Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Malware na explorer.exe

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zamčeno
Zpráva
Autor
afroun
Návštěvník
Návštěvník

Malware na explorer.exe

#1 Příspěvek od afroun »

Ahoj,

mám problém na jenom PC s WIN7 - před pár dny jsem je nahazoval kamaráda a včera mi sdělil, že když otevře webrowser (používá Chrome), tak mu avast hlásí cca každou minutu zablokovaný útok. Trochu jsem to u něj zkoumal přes Teamviewer a je to od JSciptu po Trojany. Nemusí ani na nic klikat. Tak jsem spustil sadu scanů - viz logy níže.

Dle mého selského a IT rozumu za to můžou tihleti:

ShellIconOverlayIdentifiers: [0PerformanceMonitor] -> {3B5B973C-92A4-4855-9D3F-0F3D23332208} => C:\ProgramData\Microsoft\Performance\Monitor\PerformanceMonitor.dll [2016-12-06] ()

HKU\S-1-5-21-2465145234-1619852749-2883403516-1000\...\Run: [**syoxazq<*>] => "C:\Users\PLAYGROUND\AppData\Local\2aee\2c7e.bat" <===== ATTENTION (Value Name with invalid characters)

Toolbar: HKU\S-1-5-21-2465145234-1619852749-2883403516-1000 -> No Name - {2318C2B1-4965-11D4-9B18-009027A5CD4F} - No File

ten BATak jsem pouze přejmenoval na jinou příponu, aby se nespouštěl. Po restartu už to nehlásí zablokovaný útok každou minutu, ale nějaký tam za vcelku rozumnou dobu vyskočí (předpokládám, že to bude to s tím PERFORMANCE MONITOREM). Takže havěť se neumí až tak moc zrovna bránit. Nicméně bych to rád vyčistil a nechce se mi zrovna spouštět na pár dní novém OS všechny fixy těchto toolů.

Jinak asi vím, jak si to tam natáhl - stáhl film na torrentu, u kterého byl "zaručený" kodek (exáč), protože film nešel spustit... krom toho, že nešel spustit ani po tom xD. Tak jsem ho poučil trochu do budoucna.

Tedy, jsem jedno velké ucho.

Díky.

Nějak mi nefunguje vkládání souboru u vytváření příspěvku, tak jsem to vzal přes jiné servery (které mají občas problém s velkým množstvím znaků, proto 2)

Addition log + QR code
Obrázek

Kód: Vybrat vše

http://m.UploadEdit.com/qa3s/148119123530_doc.png
FRST log + QR code
Obrázek

http://m.UploadEdit.com/qa3s/1481192166217_doc.png
TDSSKiller log + QR code
Obrázek

http://m.UploadEdit.com/qa3s/1481192058866_doc.png
AdwCleaner log

http://txt.do/ddrii
JRT log

http://txt.do/ddriw

altrok
Moderátor
Moderátor

Re: Malware na explorer.exe

#2 Příspěvek od altrok »

Ahoj,

:arrow: kamaradovi jsi nahodil legalni verzi Windows 7 Enterprise Service Pack 1?

:arrow: Malware castecne detekujes spravne, ale je zahrabanej i kousek dal (neni to vsechno). Pokud je tvuj prispevek delsi jak 100.000 znaku, logy idealne zabal a priloz k prispevku. AdwCleaner cast haveti smazal, tys znemoznil spousteni davkoveho souboru - dej prosim te nove logy FRST.txt a Addition.txt.

:arrow: Btw kdyz rychle potrebuju droppera nove haveti, casto volim podobny postup ^^
Pokud je cokoliv nejasného, ihned se ptej.
V případě spokojenosti prosím podpořte forum.
Pro dotazy, které se nehodí na forum, je možné využít altrokzavináčforum.viry.cz
Máš-li chuť pomáhat návštěvníkům tohoto fora, přihlas se do naší školičky.

afroun
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od afroun »

altrok píše:Ahoj,
:arrow: kamaradovi jsi nahodil legalni verzi Windows 7 Enterprise Service Pack 1?
no pravda, já jsem jen nahazoval systém, aktivaci dělal někdo posléze. Má prý kamaráda, co to má v rámci firmy, takže by měly být legální, ale nemám to jak ověřit. Já bych mu dával HOME PREMIUM případně W10 HOME, OEM klíč za pár stovek, ale nechtěl. Jemu jsou totiž Enterprise úplně k ničemu.
altrok píše: :arrow: Malware castecne detekujes spravne, ale je zahrabanej i kousek dal (neni to vsechno). Pokud je tvuj prispevek delsi jak 100.000 znaku, logy idealne zabal a priloz k prispevku. AdwCleaner cast haveti smazal, tys znemoznil spousteni davkoveho souboru - dej prosim te nove logy FRST.txt a Addition.txt.
Takže u AdwCleaneru už i jen tlačítko Scan likviduje částečně? Pak jsem ho totiž zavřel. Možná to byl spíš JRT. Přece by to nebylo tak jednoduché, pouhým přejmenováním ;) Chtěl jsem jen aby ho to zatím dočasně moc neotravovalo. Logy pořidím, až se dostaví z práce domu..
altrok píše: :arrow: Btw kdyz rychle potrebuju droppera nove haveti, casto volim podobny postup ^^
xD na takové ty páteční večery, kdy nemá jeden co dělat xD

Zatím díky, bude to trošku zdlouhávé, když nemám přímo přístup k PC :-|

altrok
Moderátor
Moderátor

#4 Příspěvek od altrok »

:arrow: Enterprise pro domaci pouzivani? Nejsem si jisty, zda nedochazi k poruseni licencnich podminek, protoze tato verze OS je urcena pouze pro firemni klientelu...

