Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Chybné zobrazování - Intel HD 4600

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Odpovědět
Zpráva
Autor
Zevl
Návštěvník
Návštěvník

Chybné zobrazování - Intel HD 4600

#1 Příspěvek od Zevl »

Zdravím všechny,

již několik dní mě trápí dost nepříjemná chyba, která je nejspíš způsobena Intel HD graphic 4600 (mám Windows 10 - Lenovo y50).
Po spuštění ntb jede zobrazovaní a všechno jak má, ale jakmile spustím nějakou hru, byť jen League of Legends nastane problém. Začne mi blbnout zobrazování. To se projevuje tak, že v liště po rozkliknutí Zobranení skrytých ikon jde vidět jen mlhavý čtverec ve kterém nejde nic vidět,ale na ikony se po paměti kde mají být klikat dá a fungují. Složky v záložkách v prohlížeči taky nejsou vidět, ikdyž na kliknutí reagují. Při kliknutí pravým tlačítkem na plochu se mi vůbec nezobrazí nabídka, leč po paměti když klikám, tak reaguje. Správce zařízení zobrazuje víceméně pouze obrys okna a co má být v něm je průhledné, vidím tedy plochu. Takhle se chovají i výstřižky a další podobné aplikace i označování textu je výrazně zpomalené. Tento problém jsem na staré verzi Windows 10 neměl, nastalo to až po nějakých aktualizacích na Anniversary update. Pokud se mi čistě náhodou povede vypnout a znovu zapnout Intel HD ovladač ve správci zařízení, tak vše začne fungovat jak má. Spuštění jakékoliv hry opět zas to samé. Jinak pomůže pouze restart systému. Reinstal ovladače nepomohl. Aktualizace ovladače nepomohla.

Tento problém se mi nepovedlo zachytit pomocí Výstřižků ani pomocí PrtSc... vždycky se na obrázku jeví, že je vše OK

Budu rád za každý nápad, jelikož mě už došly.
Děkuji za opověď(i)

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Chybné zobrazování - Intel HD 4600

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Zkuste přeinstalovat grafický ovladač.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Zevl
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od Zevl »

Sice jsem to už několikrát zkoušel, ale pro sichr jsem pomocí DDU v nouzáku odinstaloval Intel i Nvidia driver. Stáhl jsem nejnovější z oficialních stránek a provedl čistou instalaci, leč problém je tu pořád

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

Ona to také může být hw chyba grafiky. Zkuste obnovu systému k datu, kdy korketně fungoval.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Zevl
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od Zevl »

Mno tady se vyskytuje menší problém... Zálohy nedělám a jediná možnost je obnova do továrního nastavení, do které se mi nechce z důvodu, že to může potom dělat zas to samé ....

Nechce se mi věřit, že se jedná o HW chybu, jelikož by to potom dělalo neustále. Takhle to děla jenom po ukončení nějaké hry.

Správce zařízení po ukončení GWENTu.
http://www.imgup.cz/image/LrkV

Když s oknem pohýbu dělá tohle
http://www.imgup.cz/image/LrkG

Skryté ikony z lišty
http://www.imgup.cz/image/LrkX

Možná bych přehodnotil ze špatného zobrazování na podle mě lépe řečeno, že se to nějakým způsobem nedostatečně rychle obnovuje ta obrazovka. Třeba i práce se se složkami je vizuálně pomalá, ale reálně probíhá normálně, ikdyž to nevidím. Jakoby se obnovovací frekvence monitoru rapidně snížíla.

1x se mi povedlo ve správci zařízení ovladac Intel HD vypnout a znovu zapnout a zase vše šlapalo jak má. Do spuštění a následně vypnutí nějaké hry....

Zevl
Návštěvník
Návštěvník

#6 Příspěvek od Zevl »

V ntb je Intel Core i5 4210H(2.9/3.5GHz)

Takže na stránkách Intelu sem stáhl pro W10 64bit : https://downloadcenter.intel.com/downlo ... duct=81496
Nejde nainstalovat - píše to že verze systému není podporovaná. Tak jaký mám teda sosnout a vyzkoušet ? :?:
Přílohy
Výstřižek.PNG
Výstřižek.PNG (211.67 KiB) Zobrazeno 1932 x

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Rudy »

OK. Ono nic jiného nezbude. Reinstal ovladače nezabírá a pokud přesně nevíte, po které hře se to stane, je to nejlepší cesta. Tu hru tedy nehrajte, případně se na něktrém herním fóru poraďte, co s tím. My tu problematiku her neřešíme.

Varování:

Zevl
Návštěvník
Návštěvník

#8 Příspěvek od Zevl »

No Witcher 3 a Zombie Night terror to neděla teď jsem ho hrál a vše je OK. Děla mí to vždycky Gwent a League of Legends. Jiné hry ani nemám.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Rudy »

V tomhle vám lépe poradí na herním fóru. Já osobně nepařím, takže ani nemám zkušenosti.

Varování:

Zevl
Návštěvník
Návštěvník

#10 Příspěvek od Zevl »

Neexistuje nějaký jednoduchý fígl jak ten ovladač po nějaké hře restartovat? Zkusil jsem otočit obrazovku o 90° a hned ji vrátit zpět a normálně to zas jede :?:

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Rudy »

Možná ano, já ale o něm nevím. Zkuste to na některém herním fóru. Určitě nejste sám, kdo má podobný problém.

Varování:

Odpovědět