Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Problem s restartom,bluetooth,snimacom otlackov...

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
chozef
Návštěvník
Návštěvník

Problem s restartom,bluetooth,snimacom otlackov...

#1 Příspěvek od chozef »

Zdravim.Mam problem s notebookom Sony Vaio VGN-AW 11 Z B.Vsetko zacalo normalnym vypnutim notebooku v ponuke start.Nepouzival som vypnutie,ak bolo treba dal som restart alebo som len zatvoril notas,takze neviem kedy to zacalo,zistil som to az ked som cca pred 2tyzdnamy vypol pc tlacidlom v ponuke start.Po opetovnom zapnuti sa system sekol na ciernej obrazovke medzi nastartovanim pc a prihlasovacim oknom.Monitor zostal tmavy(nie vypnuty) a nic sa nedalo spravit iba natvrdo vypnut a potom znova zapnut.Nabehol,no hned vyhodilo ze snimac odtlackov nie je pripojeny(prihlasoval som sa cez neho) a ze ho treba pripojit!Dalsi problem bol vzapeti s nenajdenim bluetooth zariadenia :cry: a bonus bol ten ze ovladace som mal na 32GB USB kluci,ktory do vtedy v pohode fungoval no zrazu po pripojeni nenainstalovalo ovladace a vypisuje ze USB zariadenie je neidentifikovane a nejde pouzit!Kluc som skusal v dalsich pc kde ide bez problemov.Ostatne USB kluce 1GB aj 2GB funguju,dokonca aj externy hardisk a kolegov 32GB kluc.
Skusal som preinstalovat aj aktualizovat ovladace no problemy to nevyriesilo,tak som sformatoval C aj D a nainstaloval Vistu znova-ani toto nepomohlo.Skusil som nainstalovet teda Windows 7 s komplet novymi ovladacmy,ale problemy pretrvavaju nadalej.Sice restartovat pc,ked si to vyzaduje Windows(pri aktualizaciach) ide,ale inak stale pri normalnom restarte,alebo vypnuti a zapnuti sa sekne a pomaha iba tvrde vypnutie.Bluetooth,snimac otlackov ani USB doteraz nefunguju...V spravcovi mam nenainstalovany ovladac na Base System Device a Unknown Device.Nech robim cokolvek nedari sa mi to spojazdnit.Uz som rozmyslal aj nad servisom,ale tu je dalsi zadrhel:Uz sa mi totiz presne taka ista zalezitost(nefunkcnost uvedenych zariadeni) raz na tomto notebooku stala cca 4mesiace dozadu,no vtedy som to vyriesil postupnym odinstalovani programov,az som nasiel ten(podla mna) co to sposoboval-Outlook Protector a po odinstalovani vsetky problemy prestali a notas fungoval dalej az do teraz.
Takze tymto Vas vsetkych prosim o pomoc s riesenim tohto zvlastneho problemu.
DAKUJEM

Návštěvník
Návštěvník

Re: Problem s restartom,bluetooth,snimacom otlackov...

#2 Příspěvek od avatar »

Dúfam že si vytvoril zálohu keď laptop bežal bezproblémovo. Ak nie tak je to zásadná chyba správcu počítača.

sudanec
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od sudanec »

Dobry den, chozef.
Vasmu problemu zrejme rozumiem, ale rad by som sa spytal zopar doplnujucich otazok, kym skusim poradit:
1. ked nainstalujete Windows verzie, ktora tam bola pri kupe pocitaca, problem pretrvava aj PRED instalaciou ineho softwaru, ako je teda napr. MS Office? (teda ked tam je iba cisty MS Windows + ovladace)
2. mate recovery DVD od vyrobcu, alebo recovery particiu?
3. to iste ako 1, akurat s Windows 7, ak teda nebol povodnym operacnym systemom :)
4. nedoslo k skratu alebo inemu fyzickemu poskodeniu PC?
Obrázek

chozef
Návštěvník
Návštěvník

#4 Příspěvek od chozef »

Takze problem vyrieseny!! Zavolal som do Sony popisal problem a hned mi ponukli riesenie:Vypnut notebook,odpojit od el. kabla,vytiahnut baterku a viac ako 20 sekund podrzat startovacie tlacidlo!!!Po opetovnom nahodeni baterky a zapnuti notebooku sa nainstalovali ovladace a vsetko funguje ako ma Aj ked vsetko funguje ako ma,mam stale v spravcovy nenainstalovany ovladac na Base System Device-je to Ricoh RL5C592 Memory Stick Bus Host Adapter aj ked pamatove karty to bere v pohode,predsa bi som len rad odstranil aj tento maly nedostatok.Na nete to vsak uz druhy den hladam marne(asi chyba v mojej anglictine).Ak bi mal niekto stastie a nasiel ovladac nech mi prosim posle link na jeho stiahnutie.Mam Windows 7 32bit
Dakujem
to Sudanec:Problemy boli uz pri instalacii Winu,aj Visty aj 7(problem s restartom) a od prvotneho spustenia po instalacii nabehli aj vyssie uvedene problemy.
V Sony mi povedali ze to sposobuje naakumulovane napetie na tranzistoroch,alebo odporoch-nieco v takom zneni a to blokuje neake prepojenia.A tym podrzanim startovacieho tlacidla bez baterky a pripojenia na el. siet sa to napetie akoby vybije a vsetko pojde ako ma.A mali pravdu :D

sudanec
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od sudanec »

Aktualne ovladace mozno stiahnut tu:
http://support.vaio.sony.eu/computing/v ... 1Z_B&os=10
Obrázek

chozef
Návštěvník
Návštěvník

#6 Příspěvek od chozef »

Od tial som si stahoval ovladace na Windows7,mam ich stiahnute a nainstalovane vsetky,no aj tak mam v Spravcovi danu polozku ako nenainstalovany ovladac.Skusal som to hladat aj inde no nepochodil som.Z tych ovladacov na Sony strankach sa neda presne urcit ktory ovladac je na odstranenie daneho problemu(stiahol bi som ho este raz)

sudanec
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od sudanec »

Ked date ovladac aktualizovat a vyberiete, aby system ovladac vyhladal sam s pomocou microsoft update, nenajde ho?
Obrázek

chozef
Návštěvník
Návštěvník

#8 Příspěvek od chozef »

To som skusal ako prve no bohuzial nenajde nic :(

sudanec
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od sudanec »

0K. Na internete nejake tie drivery su, ale ked uz si pisete s technickou podporou Sony, vyuzil by som to a spytal sa ich, co s tym.
Obrázek

chozef
Návštěvník
Návštěvník

#10 Příspěvek od chozef »

Aj im som vcera pisal ohladom tohoto problemu email,no zatial sa akosi neozyvaju,na nete som skusal hladat,ale bezuspesne.Ak sa vam podari cosi najst prosim hodte mi sem link na stiahnutie.
Dakujem

sudanec
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od sudanec »

Obrázek

Odpovědět