí (časování, frekvenci, napájení)
Nejnovější ovladače mám
Běh PC s odinstalovaným NODem zkusím zítra
Bios omrknu taky zítra

MiliNess píše:Dále můžeme získat výpis paměti z doby, kdy bude OS zamrzlý. K tomu ale potřebujete PS/2 klávesnici, s USB klávesnicí to nejde.
Máte PS/2 nebo si ji můžete někde půjčit?
To je ta s tím kulatým konektorem? Tu myslím někde mám.

Omlouvám se, že odpovídám tak pozdě, ale jsem silně omezený svou prací. Rozhodně na to ale nekašlu. Ten problém chci vyřešit.

Zatím dobrou noc :)

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#30 Příspěvek od MiliNess »

Nejdřív s Motji dořešte ty viry, pokud se PC bude i potom sekat, něco s tím uděláme.

Odpovědět