Dobrý den,
rád bych se zeptal, zda-li je možná z vaší strany pomoc s mým web serverem, který byl včera napadnutý pravděpodobně nějakým druhem ramsonwaru. Mám můj web v cloudu u Forpsi, chtěl jsem po nich ať mi to obnoví ze zálohy, ale oni pry u Hyper-V verze PRO k interním zálohám manuální přístup nemají a tak mi nemohou pomoci. Takže jediná šance je zvlastní zálohy, databáze zálohované mám, ale zálohu obrazků a scriptů bohužel nemám, jelikož mi co čert nechtěl odešel před dvěma dny externí disk kde jsem měl zálohu obrázků i scriptů.
Na serveru je to napadeno tak, že každý adresář má 2 soubory
např:_HELP_DECRYPT_O565_.hta a _HELP_DECRYPT_O565_.jpg
a pak každý soubor v tom adresáři je zakódovaný a je zakódovaný i jeho název s příponou: .bf60
Nevím, čím zjistit co to je přesně za ramsoware, zda-li jde něčím známým vyčistit a zda-li je šance na odkódování těch obrázků popř. aspoň scriptů.
Předem díky za každý tip.

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Můžete prosím pomoci na mém webovém serveru s ramsonware?
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Re: Můžete prosím pomoci na mém webovém serveru s ramsonware
ahoj,
obrat sa na neslape.cz vid. banner hore. Kolegovia Ti poradia, ci konkretny ransomware je zdolatelny alebo bohuzial ,,,
obrat sa na neslape.cz vid. banner hore. Kolegovia Ti poradia, ci konkretny ransomware je zdolatelny alebo bohuzial ,,,
FRST |ADWCleaner |MBAM |CCleaner |AVPTool
V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum https://platba.viry.cz/payment/
V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum https://platba.viry.cz/payment/

Přispějete na provoz fóra?