Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Clicker.CK

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Halflung
Návštěvník
Návštěvník

Clicker.CK

#1 Příspěvek od Halflung »

Máte někdo zkušenost s virem Clicker.CK v Androidu (5.1)? Profi servis ("mobilní pohotovost") si s ním neporadil.

Sám jsem si ho nedopatřením nainstaloval (cosi se v závěru telefonního hovoru objevilo na displeji a když jsem to chtěl odsunutím zrušit, nainstalovalo se to). Usídlil se v systémové aplikaci X Launcher a při připojení k internetu sosá humus (reklamy, další viry, navštěvuje stránky). Bojím se o účty apod.

Aplikaci nejde zakázat ani odinstalovat (ani přes nouzový režim ani přes App Remover, návrat do továrního nastavení pochopitelně nepomohl) a podle servisu nepomohla ani reinstalace systému.

Virus detekuje Eset a AVG, ale neumí ho odstranit (oba chtějí odinstalovat systémovou aplikaci, což se jim nepodaří).

Prosím prosím...

Roli
VIP
VIP

Re: Clicker.CK

#2 Příspěvek od Roli »

Zdravím, nevím co s tím v servise dělali, ale novým přehrátím (flash) Androidu se vše maže včetně virů. Spíše bych to tipoval jak je znám, že udělali jen tovární nastavení. Každý mobil tedy většina má nějaký software do PC pro komunikaci, aktualizaci, ..... přes něj se dá i znovu náhrát Android a pokud to neumí jsou dle značky, tu Tvojí já však neznám, nástroje které to zvládají.
| Rsit | Mbam | AVPTool | Cure It |

O víkendu odpočívám :all_coholic:

PATWIST
Návštěvník
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od PATWIST »

Čau, myslím že ti pomôžem :)

Jednoduchšie riešenie:
Je potrebné nahranie systému nanovo:
- Nainštaluj do PC aplikáciu pre spravovanie mobilu od výrobcu a skús v nej vybrať možnosť reset, aktualizácia alebo opraviť aktualizácie. Ak nevieš aký program napíš model mobilu.
- alebo odnes do servisu a povec im že nech tam flashnú systém nanovo (nie len továrenské nastavenia)

Mobil je delený na dve pamäte (systém a používateľská), továrenským nastavením sa len vymaže používateľská

Zložitejšie
Ak si skúsenejší používateľ môžeš vyskúšať mobil rootnuť a vymazať tak vírus pomocou aplikácií ako Stubborn trojan Killer a Malwarebytes Anti-Malware alebo Root Browser
(root je potrebný aby si mohol zmazať vírusy v systéme, tie sa tam dostali využitím nejakého exploitu, ktorý využívajú nejaké root aplikácie)

http://patwist.com/ako-odstranit-virus- ... -androidu/
http://patwist.com/android-virus-malware-ghost-push/ (pred pár týždňami ma potrápil tento vírus)
Antivírusový program zdarma Avast :glasses: (aj pre mobil)
Pre pohodlné prehliadanie webu použite Google Chrome (Opera pre mobil)
Pre jednoduché vyčistenie systému použite CCleaner (1Tap Cleaner pre mobil)
Aktualizácia programov v PC pomocou FileHippo update checker
Vynikajúci program na údržbu PC na 15 dní zdarma TuneUp Utilities (CZ)
Počítač: MS Windows XP 32-bit, AMD Athlon 64 Processor 3200+ @ 2 GHz, 4 GB RAM, ASUS EAH6670 Series, 1 GB
Notebook: MS Windows 7 Professional 64-bit, Intel Core i5-2410M CPU @ 2.30GHz, Turbo boost až 2.90GHz, 4 GB RAM, Intel HD Graphics 3000 & nVIDIA GeForce GT 540M Cuda, 1 GB

Halflung
Návštěvník
Návštěvník

#4 Příspěvek od Halflung »

Mobil je iGet Blackview (BV5000).

V servisu mi už při zadání řekli, že návrat do továrního nastavení nestačí (to jsem dělal sám). Vzhledem k tomu, že si za to nevzali peníze, bych řek, že ten systém spíš nepřehráli...

Roli
VIP
VIP

#5 Příspěvek od Roli »

PATWIST píše:Čau, myslím že ti pomôžem :)
Pěkný nic ve zlém, ale totéž jsem napsal post před Tebou jen jsem čekal až napíše co má za mobil.

Roli
VIP
VIP

#6 Příspěvek od Roli »

Halflung píše:Mobil je iGet Blackview (BV5000)
Bohužel na tuto značku výrobce kašle a žádný ofiko software není.

Je tu však možnost jak jsem psal udělat flash jiným nástrojem, ale na vlasní nebezpečí a se ztrátou záruky.

Pokud nevadí anglina ZDE je návod jak na to.

Odpovědět