:arrow: Prehledl jsem, ze se jedna jen o sken... z noveho logu bychom to poznali. Smazeme to rucne jak date nove logy.

:arrow: Malware je nekonecna studnice informaci (autori malwaru vzdy prijdou s necim novym), takze na patecni vecery, kdyz neni do ceho pichnout, idealni material ^^
Pro dotazy, které se nehodí na forum, je možné využít altrokzavináčforum.viry.cz

afroun
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od afroun »

Tak nové logy v příloze.

Jinak kamarád říkal, že se situace trochu změnila - vypadává mu připojení a občas nejde restartovat PC. Podle logů se toho moc nezměnilo. Mimochodem nemůžu v Avastu najít historii souborového štítu - pouze výsledky testů (které nic nenašly) a obsah karantény - který přikládám.

Zdá se že HTTPS se tady nezbavím, takže do CODE.

https://s28.postimg.org/ggx10w73h/karantena.png
Jinak za ten BAT jsem přidal příponu .fake a za ten soubor co to spouštělo také.
altrok píše::arrow: Enterprise pro domaci pouzivani? Nejsem si jisty, zda nedochazi k poruseni licencnich podminek, protoze tato verze OS je urcena pouze pro firemni klientelu...
Když se nadtím zamyslím, tak asi ano. Předám informaci dále, ale vzhledem k tomu, že už takhle funguje přes 2 roky, tak ho to asi trápit nebude.
Přílohy
FRST_ADDition.7z
Nové logy FRST + Addition
(19.75 KiB) Staženo 102 x

altrok
Moderátor
Moderátor

#6 Příspěvek od altrok »

• Stahnete Crystal Disk Info (CDI) https://osdn.jp/frs/redir.php?m=cznic&f ... o6_7_5.zip
  • archiv extrahujte a spustte vyextrahovany soubor DiskInfo.exe
  • ve spustenem programu kliknete nahore na Upravy -> Kopirovat (log mate nyni zkopirovany ve schrance)
  • log vlozte do dalsi odpovedi (Ctrl + V)

• Do Poznamkoveho bloku (Start -> spustit -> notepad) zkopirujte obsah bileho pole
  • ulozte na plochu jako fixlist (Typ souboru: Textovy dokument)
  • znovu spustte FRST a kliknete na Fix
  • po restartu bude na plose ulozen fixlog, jehoz obsah vlozte do pristi odpovedi

Start
    CreateRestorePoint:
    CloseProcesses:
    HKU\S-1-5-21-2465145234-1619852749-2883403516-1000\...\Run: [**syoxazq<*>] => "C:\Users\PLAYGROUND\AppData\Local\2aee\2c7e.bat" <===== ATTENTION (Value Name with invalid characters)
    Folder: C:\Users\PLAYGROUND\AppData\Local\2aee
    HKU\S-1-5-21-2465145234-1619852749-2883403516-1000\...\MountPoints2: E - E:\SETUP.EXE
    File: C:\ProgramData\Microsoft\Performance\Monitor\PerformanceMonitor.dll
    Folder: C:\ProgramData\Microsoft\Performance\Monitor
    Folder: C:\ProgramData\Microsoft\Performance
    ShellIconOverlayIdentifiers: [0PerformanceMonitor] -> {3B5B973C-92A4-4855-9D3F-0F3D23332208} => C:\ProgramData\Microsoft\Performance\Monitor\PerformanceMonitor.dll [2016-12-06] ()
    Toolbar: HKU\S-1-5-21-2465145234-1619852749-2883403516-1000 -> No Name - {2318C2B1-4965-11D4-9B18-009027A5CD4F} -  No File
    S3 VGPU; System32\drivers\rdvgkmd.sys [X]
    Folder: C:\Users\PLAYGROUND\AppData\Local\SysHashTable
    Folder: C:\Users\PLAYGROUND\AppData\Local\CrashDumps
    CMD: reg query "HKU\S-1-5-21-2465145234-1619852749-2883403516-1000\Software\Classes\1ccc" /s
    FirewallRules: [{843C8C27-EAAE-4668-B4F5-87E36E89A0E0}] => C:\Windows\explorer.exe
    FirewallRules: [{ABEA943E-B4AC-4AC9-953F-4B8CE66ABE28}] => C:\Windows\system32\rundll32.exe
    CMD: dir "C:\PROGRA~1"
    CMD: dir "C:\PROGRA~2"
    CMD: dir "C:\PROGRA~3"
    CMD: dir "%localappdata%"
    CMD: dir "%appdata%"
    Hosts:
    EmptyTemp:
    End

afroun
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od afroun »

tak fixlist dokonán, ale jen nouzově pro zálohu nějakých dat, protože se to začalo bortit kompletně, takže jsem nahodil poinstalační systémový obraz a je po problému.

Každopádně i tak děkuji za help ;)

Prosím o LOCK

altrok
Moderátor
Moderátor

#8 Příspěvek od altrok »

I to je reseni. Nemate zac :)

Hezke a poklidne svatky prozite ve zdravi a s temi, ktere mate rad :fr: :142:

Zamčeno